Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Tylny spryskiwacz
Autor Wiadomość
mat_1985 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma GDI 1999
Wysłany: 04-07-2010, 17:05   Tylny spryskiwacz

Witam.
Mam problem - tylny spryskiwacz przestał działać. Po sprawdzeniu pompki poczułem, że strasznie się nagrzewa w czasie gdy chcę jej użyć. Czy może to oznaczać,że pompka zakończyła swój żywot? Wcześniej dwukrotnie, podczas próby użycia tylnego spryskiwacza, spalił się bezpiecznik. Teraz bezpiecznik już się nie spala, ale spryskiwacz nie działa.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-07-2010, 20:04   

Może to wskazywać na jego uszkodzenie, a bezpiecznik został załozony taki jaki powinien być, czy większy :?:
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

mat_1985 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-07-2010, 22:32   

Bezpiecznik założyłem taki jak był wcześniej czyli 20A wg. tabliczki znamionowej na obudowie bezpieczników. Przyczyną może być to że w plastikowym nadkolu na wysokości zbiornika na płyn do szyb ktoś kiedyś wyciął dziurę i tam dostaje się woda i całe zanieczyszczenia jak piach i błoto. Mam nowe nadkole ale plastikowe wpinki mają tak zjechane główki że śrubokrętem tego odkręcić nie mogę, myślałem że może można je jakoś poprzecinać w celu wymiany nadkola i zabezpieczenia zbiornika z pompkami

sylmak 
Forumowicz

Auto: carisma 1.6 GLX 16V 1998r.
Wysłany: 04-07-2010, 23:38   

Siema
Jak dla mnie to padła ci pompka, ja założyłem od daewoo Ticco i dział bez zarzutu.

przekorn 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 200r
Wysłany: 08-07-2010, 22:44   

A wiecie możne jaka pompkę zamienna można kupić ale do przedniego spryskiwacza? od którego modelu daewoo będzie pasować?

barthez2183 
Mitsumaniak
01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
Wysłany: 09-07-2010, 07:19   

przekorn, do przedniego podejdzie od lanosa.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

mat_1985 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-07-2010, 22:53   

Polecam udać się do sklepu z wymontowaną pompką w celu dobrania odpowiedniej. Ja pompkę odpowiedzialną za tył kupiłem w sklepie za 19zł. Nie wiem czy to prawda, ale sprzedawca mi powiedział,że nie ma pompek przypisanych do odpowiedniego modelu samochodu

RaDuS 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1.8 GDI
Wysłany: 12-07-2010, 16:14   

dla Carismy wydaje mi sie ze bedzie pasowala pompka (zarowno przednia jak i tylnia) z deawoo tico gdyz do space stara 1999r pasuje i obie kupilem za 39zl nowe!;d

Odpowiedz do tematu