|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jaka instalacja do Spaca Wagona '97 2.0? |
Autor |
Wiadomość |
maclys [Usunięty]
|
Wysłany: 18-09-2006, 20:23 Jaka instalacja do Spaca Wagona '97 2.0?
|
|
|
Witam,
Właśnie kupiliśmy z żoną Space wagona 2.0 16V z 97r. i rozpatrujemy gazowanie. Nie mam pojęcia jakie ten silnik ma oznaczenie ?...G...?
Jaką instalację polecacie? 2 generacja, 2 generacja + BLOS, sekwencja?
Z tego co wiem, MCC są bardzo wyczulone na przegrzanie. Wiadomo, że przy LPG, temperatura wyższa. Czy LPG tak generalnie aby mu nie zaszkodzi???
No i jeszcze jedno: gdzie w MSV montuje się butlę?
Pozdrawiam
Maciek |
|
|
|
 |
dager [Usunięty]
|
Wysłany: 18-09-2006, 20:57
|
|
|
posiadasz prawdopodobnie silnik 4G63 , LPG nie powiniem mu zaszkodzić , mój misiek ma przejechane 300 tys.km / instalacja Princa - holenderska /wymieniłem po 290tys.km parownik bo w oryginalnym skończyły sie membrany , no i na bieżąco świece, butle / 40 l / mam umieszczoną w bagażniku za trzecim rzędem siedzeń , do tego zrobiona półka zakrywająca butle - lecz dająca się złożyć - i tylko śmigać |
|
|
|
 |
maclys [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2006, 08:29
|
|
|
Witam,
byłem wczoraj u znajomego gazownika i okazało się, że moje przewidywania odnośnie tego, że butla wejdzie za trzeci rząd siedzeń, w miejsce schowka na lewarek, klucze itd. bierze w łeb, bo tam jest za mało miejsca. Najmniejszy (40L, co daje ok. 32 l gazu) sensowny zbiornik walcowy ma wysokość 27 cm, a ja tam mam raptem 20 cm.
Dager, mówiłeś o podobnym sposobie montażu. Czy mógłbyś podać wymiary tego Twojego zbiornika, a najlepiej zrobic kilka fotek i pokazać jak to wygląda z tą składaną pułką?
Pozdrawiam
Maciek |
Ostatnio zmieniony przez maclys 27-09-2006, 11:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-09-2006, 08:34
|
|
|
maclys, zawsze możesz zrobić modyfikację. To znaczy umieścić butlę w tym miejscu i zrobić na całej powierzchni na przykład z płyty wiórowej takie jakby schowki które będą pod wykładziną. Co prawda zmniejszy Ci się wysokość bagażnika ale będziesz miał miejsce na przeróżne drobiazgi które i tak tam jeżdżą.
Nie wiem czy to jest wykonalne - to tylko pomysł. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
maclys [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2006, 11:45
|
|
|
Hubeeert , dziękuję za podpowiedź.
Takie rozwiązanie jednak wiąże się z koniecznością rezygnacji z używania 3 linii foteli
(popraw mnie jeśli się mylę).
Ja sobie wymyśliłe, że butla będzie za 3 linią. Na codzień fotele są złożone i mamy duże kombi, ale w razie potrzeby rozkładamy i są fotele.
Pozdrawiam
Maciek |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-09-2006, 12:03
|
|
|
maclys, hmmm wiesz ja tak naprawdę nie do końca wiem jak to u Ciebie wygląda bo nigdy nie patrzyłem na bagażnik MSW... To był tylko pomysł ale jeżeli niewykonalny to sorry. Ale czy na pewno musiałbyś rezygnować z 3 rzędu? Rozumiem że w podłodze są mocowania do tych dodatkowych foteli - tyle że gdyby zostawić otwory pod te mocowania może dałoby radę podnieść podłogę o te 7cm? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
maclys [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2006, 21:05
|
|
|
Hubeeert i to jest pomysł na piątkę (oczywiście pod warunkiem, że nie istnieje inny prostszy i znany użytkownikom MSW z LPG).
Muszę się temu tematowi dokładniej przyjrzeć, bo jest godny uwagi.
Pozdrawiam
Maciek
P.S. Czekam nadal na opinie użytkowników MSW z LPG. |
|
|
|
 |
Jurek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2006, 12:41 LPG w MSW
|
|
|
Ja mam MSW z LPG.
Butlę mam założoną w miejscu koła zapasowego, czyli pod autem. Nie straciłem ani kawałka miejsca w przestrzeni ładunkowo-pasażerskiej. Wtedy powstaje z kolei problem z kołem zapasowym - moje akurat leży w pokrowcu..w garażu:)
Ale w dalsze trasy wrzucam je bez problemu do bagażnika. Można się zaopatrzec w jakąs małogabarytową dojazdówkę.
Tyle moich doswiadczeń
Pozdrówka
--
Jurek
MSW |
|
|
|
 |
|
|