[Cari 1.9DI-D] Spadek mocy |
Autor |
Wiadomość |
macu
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.9 did
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-04-2010, 09:42 [Cari 1.9DI-D] Spadek mocy
|
|
|
witam wcześniej pisałem już o moim przypadku ale przypomnę . Moja carisma straciła moc zaświeciła sie kontrolka check engine samochód strasznie wolno się rozpędza , nie słychać ani nie da sie odczuć załączenia turbiny tak jak by jej nie było. pojechałem na komputer wywaliło mi 4 błędy ( coś ze świecami , ciśnienie doładowania , recyrkulacja spalin , przepływomierz) elektryk usunął błędy kazał sie przejechać i było ok nastepnego dnia usterka powtórzyła się pojechałem do innego mech podłączył komputer i powiedział że nie ma błędów ale oczyścił pamieć i narazie jest ok powiedział że trzeba wyczyścić EGR czy to możliwe czy raczej jest to coś innego . Proszę pomóżcie ponieważ samochód jest mi potrzebny do pracy |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 21-04-2010, 09:48
|
|
|
jak zapaliła się kontrolka check engine no nie ma możliwości żeby nie zapisało błędów
nie każdy interfejs chce współpracować z di-d i pewnie inny mechanik cos tam pociemniał i zgarnął kasę. Trzymaj sie jednego mechanika.
Co do egr to standardowa śpiewka mechaników dla swietego spokoju wypadało by go wyczyscic co jakis czas
Według mnie to padł czujnik ciśnienia doładowania gdzies w moich postach jest załącznik jak go pomierzyć.
Jak ci sie zapali jeszcze raz lampka podjec do mechanika co zdiagnozował ci błedy
pozatym trzymaj sie jednego wątku wtedy łatwiej jest rozkminic a nie zakladaj nowe tematy |
|
|
|
 |
macu
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.9 did
|
|
|
|
 |
goatguy
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DI-D // 2002
|
Wysłany: 02-07-2010, 16:46
|
|
|
Witam,
Nie chciałem zakładać odrębnego tematu więc dokleję się do tego... Muszę wymienić czujnik ciśnienia doładowania taki jak na zdjęciu poniżej. On jest umiejscowiony na prawo od silnika, na wierzchu, dostępny bez przeszkód i koniecznych demontaży innych części. Czy mogę to zrobić samemu? Da się go wykręcić / zdjąć gołą ręką, czy potrzebuję do tego jakiegoś narzędzia?
http://allegro.pl/item109...0_s40_1_9d.html |
_________________ one pill makes you larger
and one pill makes you small |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 02-07-2010, 16:49
|
|
|
goatguy, bez większych trudności wymienisz go samemu. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|