|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Miękki hamulec, zapowietrzony? |
Autor |
Wiadomość |
hubert.madroch
Forumowicz
Auto: Space Star 1.8 GDI '99
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-07-2010, 11:42 Miękki hamulec, zapowietrzony?
|
|
|
Mam problem z hamulcem w swoim SS (1.8GDI 99r.). Hamulec przy pierwszym wciśnięciu wchodzi do połowy skoku (może nawet trochę głębiej) i dopiero jest opór. Gdy go szybko puszczę i znowu wcisnę łapie od razu jak żyleta.
Wydaje mi się, że jest to problem z zapowietrzeniem układu hamulcowego. Bardzo proszę o dokładną instrukcję, jak odpowietrzyć system hamulcowy. Znalazłem już kilka instrukcji ale są albo niedokładne, albo nie od tego auta. Jestem trochę laikiem i dlatego zależy mi na dość precyzyjnej instrukcji. Auto z przodu ma tarcze, z tyłu bębny, ma ABS. Płyn hamulcowy jest świeżutki, a pompa hamulcowa naprawiona (powymieniane wszystkie gumy etc). Mechanicy ponoć odpowietrzyli ale mam nieodparte wrażenie, że nie do końca.
Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałość oraz na to, że ktoś, kto zna się na rzeczy poświęci parę minut na opisanie, jak odpowietrzyć układ hamulcowy. |
|
|
|
 |
miras_l
Forumowicz

Auto: Space Star 1.6 Comfort
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Lut 2010 Posty: 32 Skąd: Garwolin
|
Wysłany: 16-07-2010, 15:50
|
|
|
masz ładnie i szczegółowo opisane
LINK
Jeśli uważasz że mechanicy dokładnie nie odpowietrzyli to spróbuj sam, ale przeważnie drugie naciśnięcie dopompowuje płyny i pedał twardnieje w każdym samochodzie.... |
|
|
|
 |
wojtuh1
Mitsumaniak
Auto: Space Star 1.3 2000r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lip 2008 Posty: 34 Skąd: Chrzanów
|
Wysłany: 24-07-2010, 13:11
|
|
|
Miras_l - owszem przeważnie trochę twardnieje ale nie tyle co pisze hubert.mardoch. Myślę, że koniecznie musi sprawdzić odpowietrzenie układu. A co do metodyki odpowietrzania to ja do tej pory trzymam się takiej procedury: prawy tył - lewy przód - lewy tył - prawy przód. |
|
|
|
 |
|
|