|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] Przekaźnik wentylatora |
Autor |
Wiadomość |
Dugass [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2007, 20:23 [CA4A 1.6] Przekaźnik wentylatora
|
|
|
Wita wszystkich bardzo serdecznie
Mam następujący problem, mianowicie "jadąc" pewnego dnia przez zatłoczoną Warszawkę dostrzegłem przyrost temperatury cieczy chłodzącej a następnie parę spod maski. Jak łatwo zauważyć, colcina zagotował sie. Wiec poczekałem, ostygł i szukam przyczyny. Wentylator sie nie włączał, wiec włączyłem klime i wymusiłem dmuchanie. Okazało sie ze Brakuje mi przekaźnika do wentylator. Problem w tym, że nie wiem jakie oznaczenia ma ten przekaźniczek, więc prosze o jakieś dane co do jego parametrów, symbolu lub źródło gdzie dostanę to cudo za rozsądne pieniążki.
Z góry dziękuje i pozdrawiam. |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 25-10-2007, 19:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
privateer87 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2007, 12:24
|
|
|
wiesz... moj tata miał taki problem w roverze 414, tez wentylator mu nie chodził ale przyczyna była taka ze wetylator był spalony i którys z czujników temperatury siadł, zabrakło kasy juz na wymiane czujnika to podłączyłem wentlator do akumulatora i podciągnąłem guzik włączający ten wentylaor do kabiny pomysł i wykonanie prymitywne ale koszt 50zł za nowy wentylator + odrobinka czasu |
|
|
|
 |
TRAWOR76
Mitsumaniak DESTRUKTOR

Auto: Lancer VIII, Colt CZ30
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 19 Wrz 2006 Posty: 380 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 02-08-2007, 15:12
|
|
|
Witaj mam całą kompletna instalację z tego auta i wentylator więc możesz podjechać i się zrobi...jak coś to jestem zawsze po 17ej w domu...daj znać na priv..lub tel 602573766 |
|
|
|
 |
Dugass [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 16:43
|
|
|
privateer87 napisał/a: | wetylator był spalony i którys z czujników temperatury siadł |
U mnie wentylator jest bankowo dobry, bo po włączeniu klimy działa, i jak zwieram dwa bieguny w gnieździe przekaźnika też działa. Jedyny problem, to brak info jaki powinien być tam przekaźnik. Mimo wszystko wielkie dzięki za pomysł , jednak wolę zrobić na igiełkę.
[ Dodano: 10-09-2007, 15:32 ]
Witam ponownie, chciałbym kontynuować zmagania z wentylatorem. Na wstępie dzieki dla TRAWOR76, pryekanicyki dotarły . Niestety, po włożeniu przekaźnika wentylatro nie zadziałał. Podejrzewam którys z czujników temperatury, ale nie wiem od którego zaczać.
Wie ktos gdzie znajdują sie wszystkie czujniki?? Może jakis schemat któy by mi pomógł??
Nie wiem czy to ma znaczenie, ale Colt jest z klimą. |
|
|
|
 |
|
|