|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Dziwne stuki przy lewym przednim kole |
Autor |
Wiadomość |
buncza
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.9 DiD; 2001; 102KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-06-2010, 23:34 [Cari 1.9DI-D] Dziwne stuki przy lewym przednim kole
|
|
|
Witam,
Problem jak w temacie. Z lewego przedniego koła zaczynają dobiegać jakieś dziwne stukanie. W zasadzie stuki słychać już od ok 30km/h i początkowo były ciche i delikatne (zaczęło się w niedziele). Dzisiaj to już jest totalne apogeum. Stuki są coraz głośniejsze i coraz bardziej wyraźne a przy chamowaniu słychać jakby coś spadało.
Co to może być waszym zdaniem.
Dodam jeszcze, że byłem na letniej akcji w ASO i stwierdzili, że mam do wymiany łożysko przy amortyzatorze, czy to może być to? Zanim tam pojechałem nie było żadnych stuków (na przeglądzie byłem w piątek).
Jeszcze jedna (może przydatna) informacja. Osłony na amortyzatorach są bardzo luźne (wiem, że tak nie powinno być) jutro (tzn w środę) oddaję samochód do warsztatu na wymianę amortyzatorów i tych łożysk (przy okazji swożeń na wahaczu i wymieniam od razu na prawej i lewej stronie).
Czy to właśnie to łożysko może być przyczyną takich odgłosów (wolę się dowiedzieć, żeby przypadkiem mnie mechanik nie naciągnął na coś dodatkowo...) |
|
|
|
 |
ustas
Mitsumaniak

Auto: Carisma DID
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2008 Posty: 84 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-06-2010, 03:29
|
|
|
U mnie stuki,któych powodem jest łożsko amortyzatora, słychać tylko przy manewrach parkingowych.W czasie jazdy tego problemu nie ma zupełnie! |
_________________ Tomek
 |
|
|
|
 |
buncza
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.9 DiD; 2001; 102KM
|
Wysłany: 30-06-2010, 07:40
|
|
|
a u mnie nastąpiło to nagle i od razu podczas jazdy.
Czy po wymianie łożyska tego typu stuki
[ Dodano: 02-07-2010, 12:14 ]
dziś odebrałem swoje cudeńko od mechanika .
Stuki ustąpiły i okazało się, że mam jeszcze jakieś problemy z przewodami hamulcowymi.
Wszystko zrobione, ale opny jeszcze trzeba wymienić bo robią zamieszanie w zawieszeniu (prawodpodobnie popękane druty w opnach spowodowały ich pofałdowanie - a to z kolei przenosi się na drgania całego zawieszenia i układu kierowniczego). |
|
|
|
 |
|
|