Jakie łożysko pompy wspomagania Carisma GDI 98r. ? |
Autor |
Wiadomość |
Grahamos
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Lis 2008 Posty: 87 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 23-02-2010, 23:41 Jakie łożysko pompy wspomagania Carisma GDI 98r. ?
|
|
|
Witam ponownie.
Jakiś czas temu łożysko w pompie zaczęło delikatnie popiskiwać, teraz jest tragedia bo piszczy jak szalone i na dodatek ma luzy, poza tym pompa działa jak należy i nie ma wycieków. Szukałem i nigdzie nie mogę znaleźć zestawu naprawczego :/ Jeżeli ktoś z was naprawiał u siebie pompę wspomagania to proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 23-02-2010, 23:45
|
|
|
Grahamos, zawiez pompe do zakladu co sie zajmuje ukladami wspomagania niech Ci zregeneruja, jak chcesz po numerze VIN mozesz jedynie uzyskac symbol łozyska, jezeli oczywiscie katalog uzna ta czesc za wymienna. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Grahamos
Forumowicz
|
Wysłany: 23-02-2010, 23:59
|
|
|
Dzięki Robert za szybką odpowiedz, byłem już w sklepie ale niestety muszę mieć na wierzchu łożysko bo nie jest skatalogowane a zestawu naprawczego nigdzie nie mogę znaleźć to samo dotyczy uszczelek "oringów" Z wymianą łożyska w pompie sobie poradzę tylko potrzebuję wiedzieć jakie łożysko i uszczelki do tego są potrzebne bo najgorsze jest to że jak rozbiorę pompę to później części mogę nie dokupić i auto będzie stało. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 24-02-2010, 00:15
|
|
|
Grahamos, podaj numer VIN, ile sie da to sprawdze, ale wiekszosc czesci bedzie dostepna głownie przez serwis
EDIT
Mój kumpel ma dokladnie taka sama Cari jak ty i sprawdziłem po jego Vinie, pompa nie jest rozpisana na detale, jest jako calość, wygląda to tak (Nr OEM parts MR272473)
 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Grahamos
Forumowicz
|
Wysłany: 19-06-2010, 23:24
|
|
|
Odświeżam temat.
Niestety po rozebraniu pompy okazało się że w pompie nie ma łożysk wymiennych. Pompa pracuje na łożysku ślizgowym co mnie bardzo zmartwiło i najrozsądniejszym wyborem będzie zakup pompy używanej. |
|
|
|
 |
|