|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 04-08-2010, 11:53 |
Problemy z napędem na 4 koła |
Autor |
Wiadomość |
lars0303
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III 2.5 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-08-2010, 11:31 Problemy z napędem na 4 koła
|
|
|
Witam forumowiczów.
Od niedawna jestem posiadaczem Mitsubishi Pajero 2.5 td z 2003 r. ze skrzynią SYSTEM SUPER SELECT. Praktycznie od zakupu mam problemy ze świecącymi kontrolkami od napędów. Pozwoliłem sobie założyć nowy temat gdyż wcześniej poruszane nie pomogły mi w rozwiązaniu, ponadto chciałbym moja usterkę opisać bardziej szczegółowo.
Po kontroli w ASO powiedziano mi że muszę przeczyścić swich`e od napędów ( te umieszczone pod podwoziem ). Usługę wykonano, zainkasowano 450 zł i .... nie dojechałem do domu. Jak było tak jest. Po lekturze wątków z forum wymieniłem zaworki na podłużnicy ( oba pykają jak radził sprawdzić forumowicz ) jednak i to nie pomogło.
Jeśli mam ustawiony napęd na 2H kontrolki świecą jak należy, przełączę na 4H górne zapulsują i świecą wszystkie 4 lampki ( tak jak być powinno ) Napędy spina i rozpina prawidłowo. Dalej jednak są schody. Przełączenie na 4HLC i 4LLC skutkuje pulsacyjnym świeceniem środkowej kontrolki.
Mam prośbę o radę co dalej z tym robić. Serwis zaśpiewał 1400 zł i nie gwarantuje sukcesu. Już wzięli 400 zł za nic. Miał może ktoś taki problem.
Z góry dziękuje za wszelką pomoc i radę.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-08-2010, 11:52
|
|
|
Witaj,
po pierwsze postaraj sie na przyszlosc tworzyc tematy we wlasciwym dziale. Po drugie sadze, ze problem pulsujacych kontrolek byl juz tyle razy poruszany, ze nie ma sensu tworzyc kolejnego.
Nie bede spekulowal co sie moglo stac. Moze czujnik jest walniety, moze zlaczka uszkodzona, moze kabel przegnity a moze uszkodzony centralny mechanizm roznicowy. Choc jesli Ci wszystko zalacza i rozlacza to mechanizmy dzialaja raczej bez problemu.
Moja rada poczytaj odpowiednie tematy w dziale Pajero Wagon III, potem zadzwon do naszego P.O.C.-owego mechanika Zbyszka Montowskiego - 602-673-905 i sie umow na diagnoze. Wiem, ze na Kaszuby masz kawalek ale wiem takze, ze sie nie zawiedziesz. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
|
|