Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
klima wentylatory ??
Autor Wiadomość
Carismaniak 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 td
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-07-2010, 19:24   klima wentylatory ??

Witam byc moze byl taki temat aczkolwiek dzis panowie od klimatyzacji powiedzieli ze powinny sie zalaczac i dzialac 2 wentylatory a u mnie dziala po wlaczeniu klimy (klimatronic) tylko ten od strony grila. A pytanie moje jak powinno byc czy oba maja chodzic czy jeden tylko czy ten od strony silnika ma tylko chodzic wtedy kiedy samochod sie zagrzeje bo juz nie wiem jak jest u was mam cari 98r 1.9 TD klimatronic a jezeli powinny dzialac oba to jaka moze byc przyczyna ze dziala u mnie jeden i czy mozna by je bylo podpiac razem spiac te kable zeby sie oba zalaczaly wiadomo ze bardziej bedzie wtedy chlodzilo w srodku pomozcie

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Wysłany: 22-07-2010, 19:58   

Nie wiem jak w dieslu, ale w GDI powinny chodzić oba cały czas. Mają tylko dwa "biegi" i w razie potrzeby zaczynają szybciej kręcić. Z tym niedziałaniem jednego wiatraka to częsta sprawa. Powinieneś mieć tam pod maską taką skrzynkę z przekaźnikami (nie tą główną, tylko taką mniejszą po drugiej stronie komory silnika, przynajmniej w GDI), zajrzyj do nich i spróbuj pozamieniać miejscami. Jest duże prawdopodobieństwo, że któryś wysiadł.

Carismaniak 
Forumowicz

Wysłany: 22-07-2010, 20:19   

Wlasnie zrobilem troszke inaczej z tymi przekaznikami bo kazdy jeden wyjelem i wsadzalem w glowna puche w miejsce klaksonu i trabilem i niby chodza wszystkie ale wczesniej jeden nie chodzil jeszcze wyjme wszystkie przekazniki od taty z samochodu bo tez ma cari 19 td ale. Z manualna klima i mialbym porownanie ale problem ze ma klime nie nabita po stluczcee aczkolwiek wyjme pezekazniki i przeloze do siebie i w ten sposob sprawdze moze sie uda i przepraszam ze tak czasem nie wyrazne slowa sa ale pisze z telefonu g1

kosek 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,9TD
Wysłany: 22-07-2010, 21:12   

powrót do przeszłości
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=54175

Carismaniak 
Forumowicz

Wysłany: 23-07-2010, 01:08   

kosek napisał/a:
powrót do przeszłości
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=54175

zgadzam sie ok ale sam sobie przeczytaj czy tam sie cos wyjasnilo wiekszosc sie wypowiadala osob ktore maja benzyne a ja chce wiedziec jak jest u innych uzytkownikow diesli z klimatronikiem a wszystko przez to ze namiszal mi mechanior od kilmatyzacji ze powinny 2 pracowac caly czas i ze mam jechac do elektrka a ja najpierw chce sie tu dowiedziec co i jak byc powinno dokladnie

Odpowiedz do tematu