Przesunięty przez: Gene 14-07-2010, 11:53 |
jako przestroga->> aktywny fotoradar |
Autor |
Wiadomość |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-07-2010, 22:52 jako przestroga->> aktywny fotoradar
|
|
|
Uwaga w miejscowości Dąbki nad morzem jest aktywny foto radar ->> sprawdziłem to na własnej kieszeni->> dostałem gustowne zdjęcie wraz z mandatem w wysokości ..... 85zł do zapłacenia i 2 punkty wychodzi 5zł za przekroczoną prędkość a przekroczyłem ją o 17km/h. Ponoć było 40->> nie zauważyłem tego znaku a jechałem 57. To tak ku przestrodze na tamtej trasie. Ciekawe ile jeszcze dostanę takich fotek bo zrobiliśmy trasę 3200km po całej Polsce. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
|
Wysłany: 13-07-2010, 07:17
|
|
|
Ja dostałem 200 i 4 punkty w zeszłym tygodniu wyjeżdżając z Olsztyna, na Szczytno-idealna gładka nawierzchnia środek lasu i łuk, a na nim ograniczenie do 60km/h.
Jechałem 83
To jakiś koszmar. |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
|
Wysłany: 13-07-2010, 07:28
|
|
|
Proponował bym zastosowanie systemu angielskiego:
Opona i trochę benzyny.
Dla czego fotoradary nie stroją przy szkołach , przedszkolach itd.?
Będąc ostatnio w Pieckach jest dokładnie tak samo, przy szkole nie ma nic a na koniec Piecek stoi Radar, no i nieraz panowie z suszarą za przystankiem przy urzędzie.
Gazeta na tablicę rejestracyjną i w trasę. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
Dresu [Usunięty]
|
Wysłany: 13-07-2010, 07:55
|
|
|
Student napisał/a: |
Dla czego fotoradary nie stroją przy szkołach , przedszkolach itd.?
|
Bo ma być drogo a nie bezpiecznie. Mandaty idą do kasy gminy. |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 13-07-2010, 10:41
|
|
|
Student napisał/a: | Gazeta na tablicę rejestracyjną i w trasę. | zazwyczaj foto stoją po prawej stronie drogi i dla tego nr rej mam zamontowany po lewej i po skosie wynikającym z krzywizny zderzaka ale tym razem się ............ Zazwyczaj łapią mnie na małych prędkościach bo nie jadę bolidem formuły "1" i na trasie w granicach 90-100. Do tego zdjęcia przysłali ciekawy atest na fotoradar z którego wynika że zasilany może być 12 V lub 230 V a przy 12 to może być duuuuża różnica w pomiarze bo na zasilaczu (który nigdy nie ma atestu) spadek napięcia może spowodować przekłamanie. Taaaa tylko aby dyskutować z Nimi to muszę na miejsce dokonanego "przestępstwa" się udać a to jednak kawałek drogi jest. Można na koszt straży ale pod warunkiem wygranej sprawy. Dresu napisał/a: | Bo ma być drogo a nie bezpiecznie | jeśli by z tej kasy poprawiali bezpieczeństwo jazdy to OK trudno ale np.idzie na opłacenie diet radnych->> paranoja. gołąb napisał/a: | idealna gładka nawierzchnia środek lasu i łuk, a na nim ograniczenie do 60km/h. | tak wygląda zabawa w policjantów i złodziei W mojej miejscowości-Kościelisko-też ustawiają fotoradar->> kosz na śmieci ale jest nastawiony na 60 a ograniczenie 40 ->>> tutaj lubimy turystów i jesteśmy liberalni |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|