|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: karolgt 15-10-2007, 00:31 |
[ALL] Colt 1996r - el. szyba - C.Z. - awaria |
Autor |
Wiadomość |
azydek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2006, 23:26 [ALL] Colt 1996r - el. szyba - C.Z. - awaria
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie. Od niedawna jestem na pół szczęśliwym posiadaczem Colta CJ0 - na pół ponieważ istnieją pewne kwestie które wymagają dopieszczenia.
Nie działa centralny zamek, el. szyba od strony pasazera. Wykreciłem przełącznik w drzwiach pasażera a tam rozłączona kostka. Podłączylem a tu silniczek troszke ruszy i staje. Boczek zdjęty - rezultat - zerwana linka stalowa - szyba podparta na 2 drewnianych listewkach.... pateractwo Niemca...
Pytanko czy ktos dorabiał sobie linke do takiego lub podobnego mechanizmu?
Ile moze kosztowac uzywany sprawny mechanizm?
Czy "siłownik" centralnego zamka montowany koło kasety zamka jest wymieniany osobno bez owej kasety?
Z gory dziekuje za odpowiedz. |
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 14:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 29-09-2006, 08:07
|
|
|
w Skórzewie koło Poznania, Mitsubishi i Hyunday-u (wszelkie modele). Uchwytny pod numerem: 512 214 114 gość ma wszystko oryginalne z demontażu w dobrym stanie.
edit: A co do tego czy jest razem, czy osobno, ściągnij "service manual" z działu download i poszukaj. Link w moim podpisie. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 06-10-2006, 09:48
|
|
|
azydek, ja dorabialem linke. A przede mna tez ktos dorabial i niedawno tez tez ktos pisal o wymianie. Poszukaj w archiwum-tylko ja chyba opisywalem na MKP.
Dorobilem z linki kupionej w motorowerowym i zaciskow. Koszty nie duze. Ale dosc praco/czaso - chlonne to jest. |
_________________ ---
'06 Lancer CS 1,6 - 4G18 (IV 2017 - ...)
'99 Colt CJ1A, 1,3 - 4G13 (XII 2009 - II 2018)
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)  |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 06-10-2006, 13:30
|
|
|
Potwierdzam... czasochłonne owszem... przy odrobinie cierpliwości łatwa robota...
Co do centralnego, posprawdzaj bezpiczniki, później dokop sie do samej centralki, sprawdź jej działanie, a później do siłowników.... nie powinno byc problemu...
Powinieneś byc pełno-szczęśliwy...
Takie problemy z autkiem które ma 10 lat - to nie są żadne problemy... to są drobnostki...
Pozdrawiam |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
azydek [Usunięty]
|
Wysłany: 10-10-2006, 23:11
|
|
|
1. Linka podnosnika szyby.
Dorobiłem na ul. Bosej w Poznaniu. Robia dobrze. Szyba chodzi. Ja sie sam nie bawiłem z powodu braku czasu. Koszt niestety 100zł. ( na giełdzie samochodowej - czesci - proponowali ta sama cene, a uzywany podnosnik w cenie 250zl)
Co do tego zakladu to dorabiałem jeszcze u nich linki biegów do Galanta i chodza b. ladnie.
Jesli ktos jest zainteresowany tematem dorabiania linek w Poznaniu jeszcze to robia na ul. Palacza - nie znam cen i jakosci usług ale koledzy dorabiaja linki do motocykli i sa zadowoleni.
2. Centralny zamek.
W kostce pojawiała sie naprzemiennie odwrotna polaryzacja wiec padnięty siłownik. Uratowałem sie siłownikiem z allegro za 8.00zł. Chodzi
Dziekuje za zainteresowanie tematem. |
|
|
|
 |
|
|