|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lehoo - CA0 1.6 16V Malibu 1995 |
Autor |
Wiadomość |
Lehoo
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 1.6 16V CA0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-06-2010, 17:20 Lehoo - CA0 1.6 16V Malibu 1995
|
|
|
Wcześniej pytałem o pomoc przy wyborze, po obejrzeniu kliku(nastu) trafiłem w sumie przez przypadek na "tego jedynego"
Miśka ściągnąłem z Wrocławia (właściwie to z Piotrkowa Kujawskiego, ale że akurat był i ja też we Wrocku...)
Jako że to malibu no to środek niezgorszy:
Centralny zamek, Elektryczne i podgrzewane lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Poduszka powietrzna, Radio (kaseciak ) , Wspomaganie kierownicy, Halogeny (niestety nie działają póki co). Oprócz tego z instalacją LPG (z pewnym bólem serca no bo jak to tak) ale że sporo jeżdżę no to niestety ale rachunek jest dość prosty :]
Jeśli chodzi o przebieg no to na chwilę obecną 225kkm więc z jednej strony sporo, z drugiej.. Ponad połowa przejechana w Niemczech, druga część głównie po autostradach w okolicach Wrocławia więc może nie jest tak tragicznie.
Na fotkach jeszcze na starych blachach i zdjęcia sprzedającego, jak go trochę "oporządzę" na pewno coś nowego się wrzuci.
Co do uwag i od razu być może pytań - jaka może być przyczyna tego, że po wrzuceniu prawego kierunkowskazu światło nie miga. Tzn. jak się lekko pociągnie to działa, ale po przełączeniu na właściwą pozycję przestaje.
Kolejna kwestia - nie działające halogeny - sprzedający twierdził że z nich w ogóle nie korzystał no ale że są no to czemu mają nie działać? Kwestia bezpiecznika czy może być coś poważniejszego walnięte?
Do zrobienia na pewno delikatna ruda na lewym nadkolu i pod szybą z tyłu na klapie. Delikatnie przerysowany na zderzaku z prawej strony z tyłu i z przodu.
Poza tym wygląda na to że był bity - tył nie jest za dobrze spasowany a i przód pozostawia trochę do życzenia - zastanawiające są ślady czerwonej farby pod lakierem w nadkolach. No ale podobno ojciec sprzedającego był mechanikiem więc może to było chałupniczo poprawiane.
Właściwie tyle na początek. Auto ma trochę wad, jest trochę zaniedbane w środku (nie zniszczone, ale trochę brudne ), ale ogólnie prowadzi się go bardzo dobrze, jeździ prościuteńko, silnik równo chodzi na pb i lpg. Co prawda co jakiś czas zapala się check engine, ale z tego co czytałem to może być kwestia gazu.. Ogólnie mam nadzieję że się nie wkopałem w jakiegoś gniota, no ale jak to się mówi no risk - no fun
Tak na koniec to zna ktoś dobrego mechanika (tudzież lakiernika) miśków w okolicach Bielska?
 |
_________________ Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. |
|
|
|
 |
kafar87
Mitsumaniak

Auto: Lancer V Kombi
|
|
|
|
 |
Andrew
Mitsumaniak 01954/KMM

Auto: EA6A 4D68, Koleos DCi
Pomógł: 50 razy Dołączył: 10 Sie 2009 Posty: 13646 Skąd: Lubelskie
|
Wysłany: 28-06-2010, 21:49
|
|
|
Lehoo napisał/a: | jaka może być przyczyna tego, że po wrzuceniu prawego kierunkowskazu światło nie miga. Tzn. jak się lekko pociągnie to działa, ale po przełączeniu na właściwą pozycję przestaje. | prawdopodobnie wyrobiony przełącznik kierunkowskazów... Lehoo napisał/a: | Kolejna kwestia - nie działające halogeny | Sprawdź, czy są podłączone przede wszystkim, czy żarówki ok, sprawdź bezpieczniki...
Ogólnie autko fajne, przyjemnego użytkowania. W przeciwieństwie do poprzednika felgi mi się nie podobają, niestety Ale o gustach się nie dyskutuje Bezawaryjności... |
_________________ Gość zobacz temat 4D68 i 4G13 PB, DA4A oraz Kolos
Mercedes W212 E350CDI 2015 r.: 07.2024
Citroen DS4 2012 r.: 11.2022
Mercedes W212 E200CDI 2011 r.: 01.2021-06.2024
Mercedes W245 B180CDI 2005 r.: 02.2020-11.2022
Renault Koleos 2.0DCi 2008 r.: 03.2018
Mitsubishi Carisma DA4A 1998 r.: 03.2017-03.2018
Kawasaki ER-5 2001 r.: 03.2015-06.2016
Mitsubishi Galant EA6A 1998 r.: 08.2009-12.2019
Mitsubishi Colt CA1A 1992 r.: 12.2007-03.2017
Renault Safrane 2.2dt, 1997 r.: 08.2007-07.2009
Mitsubishi Galant E34A 1992 r.: 04.2005-06.2007
 |
|
|
|
 |
Lehoo
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 1.6 16V CA0
|
Wysłany: 28-06-2010, 23:02
|
|
|
Co do przełącznika - będę to musiał sprawdzić, tak samo jak halogeny ale na razie nie miałem czasu za bardzo a autko raptem tydzień jest moje.. Jeśli chodzi o felgi - fakt kwestia gustu ale takie chyba były oryginalne. Gorzej że ktoś zaiwanił dekiel cały z prawego przodu (nie widać na zdjeciach) i z prawego tyłu sam środek ze znaczkiem mitsu. Ciekawe czy da się to dokupić
Co do bezawaryjności no to hmm hmm byłem dziś u mechanika i tak mnie trochę zmartwili. Będę przypuszczalnie się musiał ze sprzedającym jeszcze kontaktować w kwestii tłumika który jest ee no na wykończeniu jak się okazało. |
_________________ Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 28-06-2010, 23:03
|
|
|
kafar87 napisał/a: | Fajne felgi |
wg mnie najgorsze z mozliwych
Reszta auta na duzy plus |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
|
|