Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.6] Klimatyzacja - wyciek - czy to normalne?
Autor Wiadomość
kalel1991 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-07-2015, 11:55   [MSS 1.6] Klimatyzacja - wyciek - czy to normalne?

Witam,
zarejestrowałem się na forum rok temu, ale jest to mój pierwszy post, więc chciałem się przywitać:)

A teraz do rzeczy. Od ponad roku posiadam MSS 1.6 po lifcie. Wszystko chodzi fajnie, klima chłodzi, ale kilka dni temu zauważyłem wyciek, chyba jest to woda. Wcześniej przejechałem około 30km na klimatyzacji (temperatura na zewnątrz ponad 33*C) i wstawiłem auto do garażu. Po około 1,5 godz wyjeżdżając zauważyłem plamę w garażu. Przyjrzałem się skąd wycieka i chyba znalazłem. Po prawej stronie gdzie wkłada się filtry kabinowe na rurkach skrapla się woda (chyba).

I teraz pytanie - czy to normalne, że w tym miejscu skrapla się woda? Nie powinno to iść jakimiś rurkami i na zewnątrz?

Załączam zdjęcie, o który element mi chodzi.
http://iv.pl/images/15501097188164995695.jpg

Pozdrawiam

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 24-07-2015, 11:58   

Tak to zupełnie normalne szczególnie w gorące dni. Woda ta przez specjalną rurkę powinna wydostawać się pod auto.

kalel1991 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-07-2015, 12:03   

Tylko czy jest to normalne, że najpierw ścieka ona po tych rurkach ze zdjęcia na tą plastikową obudowę obok filtrów kabinowych? Jest tam chyba jakiś otwór, bo widać od strony silnika, że woda się jakoś wydostaje.

bandito 
Nowy Forumowicz

Auto: Nissan Almera
Wysłany: 24-07-2015, 12:26   

kalel1991, jak wydostaje się na zewnątrz to normalne, gorzej by było jak by w środku coś zalewało i smierdziało. Mi w upalne dni po przestoju nawet 5 minutowym zostaje plama wody pod podwoziem

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 24-07-2015, 13:07   

Tak jak napisał bandito, ważna jest drożność odpływu tej wody. Czasem warto przepchnąć czymś ewentualne zanieczyszczenia tego odpływu.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 24-07-2015, 13:16   

Tutaj masz pokazany wylot skroplin z klimy:

Foto zapożyczone od usera cakp.

kalel1991 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-07-2015, 15:04   

Dzięki wszystkim za odpowiedzi :)

Wolałem się upewnić, bo myślałem, że mam może jakąś nieszczelność i że woda nie powinna się tą drogą przedostawać.

cakp 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Wysłany: 25-07-2015, 21:22   

Też kiedyś się wystraszyłem:) U mnie było trochę wody na tych rurkach w miejscu filtra pyłkowego. Normalne że tam się skrapla i spływa. Byle tylko odpływało i nie robiła się wanna:) tak na końcu jest odpływ, nie dostrzeżesz bez jakiejś lupy na paląku. Warto tam czasem odgrzybić i wylączać klimę 10min przed zgaszeniem silnika.

Odpowiedz do tematu