Dziwne "świerszczenie" w OII |
Autor |
Wiadomość |
romeck
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 3.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-07-2010, 20:37 Dziwne "świerszczenie" w OII
|
|
|
Witam , od jakiegos czasu wydaje mi sie ze pojawil sie dziwny dzwiek ktorego kiedys chyba nie bylo. Jak przekraczam mniej wiecej 50 choc to roznie bywa to zaczyna sie pojawiac taki dziwny dzwiek swierszczenia wchodzacy w cichy pisk, niezwykle irytujace jak ktos jest czuly na wysoki dzwiek. Nie ma znaczenia po jakiej nawierzchni jade, czy jest to rowniutka autostrada czy jakies lekko wyboiste drogi. Im szybciej jade tym bardziej jest irytujacy bo glosniejszy. Jezdzilem chwile i auto bylo ogladane przez p. Leszka spod krakowa czyli polecanego tutaj mechanika , ale on niestety mowi ze nie slyszy wysokich dzwiekow, a z tego co zrobil niestety nic nie wplynelo na to swierszczenie ( choc i tak pare przydatnych rzeczy sie udalo zalatwic). Czy moze byc tak ze to dzwiek opon slychac ? a moze jakis kamien sie tak zakleszczyc ze slychac jego uderzanie o podloze ? W aucie zalozony jest gaz BRC Sequent moze to cos z tym ? choc jezdzilem nim juz od prawie roku i sprzed 4 miesiecy chyba nie slyszalem tego wogole. (zal troche wydawac 120zł by zmienic opony spowrotem na zimowe). Wydaje mi sie ze odkad zmienilem klocki ale P. Leszek mowi ze tam jest ok.
Pomocy bo to strasznie unieprzyjemnia jazde. |
_________________ Mitsubishi Outlander II 3.0 |
|
|
|
 |
fufaj3
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DID INTENSE PLUS
|
Wysłany: 08-07-2010, 19:57
|
|
|
A może masz kolego Bagażnik na dachu założony
Ja teraz mam zamontowany na rowery i tak własnie słychac jak opisujesz |
|
 |
Gregz
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0DiD
|
Wysłany: 09-07-2010, 16:07
|
|
|
Ja miałem tak jak zainstalowałem nową antenę od CB. Nie mogłem dojść skąd to świszczenie. Raz zdjąłem antenę jak myłem samochód, nie założyłem jej później i ... cisza |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 09-07-2010, 23:42
|
|
|
Gregz napisał/a: | antenę od CB |
Na pewno nie chyba że kolego miałeś bat ze 2metry |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
Gregz
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0DiD
|
Wysłany: 09-07-2010, 23:49
|
|
|
Gwarantuje Ci kolego, że president Ohio świszczy na passacie i na audi A6 sedan
A ona ma nie cały metr długości ... takie małe badziewie. |
|
|
|
 |
darek_gdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 10-07-2010, 08:02
|
|
|
kolego kiedys czytalem na forum amerykanskim, ze w niektorych autach swiszcza obudowy lusterek zewnetrznych. po pewnym czasie mitsubishi usunelo ta wade, byl chyba nawet biuletyn tsb na ten temat w ktorym zalecano otwarcie obudowy i przyklejenie tasmy w podanym miejscu ale nie pamietam. ludzie przyklejali ta tasme i gwizd ustepowal. niestety nie pamietam szczegolow, proponuje uzyc szukajki na www.mitsubishiforum.org
pozdrawiam
[ Dodano: 10-07-2010, 08:07 ]
klik
to ten temat. moze pomoze.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|