|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Dziwny brak mocy do 3 tys. |
Autor |
Wiadomość |
Wojtal
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI LS '97 A/T
|
Wysłany: 16-07-2010, 08:09 [Cari 1.8 GDI] Dziwny brak mocy do 3 tys.
|
|
|
Witam
Mam problem z mocą, a mianowicie tak gdzieś do około 3 tys. obrotów poprostu samochód nie idzie. Nie ma znaczenia czy wcisnę pedał do samej podłogi czy wcisnę lekko, rozpędza się tragicznie. Jednak gdy obroty dojdą do powiedzmy 3 tys. nagle zaczyna bardzo mocno przyspieszać, aż wciska w fotel, jakby coś mu zaskoczyło. Oczywiście check się nie pali i błędów nie ma, sprawdzane w serwisie. Byłem w kilku serwisach i każdy mówi co innego.
Może mieliście kiedyś podobne objawy?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
I_Cicha
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma GLS 1.8, 185tyskm, 96r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-07-2010, 23:11
|
|
|
Witam, mam podobny problem aczkolwiek nie zwróciłam uwagi przy jakich obrotach się to pojawia, po prostu gdy po zmiani biegu wciskam gaz przyśpiesza by za chwilę tak jakby tracił moc pomimo że nadal trzymam nogę na gazie i zwalnia lub po prostu nagle przyspiesza gdy jadę równym tempem i nie gazuję. O co chodzi?, brudny filtr paliwa i czy coś innego, a może zaciski (hamulce) na kołach trzymają - nie ukrywam ze przednie koła mi się grzeją? Pomóżcie nam |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 19-07-2010, 10:42
|
|
|
Wyłącz klimę na czas przyśpieszania Cari mocno się męczy z klimą do tych 2.5 tys - sprawdx jak będzie bez klimy. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Pinky
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 21-07-2010, 10:22
|
|
|
Tez mam podobny problem auto do 3 tys. nie zawsze chce jechac wymienilem pompe wc przepustnice wtryskiwacz na pierwszym cylindrze czujnik tem.silnika swiece rozrzad zamienialem fajkocewki jazde z wypietymi kostkami z czujnika cisnienia paliwa i egr-u tez mam za soba a problem z wypadanim zaplonu pozostal nie pamietam jaki wczesniej mialem blad ale teraz wyskoczyl P170 zobacze mechanik ktory robil diagnostyke skonsultuje sie z kims i ma dac mi odpowiedz |
|
|
|
 |
|
|