Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
piszczenie w tylnym kole
Autor Wiadomość
czapa123456789 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-05-2010, 22:32   piszczenie w tylnym kole

koledzy mam taki problem jadac dzis z tylnego koła zaczoł sie wydobywac dziwny piszczacy dzwiek najpierw cichy potem coraz głosniejszy i tak juz zostało ;/ dodam ze piszczy jak jade na wprost i skrecam w leweo podczas skretu w prawo dzwiek ustaje..jak patrzyłem na klocka z zewnetrznej strony był w całkiem niezłym stanie wiec to raczej nie klocki myslałem ze to moze kamien ale całe klocki i tarcza i (tam gdzie znajduje sie sie łozysko było gorace;/)nie chce by w warsztacie wkrecili mi jakas bajke bo sie zbytnio na tym nie znam ;/

mario mario 
Mitsumaniak

Auto: galant elegance combi 2,5 B
Wysłany: 05-05-2010, 23:35   

Jak to lewe koło piszczy to obstawiam łożysko i to przycierające się.

Ppiotr 
Forumowicz
Ppiotr

Auto: Carisma 19TD
Wysłany: 08-05-2010, 22:11   

kolego łożysko będzie zawsze gorące nagrzewa się od tarczy zasadniczo łożyska zaczynają chuczeć ale jak się zaciera to lepiej jak najszybciej wymien bo jeszcze coś rozwalisz ,a nie wpadłeś na pomysł aby w trakcie jak piszczało dociskać lekko chamulec ręczny i słuchać czy mocniej piszczy czy się coś zmienia może coś na klockach mi kiedyś coś wpadło pomiędzy klocki a tarczę i troszkę piszczało.
sprawdź to z ręcznym jak nie ma zmian nie jeździj ośkę rozwalisz

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 08-05-2010, 22:29   

Najlepiej zdjąć koło i sprawdzić jak obraca się piasta z tarczą, może przyblokowało się coś w cylinderku hamulcowym. Ja miałem podobnie z mechanizmem od ręcznego w lewym kole, mało ostatnio jeździłem i zardzewiał mechanizm od ręcznego, przy opuszczeniu ręcznego nie cofał się zupełnie.

mario mario 
Mitsumaniak

Auto: galant elegance combi 2,5 B
Wysłany: 09-05-2010, 12:30   

Zaraz minie tydzień założyciel tematu nie odzywa się to chyba usunął usterkę i jest zadowolony.

czuk1 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Space Star
Wysłany: 20-07-2010, 22:21   [MSS] W profilu podajesz - mam 100 lat ?

W profilu podajesz - mam 100 lat ?

Odpowiedz do tematu