[II 2.0 DID] Woda pod siedzeniem kierowcy |
Autor |
Wiadomość |
andkul2
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2,0 DID 2009
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sty 2010 Posty: 161 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 18-05-2010, 13:13 [II 2.0 DID] Woda pod siedzeniem kierowcy
|
|
|
Jak w temacie,w sobote miałem chwlie wolnego to posprzątam wnetrze samochodu i dostaje szoku pod siedzeniem i dywanikiem kierowcy pełno wody,sprawdzam cały sam i reszta jest sucha,co prawda leje ostatnio ale zeby woda tak sobie weszła do srodka to chyba tak nie może byc,umówiony jestem w serwisie na zbadanie sprawy ale rozmowa z serwisem ze moze z butów lub drzwi nie domknięte lub sam stoi pod chmórką albo jeszcze ze wjechałem w jakąś dużą wode zbija mnie z nóg
miał ktoś może taki przypadek |
|
|
 |
olabart
Forumowicz

Auto: OUTLANDER I+2.0T+II 2.4 CVT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Cze 2007 Posty: 171 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 20-05-2010, 16:53
|
|
|
U mnie jest pod siedzeniem pasażera mokro. Ochlapało nogi małżonki jak przejeżdżałem przez kałużę. Na początku jej nie wierzyłem i ją wyśmiałem. Obraziła się, ale sprawdziłem i faktycznie jest mokro. Jak będzie trochę czasu to sprawdzę. Na pierwszy rzut oka brakuje mi 2 śrubek - są puste otwory i świta na zewnątrz. Cholerka - a miałem przejeżdżać pod zalanym mostem. Jak lubię mojego misia to dostaje minus. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=WfMvBXNcMLM
 |
|
|
|
 |
Krzysiek_slask
Mitsumaniak

Auto: Mondeo MKIII, Out 2.0 DiD Int+
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 237 Skąd: Wodzisław Śl
|
Wysłany: 20-05-2010, 20:28 Re: Woda pod siedzeniem kierowcy
|
|
|
andkul2 napisał/a: | miał ktoś może taki przypadek |
Ja mialem, jak jezdzilem "Mondłem"
Po akcji serwisowej polegajacej na wymienieniu wszystkich drzwi jakis czas pozniej zaczelo mi sie to robic. I to z tego co pamietam - po kolei. Najpierw pod nogami pasazera z przodu, potem pasazera z tylu i tak dalej.
Winne byly zle zalozone uszczelki na drzwiach. Woda, zamiast sciekac sobie pod samochod, leciala z drzwi na prog, a potem z progu ciurkala sobie na wykladzine.
Zrob prosty test. Wez zacznij polewac woda gorna krawedz drzwi auta. Koniecznie szlauchem, wylanie wiadra wody nie da zadowalajacych efektow. Po jakis 5-ciu minutach lania otworz drzwi i zobacz czy na progu nie pojawily sie kropelki wody. Jesli tak - to masz odpowiedz.
Usterke usunelismy w ten sposob, ze trzebabylo sciagac cala tapicerke z drzwi i na nowo kleic ta uszczelke co jest pod tapicerka. Kiedy i to nic nie dalo (ta uszczelka to taka cienka gabko-folia), zerwalismy ta uszczelke w diably i rozkleilismy zwykla folie i podkleili ja silikonem i zwykla tasma do pakowania. Od tamtej pory - jak reka odjal |
|
|
|
 |
andkul2
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2,0 DID 2009
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sty 2010 Posty: 161 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 21-05-2010, 12:42
|
|
|
Usterka usunieta od spodu podłogi są jakieś przewody co idą do srodka samochodu i fabrycznie zle były zabezpieczone przed wodą,serwis dał smar (który musiał byś sprowadzany), 15 godz schnięcia smaru i ma być sucho
teraz tylko słonce potrzebne zeby miska przewietrzyc w srodku i bedzie OK |
|
|
 |
olabart
Forumowicz

Auto: OUTLANDER I+2.0T+II 2.4 CVT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Cze 2007 Posty: 171 Skąd: Dębica
|
|
|
|
 |
Andrex
Nowy Forumowicz Andrex

Auto: Outlander II 2.0 DID
|
Wysłany: 13-06-2010, 12:48
|
|
|
Zatem problem rozwiązany.
Ps.
Czasem też bywa, że zatka się odpływ skroplin z klimy i stąd woda ( co łatwo sprawdzić na postoju - gdy pracuje klima to pod autem powinna być kałuża ) |
|
|
|
 |
arturodob
Forumowicz
Auto: outlander
|
Wysłany: 14-06-2010, 13:11
|
|
|
witam mam ten sam problem gdy mam klime wlaczona to mam pod dywanami wilgotno i jade do serwisu sprawdzic co jest grane i to jak z prawej strony i z strony kierowcy bardzo dziwne pozdrawiam |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 20-06-2010, 09:25
|
|
|
Ja problem wody pod siedzeniem kierowcy miałem zimą , więc myślę że wciekała tam woda z dywanika pasażera tylnego siedzenia.Gdyż pod siedzeniem jest zagłębienie a dywanik gumowy /rynienka/ jest trochę wyżej. |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
jorzyk1976
Mitsumaniak jorzyk1976
Auto: outlander
|
Wysłany: 05-07-2010, 21:44
|
|
|
Andrex napisał/a: | Zatem problem rozwiązany.
Ps.
Czasem też bywa, że zatka się odpływ skroplin z klimy i stąd woda ( co łatwo sprawdzić na postoju - gdy pracuje klima to pod autem powinna być kałuża ) |
u mnie pod autem przy włączonej klimie jest plama a wiec wszystko jest ok, tak czy nie? plama ta jest z przodu samochodu gdzieś w okolicy chłodnicy lub osuszacza. |
|
|
|
 |
Steff
Forumowicz
Auto: Glonojad
|
Wysłany: 05-07-2010, 23:21
|
|
|
glonojad znaczy teren w ten sposób żeby ułatwić laweciarzowi dotarcie w awaryjnej sytuacji |
_________________ Japończyk ze styropianu i dykty .
 |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 06-07-2010, 13:18
|