Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] Woda pod siedzeniem kierowcy
Autor Wiadomość
andkul2 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2,0 DID 2009
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 18-05-2010, 13:13   [II 2.0 DID] Woda pod siedzeniem kierowcy

Jak w temacie,w sobote miałem chwlie wolnego to posprzątam wnetrze samochodu i dostaje szoku :shock: pod siedzeniem i dywanikiem kierowcy pełno wody,sprawdzam cały sam i reszta jest sucha,co prawda leje ostatnio ale zeby woda tak sobie weszła do srodka to chyba tak nie może byc,umówiony jestem w serwisie na zbadanie sprawy ale rozmowa z serwisem ze moze z butów lub drzwi nie domknięte lub sam stoi pod chmórką albo jeszcze ze wjechałem w jakąś dużą wode zbija mnie z nóg :finga:
miał ktoś może taki przypadek :?:

Pozd
Andrzej

olabart 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER I+2.0T+II 2.4 CVT
Wysłany: 20-05-2010, 16:53   

U mnie jest pod siedzeniem pasażera mokro. Ochlapało nogi małżonki jak przejeżdżałem przez kałużę. Na początku jej nie wierzyłem i ją wyśmiałem. Obraziła się, ale sprawdziłem i faktycznie jest mokro. Jak będzie trochę czasu to sprawdzę. Na pierwszy rzut oka brakuje mi 2 śrubek - są puste otwory i świta na zewnątrz. Cholerka - a miałem przejeżdżać pod zalanym mostem. Jak lubię mojego misia to dostaje minus.

Krzysiek_slask 
Mitsumaniak

Auto: Mondeo MKIII, Out 2.0 DiD Int+
Wysłany: 20-05-2010, 20:28   Re: Woda pod siedzeniem kierowcy

andkul2 napisał/a:
miał ktoś może taki przypadek :?:

Ja mialem, jak jezdzilem "Mondłem" :)

Po akcji serwisowej polegajacej na wymienieniu wszystkich drzwi jakis czas pozniej zaczelo mi sie to robic. I to z tego co pamietam - po kolei. Najpierw pod nogami pasazera z przodu, potem pasazera z tylu i tak dalej.

Winne byly zle zalozone uszczelki na drzwiach. Woda, zamiast sciekac sobie pod samochod, leciala z drzwi na prog, a potem z progu ciurkala sobie na wykladzine.

Zrob prosty test. Wez zacznij polewac woda gorna krawedz drzwi auta. Koniecznie szlauchem, wylanie wiadra wody nie da zadowalajacych efektow. Po jakis 5-ciu minutach lania otworz drzwi i zobacz czy na progu nie pojawily sie kropelki wody. Jesli tak - to masz odpowiedz. :)

Usterke usunelismy w ten sposob, ze trzebabylo sciagac cala tapicerke z drzwi i na nowo kleic ta uszczelke co jest pod tapicerka. Kiedy i to nic nie dalo (ta uszczelka to taka cienka gabko-folia), zerwalismy ta uszczelke w diably i rozkleilismy zwykla folie i podkleili ja silikonem i zwykla tasma do pakowania. Od tamtej pory - jak reka odjal :D

andkul2 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2,0 DID 2009
Wysłany: 21-05-2010, 12:42   

Usterka usunieta :lol: od spodu podłogi są jakieś przewody co idą do srodka samochodu i fabrycznie zle były zabezpieczone przed wodą,serwis dał smar (który musiał byś sprowadzany), 15 godz schnięcia smaru i ma być sucho :roll:

teraz tylko słonce potrzebne zeby miska przewietrzyc w srodku i bedzie OK

Pozd
Andrzej

olabart 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER I+2.0T+II 2.4 CVT
Wysłany: 25-05-2010, 10:49   

U mnie źle była założona gumka uszczelniająca wejścia przewodów od sondy pod siedzenie do kompa - 5 minut i po wszystkim.

Andrex 
Nowy Forumowicz
Andrex

Auto: Outlander II 2.0 DID
Wysłany: 13-06-2010, 12:48   

Zatem problem rozwiązany.
Ps.
Czasem też bywa, że zatka się odpływ skroplin z klimy i stąd woda ( co łatwo sprawdzić na postoju - gdy pracuje klima to pod autem powinna być kałuża )

arturodob 
Forumowicz

Auto: outlander
Wysłany: 14-06-2010, 13:11   

witam mam ten sam problem gdy mam klime wlaczona to mam pod dywanami wilgotno i jade do serwisu sprawdzic co jest grane i to jak z prawej strony i z strony kierowcy bardzo dziwne pozdrawiam

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 20-06-2010, 09:25   

Ja problem wody pod siedzeniem kierowcy miałem zimą , więc myślę że wciekała tam woda z dywanika pasażera tylnego siedzenia.Gdyż pod siedzeniem jest zagłębienie a dywanik gumowy /rynienka/ jest trochę wyżej.

jorzyk1976 
Mitsumaniak
jorzyk1976

Auto: outlander
Wysłany: 05-07-2010, 21:44   

Andrex napisał/a:
Zatem problem rozwiązany.
Ps.
Czasem też bywa, że zatka się odpływ skroplin z klimy i stąd woda ( co łatwo sprawdzić na postoju - gdy pracuje klima to pod autem powinna być kałuża )

u mnie pod autem przy włączonej klimie jest plama a wiec wszystko jest ok, tak czy nie? plama ta jest z przodu samochodu gdzieś w okolicy chłodnicy lub osuszacza.

Steff 
Forumowicz

Auto: Glonojad
Wysłany: 05-07-2010, 23:21   

glonojad znaczy teren w ten sposób żeby ułatwić laweciarzowi dotarcie w awaryjnej sytuacji :lol: :lol:

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 06-07-2010, 13:18   

:lol: kolego wszystko jest Ok

Odpowiedz do tematu