|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: mkm 05-08-2010, 17:51 |
Lancer 2,0 Intense |
Autor |
Wiadomość |
ApAcHoS
Mitsumaniak

Auto: Volvo C70 Cabrio/ Grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-01-2010, 16:41 Lancer 2,0 Intense
|
|
|
Witam ponownie Wszystkich Mitsumaniaków
Może napisze parę słów odnośnie mojej przygody z motoryzacją...
Generalnie od małego dziecka byłem pierdzielnięty odnośnie motoryzacji i jak tylko nauczyłem się dobrze czytać to już tata mi kupował pierwsze egzemplarze gazet motoryzacyjnych
- Swoje pierwsze upragnione auto dostałem w spadku po tacie a był to Fiat 125P rocznik 1975 z 4 biegową skrzynią ale buda była z roku 88 kolor szary , fotele welur...
- Potem w roku 1998 została zakupiona w salonie Toyota Corolla w kolorze srebrnym 3 drzwiowa..Corolką jeździłem ok. 2 lata i niestety jeden facet mnie staranował Nissanem Almerą na znaku STOP (bo nie zauważył) i auto poszło na złom...
- Kolejnym autem była Alfa Romeo 145 z silnikiem 1,6 boxer-kupiłem ją po odpaleniu silnika......... jeździłem nią 5 lat- wsadziłem Wszystkie swoje pieniądze w naprawy, tuning (zawias -40, wydech, nowa macha, czysta klapa i td. i tp.) i zmiana koloru całego auta potem sprzedałem i cieszyłem się jak głupi że wreszcie pozbywam się tak masakrycznie kapryśnego auta
Teraz trochę się śmieję na tak odważne kolory, czystą klapę i tp...
ale uwieżcie mi że te 7 lat temu to takie auto robiło wrażenie na drodze i jak wyjechałem na trase to ludzie zatrzymywali się samochodami i oglądali zeby zobaczyć co to jedzie
- później powrót do Japończyka-Honda Civic rocznik 1995 ale już VI gen. 3 drzwiówka, silnik 1,4, pojeździłem pare miechów ale silnik był za słaby i dodatkowo brał dużo oleju....
- potem zachciało mi się turbo diesla....chciałem Ibizę TDI ale nie mogłem znaleźć...przypadkowo na trasie zauważyłem VW Golfa GT TDI w śliwce metalik-wyglądał ekstra...kupiłem go a potem włożyłem kilka tysięcy w remont mechaniczny, włącznie z wałem korbowym mi pompą wtryskową, miałem go dosyć i po chyba 4 miechach sprzedałem...miałem mało kasy i chciałem kupic auto jak najtańsze w spalaniu i naprawach których miałem dosyć
Samochodem mimo że to golf jeździło mi się znakomicie no i obniżone było zacnie (-60) ładna felga 16 +bridgestone potenza
- kupiłem Fiata Seicento sporting w kolorze czerwonym od gościa z forum Centomianii z gazem, po roku sprzedałem bo był za mały
- chciałem tylko Japońca i znowu szukałem civica ale coupe V gen...znaleźć 4 miechy nie mogłem bo albo silnik szrot albo buda po dzwonach.....kupiłem biała Corollę w 3 drzwiowej budzie - czyli powrót do korzeni z przed lat.
auto było blacharsko trochę zaniedbane ale salon, mały udokumentowany przebieg i full opcja bez klimy-tutaj przez kilka lat auto zmieniłrm nie do poznania włącznie z malowaniem/ odświerzeniem całej budy, nowe inne zderzaki, niższy zawias, indiglo, wydech i td. i tp...w końcu auto mi się znudziło bo silnik był za słaby i nie było opcji jego modyfikacji a swap nie opłacalny w starym aucie i ją sprzedałem.....
Generalnie sporo zacząłem jeździć na zloty również dzięki Corolli Clubu również zaczęły się wypady na różne tory w Polsce gdzie tak się tym zaraziłem że zamierzam w każdym roku latać na tory polatać i cały czas myślę o czymś właśnie na tor...może to będzie anglik? gen. chciałbym tył napęd i min. 200 KM zobaczymy...
- z zewnątrz auto w zasadzie było gotowe-kwestia wymiany felg na jakieś 16" OZ WRC Superturismo ale że podjąłem decyzję o sprzedaży to temat upadł..
Co Wam będę ściemniał: mam pier.............ca na punkcie japońskich autek i zawsze będę coś dłubał, zmieniał i czerpał przyjemnośc z jazdy
Szukałem znowu w Niemczech okazyjnie jakiejś Hondy w Coupe lub celicy.................
i okazyjnie zobaczyłem Mitsubishi Lancera z silnikiem 2 litrowym, przebieg 50 000 więc jak nowe....no i wziąłem
Historia:
- Auto kupiłem w Niemczech (jechałem aż pod Holandię-strasznie daleko) od Niemca.
Rocznik 2006-I-sza rejestracja koniec lipca.
Książka serwisowa: przegląd przy 30 000km oraz 45 000km
Aktualnie przejechane mam 51 000 z jakąś końcówką.
Wyposażenie:
- "Intense"
Czyli dawna wersja "Sport": klima półautomatyczna, auto obniżone fabrycznie o 30 mm.
4xtarcze, rozpórka kielichów, czarna tapicerka wnętrza, czerwone zegary jak w
evo+kiera "momo", dźwignia, nakładki na pedały, fajne przednie fotele, dokładki
zderzaków, progi, ciemne szyby i td. i tp.
Silnik:
- 2 litrówka-135 KM fabrycznie, manual
Niemiec założył dedykowanego "REMUSA" i wydech ma bardzo ładny pomruk (stan jak
nowy).
Koła:
- w Niemczech zostały założone koła stalowe 16" i nowe opony Pirelli SNOW SPORT 210 195/50/16 (są jeszcze
włoski)
na lato:
- felgi "RIAL" 16" polerowany grafit + opony Continental 195/50/16
Co mi się podoba:
- zawieszenie-> sztywne tak jak lubię i auto super pewnie się prowadzi
- hamulce-> bardzo skuteczne
- silnik-> świetna kultura pracy, na wolnych obrotach prawie go nie słychać-na wysokich
fajne brzmienie, elastyczność: jak auto się "toczy" to na "3" bez jąknięcia dobrze się
zbiera
- ogrzewanie: w zasadzie przy -20 jak auto jest zimne to prawie od razu leci ciepło
(takiego ogrzewania jeszcze nie miałem)
- audio: nie wiem co tam siedzi z przodu czy to seria czy młody Niemiec coś dobrego
włożył ale brzmi znakomicie-> basy są bardzo głębokie tak jakby siedziały niskotonowe
ze wzmacniaczem...??
- wnętrze: super przednie siedzenia, fajna mała kierownica, czarna tapicerka. czerwone
zegary, mała dźwignia zmiany biegów, nakładki na pedały
- praca skrzyni biegów: biegi wchodzą króciutko, pewnie i błyskawicznie
- Dobre światła przednie
Ostatnia sesja zdjęciowa Lancelota:
http://img153.imageshack.us/g/dsc5033t.jpg/ |
Ostatnio zmieniony przez ApAcHoS 06-07-2010, 19:11, w całości zmieniany 18 razy |
|
|
|
 |
pyjte
Mitsumaniak Klaun Szyderca

Auto: demo
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Gru 2008 Posty: 556 Skąd: Bojtom.
|
Wysłany: 16-01-2010, 17:07
|
|
|
Witamy kolegę z corollaclub!
Ładny lancerek, będzie jeszcze ładniejszy po zamontowaniu alu. Narazie wygląda "zimowo" Czarny felunek ładnie się będzie komponował. Jak przebiega eskploatacja? Z forum cc wynika, że jeździsz nim już jakiś czas... |
_________________ Prawda jest jak tyłek - każdy ma swoj i czasami śmierdzi. |
|
|
|
 |
macieekg
Mitsumaniak

Auto: Colt CAO 1.6
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Posty: 377 Skąd: Głosków k. Piaseczna
|
Wysłany: 16-01-2010, 18:21
|
|
|
Super lancer. Fajna wersja ze smaczkami, te felgi co planujesz mają fajny wzór, bo tak na stalowych to średnio wygląda. Bezproblemowej eksploatacji życzę. |
_________________ Live to ride, ride to live by
Mitsubishi Colt CAO 1.6 16v |
|
|
|
 |
ApAcHoS
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-01-2010, 18:34
|
|
|
Dzięki;]
no auto niestety nie wiem czemu ale dostałem bez orginalnych alu i letnich kół-nie było...
Ale w sumie będę miał na lato fajniejsze niż seria i mogę sobie wybrać
Co do eksploatacji to jak na razie zero jakiś dodatkowych kosztów-auto ma ok. 50 000km,
a jeżdżę z 10km/ dzień, i ok. 5 000 km/ rok więc spalanie nawet nie wiem jakie jest a lpg zakładać nie zamierzam bo głównie jeżdżę autami w firmie a swoim że tak powiem rekreacyjnie |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 17-01-2010, 11:26
|
|
|
ApAcHoS, Gratulacje, piekny samochód, fajna bryła , jak bedziesz zakladal jakies felunki, to pomysl nad czyms markowym byleby nie ChRL |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
tomekk
Forumowicz
Auto: lancer cbo1.6 93->98r;)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 26 Sty 2009 Posty: 450 Skąd: Suwałki
|
|
|
|
 |
ApAcHoS
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-01-2010, 11:34
|
|
|
robertdg napisał/a: | ApAcHoS, Gratulacje, piekny samochód, fajna bryła , jak bedziesz zakladal jakies felunki, to pomysl nad czyms markowym byleby nie ChRL |
Thanks Roberto
No odnośnie felunku to poszedłbym we wzory a'la ROTA Ale zasięgnę Waszej opinii....na razie jestem pusty bez grosza....dobrze że bak zatankowany
Tomekk kolory mamy podobne w sumie a i buda też kombi |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
|
|
|
 |
ApAcHoS
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-01-2010, 13:47
|
|
|
No 2-ka niezła a 3-ka wypas
tylko ile za oponki 17" trza dać... |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 17-01-2010, 14:25
|
|
|
ApAcHoS, no to juz zalezy jak bedziesz uparcie szukal i czy chcesz nowe czy uzywki, uzywki w granicach 1000 - 1200zl, nowki od 1600zl w zwyż (cena za rozmiar 215/40R17), zapomnialem ze masz kombi, wiec masz kola na 4 sruby jak sie nie myle |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
ApAcHoS
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-01-2010, 14:35
|
|
|
robertdg napisał/a: | zapomnialem ze masz kombi, wiec masz kola na 4 sruby jak sie nie myle |
5x114,3 i opony to bym widział 205/45/17 jak wejdą |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 17-01-2010, 14:48
|
|
|
ApAcHoS napisał/a: | 205/45/17 jak wejdą | wejda, takie sa nwet wymienione w katalogu, tyle ze katalog pokazuje ze kombik ma kola na 4 sruby, a reszta na 5
Nowe oponki od 1800zł, oponki sa drozsze od poprzedniej wersji które proponowalem |
 |
|
|
|
 |
ApAcHoS
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-01-2010, 20:53
|
|
|
A czy jest Ktoś Kyo jeździ na 17 w takim Lancerku jak ja mam???
Bo niestety nikog takiego nie znalazłem... |
|
|
|
 |
puntspusy
Forumowicz

Auto: CBO SuperCharger i CSO
|
Wysłany: 18-01-2010, 09:02
|
|
|
rowniez gratuluje lancerka...
ApAcHoS napisał/a: | sprzedaję Lancera i zmieniam wstępnie na 200 SX-a S15A |
S15 kupisz tylko RHD wtedy zostaje ci tylko tor |
_________________ too much of my life is spend on the weekend
byly:Trabant 601 kabrio homemade malowany sprayem, Trabant 601 od inwalidy z przyspawanym pretem do pedalu sprzegla, Wartburg 353 Kombi wlasnorecznie malowany, Wartburg 353 z szyberdachem, Biała Łada 2103 z wadliwa instalacja elektryczna, Mitsubishi Colt A150 z tylnym nadkolem przebitym przez amortyzator, VW Passat B2 Kombi diesel pieknie chodzil na oranzadzie, Mitsubishi Colt C50 dojechal i wrocil z UK, Laguna I RHD przerobiona na LHD, Fiat Uno z najglosniejszym tlumikiem swiata sprzedany osobie gluchoniemej, Mitsubishi Lancer CBO 4G92 -kompresor z mercedesa M62, Honda Civic EG5- zawor spotkal sie z tłokiem, Seiceto 900 sciagnalem opone z felgi bez zdejmowania kola, Nissan Almera 2,2 di, Lancer CSO -do teraz,Mitsubishi Colt 2008 do teraz |
|
|
|
 |
ApAcHoS
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-01-2010, 11:44
|
|