|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
MAP |
Autor |
Wiadomość |
Zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: 27-07-2009, 20:35 MAP
|
|
|
Niestety mam przykre doświadczenia z MAP. 430 km od domu uzbroił się alarm podczas, gdy kluczyki były w bagażniku. Zadzwoniliśmy do MAP, powiedzieli nam, że nie ma sprawy pomogą otworzyć samochód. Faktycznie, gdy było już ciemno przyjechał Pan, który wbił dwa kliny pomiędzy ramę szyby a dach. Trochę odgiął drzwi i przez szczelinę przy pomocy druta otworzył od wewnątrz klamkę. Rano okazało się, że mamy trochę odgięte drzwi i obdarte z lakieru miejsca, gdzie Pan wbijał kliny. Ponieważ od zdarzenia ciągle do nas wydzwaniają z Asistance (nie MMC lecz podwykonawcy) odnoszę wrażenie, że MMC do końca nie wie jak działa MAP. Żeby było śmieszniej to przed przystąpieniem do działania MAP mamy podpisać oświadczenie, że nie będziemy mieli żadnych roszczeń do sprawcy uszkodzenia samochodu. Mam nadzieję, że ktoś z MMC zagląda czasem na forum i przeczyta to co napisałem. Jestem o tyle zły, że samochód ma 4 miesiące. Nie wiem jak dalej postąpić. Zgłosić z OC sprawcy czy zaprawki zrobić na własny koszt (chyba kwota nie będzie wysoka). Z trzeciej strony mam obecnie ochotę wyżyć się na MMC i MAP bo jak mają coś robić to niech to robią porządnie, a nie niszczą samochody. W Toyocie ta sama sytuacja kilka lat temu wyglądała zupełnie inaczej. Przyjechał gość z laptopem i nie dotykając samochodu go otworzył. Jedynym problemem było to, że następnego dnia trzeba było podjechać do serwisu. Jeżeli nie musicie nie korzystajcie z MAP. |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 27-07-2009, 23:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3266 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 27-07-2009, 20:47
|
|
|
Zbyszek - na co czekasz ? zgłosić sprawę poprzez swojego dealera do MMC ! niech się wypowiedzą - najlepiej dać im to na piśmie .I wcale się nie dziwię Twoim nerwom - tak to bym sobie sam poradził . |
|
 |
Zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: 27-07-2009, 21:10
|
|
|
Jak bym wiedział, że tak to gość zrobi to bym wywalił boczną szybę. Dzięki Uwex za moralne wsparcie. Teraz to powinieniem przyjmować zakłady czy MMC spuści mnie na drzewo czy coś zrobią z MAP. Tak swoją drogą to ja niewiele mogę uzyskać, natomiast mogę zwrócić uwagę MMC, że MAP to taka sobie pomoc. Może inni na tym skorzystają. Ja już będę samowystarczalny. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 27-07-2009, 21:50
|
|
|
Zbyszek napisał/a: | Teraz to powinieniem przyjmować zakłady czy MMC spuści mnie na drzewo czy coś zrobią z MAP. Tak swoją drogą to ja niewiele mogę uzyskać, natomiast mogę zwrócić uwagę MMC, że MAP to taka sobie pomoc. Może inni na tym skorzystają. Ja już będę samowystarczalny. | Stawiam, że MMC spuści Cie na drzewo, niestety.... ale obym się mylił. Tak czy siak pisz do nich.
Ja z kolei mam dość dobre doświadczenia z MAP ale z roku 2004 - w ok. 0,5 godz była laweta, dowóz do ASO. Problemy zaczęły się w ASO.... ale to już historia.
Przy dalszych wyjazdach zawsze drugi kluczyk do innej kieszeni, torby lub drugiej osobie z którą się jedzie.
Cytat: | przyjechał Pan, który wbił dwa kliny pomiędzy ramę szyby a dach. |
Kolega opowiadał mi jak zatrzasnął kluczyki w świeżo kupionym Volvo - znalazł "machera" w necie, gość przyjechał i między drzwi a dach włożył, nie żadne kliny, tylko coś a'la poduszkę jak do mierzenia ciśnienia. Napompował, drzwi się lekko odgięły.... i otworzył. Zero strat. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 27-07-2009, 22:12 Re: MAP
|
|
|
Zbyszek napisał/a: | W Toyocie ta sama sytuacja kilka lat temu wyglądała zupełnie inaczej. Przyjechał gość z laptopem i nie dotykając samochodu go otworzył. |
Z tego co słyszałem w Toyocie dokładnie ta sama firmy prowadzi assistance na terenie Polski...
A co do otwierania to jeden znajomy zatrzasną kluczyki coś tam lamentował koło auta dzwonił kasik gość podszedł pyta się czy za 200zł otworzyć auto? Gość go olał bo jakiś cfaniak myśli ale gość się za chwile pyta drugi raz no to dał mu 200zł gość w 10 sec otworzył jakoś drzwi nie widział bo zasłonił sobą zero strat... Ludzie podobno się w książkach telefonicznych ogłaszają... |
|
|
|
 |
Zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-07-2009, 09:35
|
|
|
Fajnie, ale to było na Mazurach we wsi składającej się z TRZECH domów. Z tą książką telefoniczną to nie tam. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 28-07-2009, 10:29 Re: MAP
|
|
|
Zbyszek napisał/a: | Mam nadzieję, że ktoś z MMC zagląda czasem na forum i przeczyta to co napisałem. |
Nie potrafie znalezc uzasadnienia dla Twojego 'typowo polskiego' siania zametu zamiast w pierwszej kolejnosci skontaktowac sie z MMC, poinformowac o zaistnialej sytuacji i sprobowac wyjasnic sprawe. Rozumiem, ze mozesz byc niezadowolony z pomocy uzyskanej z MAP poniewaz zostalo w jakis sposob uszkodzone auto, jednak nie forum! tylko dealer lub bezposrednio MMC powinno byc miejscem do ktorego powinienes sprawe zglosic w pierwszej kolejnosci.
Ty wolisz biernie ponarzekac na boku. Niech bedzie, ale gdybym wydal kilkadziesiat tysiecy na nowe auto i ktos z jak by nie patrzec autoryzowanego assistance uszkodzil mi auto to bym sie wkurzyl ... i szukal wyjasnien w firmie, a nie w miejscu spotkan sympatykow marki. Rownie dobrze mogles napisac zazalenie na kartce i polozyc na wycieraczce przed salonem dealera liczac, ze ktos rano zdazy ja przeczytac zanim wiatr ja zwieje.
Podeslalem link do tematu do MMC, mam zwrotna informacje ze temat zostal przeczytany i ktos zareaguje. Mam nadzieje, ze assistance ze strony klubowego forum spelnilo Twoje oczekiwania :] |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Tomasz Miluski
Nowy Forumowicz
Auto: różne
|
Wysłany: 28-07-2009, 11:14 Re: MAP
|
|
|
Zbyszek napisał/a: | Niestety mam przykre doświadczenia z MAP. 430 km od domu uzbroił się alarm podczas, gdy kluczyki były w bagażniku. Zadzwoniliśmy do MAP, powiedzieli nam, że nie ma sprawy pomogą otworzyć samochód. Faktycznie, gdy było już ciemno przyjechał Pan, który wbił dwa kliny pomiędzy ramę szyby a dach. Trochę odgiął drzwi i przez szczelinę przy pomocy druta otworzył od wewnątrz klamkę. Rano okazało się, że mamy trochę odgięte drzwi i obdarte z lakieru miejsca, gdzie Pan wbijał kliny. Ponieważ od zdarzenia ciągle do nas wydzwaniają z Asistance (nie MMC lecz podwykonawcy) odnoszę wrażenie, że MMC do końca nie wie jak działa MAP. Żeby było śmieszniej to przed przystąpieniem do działania MAP mamy podpisać oświadczenie, że nie będziemy mieli żadnych roszczeń do sprawcy uszkodzenia samochodu. Mam nadzieję, że ktoś z MMC zagląda czasem na forum i przeczyta to co napisałem. Jestem o tyle zły, że samochód ma 4 miesiące. Nie wiem jak dalej postąpić. Zgłosić z OC sprawcy czy zaprawki zrobić na własny koszt (chyba kwota nie będzie wysoka). Z trzeciej strony mam obecnie ochotę wyżyć się na MMC i MAP bo jak mają coś robić to niech to robią porządnie, a nie niszczą samochody. W Toyocie ta sama sytuacja kilka lat temu wyglądała zupełnie inaczej. Przyjechał gość z laptopem i nie dotykając samochodu go otworzył. Jedynym problemem było to, że następnego dnia trzeba było podjechać do serwisu. Jeżeli nie musicie nie korzystajcie z MAP. |
Szanowny Panie
Prosimy o przesłanie na adres biuro.klienta@mitsubishi.pl Pańskiej skargi na pracę MAP, zawierającej dane pojazdu i z załączeniem podpisanego przez Pana protokołu otrzymanego od pracownika MAP. |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8674 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 28-07-2009, 11:25
|
|
|
Bardzo szybka odpowiedź WOW
JCH czyżbyś się na szczęście mylił:>? |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-07-2009, 12:56
|
|
|
Tomasz Miluski, dziekuje za rejestracje i odzew na forum |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-07-2009, 12:57
|
|
|
arekp, arekp,
Arku,
trochę to nie jest tak jak oceniasz mój temat na forum. Sprawę z Mitsubishi to rozwiążę sobie we własnym zakresie. Napisałem na forum aby wiedzieli inni, że korzystając z MAP można mieć problemy. Jak to się zakończy też zapewne napiszę bo zapewne będzie można wyciągnąć jakieś wnioski na przyszłość. Pierwszy to już można wyciągnąć taki, że należy mieć wszystko nawet na środku pustyni na piśmie. Gość który udzoielał pomocy w ramach MAP nie wydał mi żadnego pokwitowania (pisemka, o które dopomina się MMC). Małe tego nigdzie nie doczytałem się, że takie pisemko powinieniem otrzymać. Jak widziesz to nie jest tak, że tylko sieję zament. Miejmy nadzieję, że w przysżłości będzie lepiej a korzystanie z MAP nie będzie wiązało się z jakimkolwiek ryzykiem. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 28-07-2009, 17:58
|
|
|
Juiceman napisał/a: | Bardzo szybka odpowiedź WOW
JCH czyżbyś się na szczęście mylił:>? | Obym się mylił. I oby szło ku lepszemu
Ale bardzo szybka odpowiedź to zasługa Arka, że poinformował kogo trzeba. Tylko czy tak to ma działać? Szkoda, że na Oficjalnym Forum Mitsubishi nie można liczyć na "normalną" procedurę, tylko czekać aż "życzliwy" zainteresuje "górę". Po to w końcu był stworzony ten Dział.
No chyba Arku, ze masz 1/4 etatu w MMC? |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-07-2009, 19:35
|
|
|
Zbyszek napisał/a: | Napisałem na forum aby wiedzieli inni, że korzystając z MAP można mieć problemy. |
Zle podejscie, moim zdaniem zle robisz przestrzegajac przez MAP nie konsultujac NAJPIERW sprawy z MMC i nie majac pewnosci, ze zaistnialy przypadek to JEDNOSTKOWA wpadka podwykonawcy programu.
W odwrotnej kolejnosci, gdyby MAP nie zadzialal w potrzebie, MMC olalo Ciebie po zgloszeniu zaistnialego problemu, kompletnie nie zareagowaliby na Twoje zgloszenie ... jak najbardziej uzasadnione byloby ostrzeganie przed programem.
Ja znam przypadek kiedy MAP okazal sie czyms czego uzytkownik Miska w zyciu sie nie spodziewal. Pozniej odszukam link do historii ktora zostala opisana w sieci i kazdy moze sie z nia zapoznac.
[ Dodano: 28-07-2009, 19:38 ]
JCH napisał/a: | No chyba Arku, ze masz 1/4 etatu w MMC? |
Zeby nie bylo watpliwosci - choc my akurat sie znamy i wiesz jak jest - NIE JESTEM pracownikiem MMC ani zadnej powiazanej z nimi firmy
Nie mam tez interesu zeby 'wygladzac' sprawy konfliktowe poza czysta kolezenska zyczliwoscia. Poinformowalem kogo trzeba, aby Zbyszek mial krotsza droge do kontaktu, a odpowiednie osoby wiedzialy o tym ze program tym razem nie zadzialal w pelni tak jak powinien. |
|
|
|
 |
Zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-07-2009, 20:11
|
|
|
Cieszę się, że wymieniamy się uwagami na temat MAP. Nie uważam za właściwe, abym wieszał psy na MMC dopiero jak mnie oleją. Nie twierdzę, że nic nie zrobili lecz twierdzę, że to co zrobili, zrobili żle (jednak nie zrobiło źle MMC). Zdarzenie chyba należy ocenić jako winę w wyborze wykonawcy projektu MAP. Nie twierdzę również, że wszystko co robią, robią źle. Uważam jednak, że należy poinformować potencjalnych użytkowników, że należy MAP ufać i kontrolować działania wykonawców działających w ramach MAP. Tak na marginesie dopiero teraz odnalałem w innych działach wątki dotyczące MAP i chyba jednak należy wskazywać MMC, że od czasu do czasu coś jest nie tak.
Chciałbym przy okazji podziękować wszystkim za wsparcie w tej sprawie. W szczególności Arkowi. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-07-2009, 22:11
|
|
|
Nie no ... podziekowan to nie potrzeba Jestesmy Mitsumaniakami i to jest wystarczajace wynagrodzenie.
Teraz obiecany material o MAP. Dodam, ze nie znam autora, ale jest on programista i kiedys trafilem na jego blog ... na ktorym w pewnym momencie pojawila sie ponizej linkowana notka:
http://www.depesz.com/ind...el-polish-only/
W sumie moze Depesz tez jest Mitsumaniakiem? |
|
|
|
 |
|
|