|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:03 |
Dostępność części/ cena |
Autor |
Wiadomość |
adi4
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-04-2010, 12:18 Dostępność części/ cena
|
|
|
Cześć,,,
Mam pytanie do bardziej doświadczonych forumowiczów.
Planujż zakup outlandera z 2006 roku - chciałbym znać wasze opinie co do dostępności częsci do tego modelu i ich cen poza i w ASO
Przy okazji zadam pytanie może ktoś odpowie na co w szczególności zwrócić uwagę podczas zakupu - jakieś słabe miejsca??
Jeżeli znajdzie ktoś chwilę czasu proszę o odpowiedź
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Pawmitsu
Forumowicz
Auto: Outlander 1 2004 r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Lis 2009 Posty: 210 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 06-04-2010, 23:26
|
|
|
Zwroc uwage na rdze, karoseria - blacha, klapa tylna - krawedzie, wewnatrz komory silnika, spod.
Bez watpienia sprawdz geometrie, zawieszenie, wybite tuleje, poduchy to czesto sie dzieje. No i sprzeglo, tu ze sprzeglem czasem cienko jest.
O cenach oryginalnych czesci (wysokich) i zamiennikach (rzadkich) znajdziesz na forum, troche sobie poszukaj. |
_________________ Mój taki
 |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 08-04-2010, 01:45
|
|
|
Pawmitsu napisał/a: | Zwroc uwage na rdze, karoseria - blacha, klapa tylna - krawedzie, wewnatrz komory silnika, spod.
Bez watpienia sprawdz geometrie, zawieszenie, wybite tuleje, poduchy to czesto sie dzieje. No i sprzeglo, tu ze sprzeglem czasem cienko jest. | Czyli standard, praktycznie to samo w każdym samochodzie. Samochód nie ma jakiś wielkich błędów produkcyjnych, żeby spodziewać się że coś nie działa, a jak właściciel nie dbał to nawet dywaniki w środku mogą być "do natychmiastowej wymiany".
Jak chcesz negocjować cenę i wkurzać sprzedającego to możesz do każdej ryski lub rdzy na śrubkach się przyczepiać. |
|
|
|
 |
Radecky [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2010, 08:12
|
|
|
Co do cen części ja kupowałem juz i jeszcze sobie porównuję czasem ceny z Allegro i ze sklepiku: www.japonce.pl |
|
|
|
 |
Pawmitsu
Forumowicz
Auto: Outlander 1 2004 r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Lis 2009 Posty: 210 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 08-04-2010, 12:38
|
|
|
Nim kupilem swojego z 2004, widzialem niezlego pordzewiucha z 2006 r.
Na badaniach powiedzieli mi, zebym z tego powodu dal sobie spokoj (pominawszy inne), bo to juz nie do odratowania jest. Caly spod, k-wa mocno zjechany byl.
A moja byla 190-tka z bodajze 93 r. rdzy bys w ogole nie uswiadczyl na koro, a pod spodem bardzo malo bylo...
tak wiec nie jest to co u innych, tu jest slabiej z zab. antykorozyjnym i trzeba sie dokladnie przyjzec. Np. prawie kazdy, ktorego sprawdzilem, mial podrdzewiala oslone pompy ABS w kom. silnika. To w sam raz moze latac, ale nie tylko to maja podrdzewiale... |
_________________ Mój taki
 |
|
|
|
 |
Simurgh
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander I
|
Wysłany: 12-07-2010, 14:15
|
|
|
Ja mam 2004 r. Zwróć uwagę na zawieszenie. Auto jeździ pięknie i w ogóle jest super, ale części drogie.
Ja miałem do robienia wahacz, drążki przednie, sprzęgło (zajeździł poprzednik) i teraz na deser poduszki mostu tylnego. Kupiłem auto okazyjnie, ale już niedługo ta okazyjność przestanie mieć znaczenie w kosztach całkowitych. |
_________________ Simurgh |
|
|
|
 |
|
|