|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] jak założyć filtr gazu w carismie |
Autor |
Wiadomość |
owca87
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-08-2010, 13:34 [Cari 1.6] jak założyć filtr gazu w carismie
|
|
|
jak założyć filtr gazu
i gdzie on sie wogole znajduje |
_________________ owieczka |
|
|
|
 |
kris80
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 25 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 727 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 10-08-2010, 13:50
|
|
|
U mnie jest na ścianie grodziowej po prawej stronie jak otworzysz maskę ale zapewne możesz miec go gdzies indziej. Podczas wymiany radzę zakręcić śróbę na butli gazu. |
_________________ Tylko Mitsu
 |
|
|
|
 |
kristof
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6+LPG '99(lift)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 326 Skąd: Biskupice/Poznań
|
Wysłany: 10-08-2010, 18:15
|
|
|
filtra gazu szukaj między reduktorem a wtryskiwaczami ( sekwencja) albo ogólnie za reduktorem przy starszych instalacjach, również może go tam nie być, ale zasada montowania jest między reduktorem a silnikiem...
Więc najpierw zlokalizuj miejsce reduktora potem jaki masz filtr ( o ile masz ) i najlepiej kupić taki sam, albo coś podobnego...przepłacanie się nie opłaca...
I jeśli robisz wymianę to cóż ja nigdy nie zakręcałem gazu w butli, po prostu wyłączony silnik/zapłon albo inaczej kluczyk od auta w kieszeni a nie w stacyjce, 5min roboty i po kłopocie...
ale to się ma odnośnie filtra fazy lotnej
Drugi jest przy samej pompce, i wtedy ten się wymienia przy zakręconej butli gazu...jest to albo mała siatka cylindryczna, albo coś innego...czasami wystarczy przeczyścić to samemu domowymi sposobami
pozdrawiam i miłej zabawy życzę |
_________________ The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. |
|
|
|
 |
|
|