klima wentylatory ?? |
Autor |
Wiadomość |
Carismaniak
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 td
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-07-2010, 19:24 klima wentylatory ??
|
|
|
Witam byc moze byl taki temat aczkolwiek dzis panowie od klimatyzacji powiedzieli ze powinny sie zalaczac i dzialac 2 wentylatory a u mnie dziala po wlaczeniu klimy (klimatronic) tylko ten od strony grila. A pytanie moje jak powinno byc czy oba maja chodzic czy jeden tylko czy ten od strony silnika ma tylko chodzic wtedy kiedy samochod sie zagrzeje bo juz nie wiem jak jest u was mam cari 98r 1.9 TD klimatronic a jezeli powinny dzialac oba to jaka moze byc przyczyna ze dziala u mnie jeden i czy mozna by je bylo podpiac razem spiac te kable zeby sie oba zalaczaly wiadomo ze bardziej bedzie wtedy chlodzilo w srodku pomozcie |
_________________ Mitsubishi Carisma 1,9 TD wersja najbogatsza
   |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 22-07-2010, 19:58
|
|
|
Nie wiem jak w dieslu, ale w GDI powinny chodzić oba cały czas. Mają tylko dwa "biegi" i w razie potrzeby zaczynają szybciej kręcić. Z tym niedziałaniem jednego wiatraka to częsta sprawa. Powinieneś mieć tam pod maską taką skrzynkę z przekaźnikami (nie tą główną, tylko taką mniejszą po drugiej stronie komory silnika, przynajmniej w GDI), zajrzyj do nich i spróbuj pozamieniać miejscami. Jest duże prawdopodobieństwo, że któryś wysiadł. |
|
 |
Carismaniak
Forumowicz

|
Wysłany: 22-07-2010, 20:19
|
|
|
Wlasnie zrobilem troszke inaczej z tymi przekaznikami bo kazdy jeden wyjelem i wsadzalem w glowna puche w miejsce klaksonu i trabilem i niby chodza wszystkie ale wczesniej jeden nie chodzil jeszcze wyjme wszystkie przekazniki od taty z samochodu bo tez ma cari 19 td ale. Z manualna klima i mialbym porownanie ale problem ze ma klime nie nabita po stluczcee aczkolwiek wyjme pezekazniki i przeloze do siebie i w ten sposob sprawdze moze sie uda i przepraszam ze tak czasem nie wyrazne slowa sa ale pisze z telefonu g1 |
   |
|
|
|
 |
kosek
Forumowicz
Auto: Carisma 1,9TD
Pomógł: 9 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 158 Skąd: Świdnik
|
|
|
|
 |
Carismaniak
Forumowicz

|
Wysłany: 23-07-2010, 01:08
|
|
|
zgadzam sie ok ale sam sobie przeczytaj czy tam sie cos wyjasnilo wiekszosc sie wypowiadala osob ktore maja benzyne a ja chce wiedziec jak jest u innych uzytkownikow diesli z klimatronikiem a wszystko przez to ze namiszal mi mechanior od kilmatyzacji ze powinny 2 pracowac caly czas i ze mam jechac do elektrka a ja najpierw chce sie tu dowiedziec co i jak byc powinno dokladnie |
   |
|
|
|
 |
|