uchylony szyber |
Autor |
Wiadomość |
cardorosso
Forumowicz tektura i dykta

Auto: Out
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-08-2010, 18:31 uchylony szyber
|
|
|
Panowie mam pytanie ,zona poleciała sobie gdzieś na zakupy i glonojada zostawiła pod lotniskiem na parkingu ,dzwonili teraz do mnie z tegoż placu z informacją że dach jest uchylony ,zapewne żona przyzwyczajona do tego że dach zamyka się razem z szybami w normalnych autach przycisnęła pilota i sobie poszła . Mocno będzie ciekło do środka bo nie chce mi się jechać 300 km żeby tylko zamknąć to dziadostwo .
Dzięki za odp |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 10-08-2010, 20:55
|
|
|
cardorosso napisał/a: | Panowie mam pytanie ,zona poleciała sobie gdzieś na zakupy i glonojada zostawiła pod lotniskiem na parkingu ,dzwonili teraz do mnie z tegoż placu z informacją że dach jest uchylony ,zapewne żona przyzwyczajona do tego że dach zamyka się razem z szybami w normalnych autach przycisnęła pilota i sobie poszła . Mocno będzie ciekło do środka bo nie chce mi się jechać 300 km żeby tylko zamknąć to dziadostwo .
Dzięki za odp |
Co najmniej dziwne pytanie , kupisz sobie coś innego jak bardzo Ci go zaleje |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 10-08-2010, 21:16 Re: uchylony szyber
|
|
|
cardorosso napisał/a: | Panowie mam pytanie ,zona poleciała sobie gdzieś na zakupy i glonojada zostawiła pod lotniskiem na parkingu ,dzwonili teraz do mnie z tegoż placu z informacją że dach jest uchylony ,zapewne żona przyzwyczajona do tego że dach zamyka się razem z szybami w normalnych autach przycisnęła pilota i sobie poszła . Mocno będzie ciekło do środka bo nie chce mi się jechać 300 km żeby tylko zamknąć to dziadostwo .
Dzięki za odp |
Ja [edit] Szyberdach nie jest podłączony do czujnika deszczu i nie domyka się? Co za szajs. A tak na marginesie to kiedyś w beci niedomknąłem okna kierowcy i szlag mnie trafił jak wróciłem do auta następnego dnia. Przez noc padało i cały fotel kierowcy, boczek w drzwiach i podłoga pod pedałami były zalane. betka suszyła się z tydzień potem |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
Ostatnio zmieniony przez londolut 11-08-2010, 12:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
cardorosso

|
Wysłany: 10-08-2010, 22:46
|
|
|
Nie domyka sie z pilota razem z szybami to miałem na myśli mówiąc szajs,pytanie zadałem bo np w bejcy mam zepsuty dach ,nie domyka sie i tak jeżdżę już rok i ani kropli nie ma w aucie ani na podsufitce a jest to wielka panorama . |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 10-08-2010, 22:54
|
|
|
cardorosso napisał/a: | Nie domyka sie z pilota razem z szybami to miałem na myśli mówiąc szajs,pytanie zadałem bo np w bejcy mam zepsuty dach ,nie domyka sie i tak jeżdżę już rok i ani kropli nie ma w aucie ani na podsufitce a jest to wielka panorama . |
Tzn. reaguje na deszcz i się domyka sam czy nie? Bo nie rozumiem już.... |
Dominik |
|
|
|
 |
cardorosso

|
Wysłany: 10-08-2010, 23:03
|
|
|
Na jaki deszcz , trzymasz przycisk od zamykania dłużej i jeżeli są uchylone szyby albo szyberdach to sie same zamykają a w tym glonojadzie dach nie domyka się
U mnie panorama jest popsuta i jest cały czas tylna część uchylona a za naprawę chcą 4 koła |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 10-08-2010, 23:08
|
|
|
cardorosso napisał/a: | Na jaki deszcz , trzymasz przycisk od zamykania dłużej i jeżeli są uchylone szyby albo szyberdach to sie same zamykają a w tym glonojadzie dach nie domyka się
U mnie panorama jest popsuta i jest cały czas tylna część uchylona a za naprawę chcą 4 koła |
Ja w mojej 5-tce olewam całkowite zamykanie szybera jak wychodzę i na zewnątrz jest ukrop. Jak zacznie padać to sam się domyka. A co do twojego pytania. Będzie przeciekać jak będzie padać i wiać pod złym kątem. |
Dominik |
|
|
|
 |
cardorosso

|
Wysłany: 10-08-2010, 23:14
|
|
|
takie cuda to będą w mitsubiszi za 39 lat razem z wprowadzeniem podświetlania przycisków od szyb |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 10-08-2010, 23:28
|
|
|
cardorosso napisał/a: | takie cuda to będą w mitsubiszi za 39 lat razem z wprowadzeniem podświetlania przycisków od szyb |
I to właśnie jest paranoja, bo czujnik deszczu jest, ale dodatkowego kabelka juz nie chciało im sie poprowadzić pod szyberdach żeby się domykał jak zacznie padać. |
Dominik |
|
|
|
 |
cardorosso

|
Wysłany: 10-08-2010, 23:39
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | cardorosso napisał/a: | takie cuda to będą w mitsubiszi za 39 lat razem z wprowadzeniem podświetlania przycisków od szyb |
I to właśnie jest paranoja, bo czujnik deszczu jest, ale dodatkowego kabelka juz nie chciało im sie poprowadzić pod szyberdach żeby się domykał jak zacznie padać. | nie chciało im sie zrobić samo zamykania drzwi podczas jazdy a to nie kosztuje praktycznie nic bo prawie każdy samochód nawet z zeszłego wieku to posiada , lusterka samo ściemniającego też nie dają nawet w opcji ,oświetlenia nóg czy przycisków itd .
Tak szczerze czy jak kupowałeś ten samochód to przyszło ci do łba zapytać sie czy przyciski sie podświetlają ??? bo mnie nie ,naiwny myślałem że skoro w pasku z 1989 sie podświetla to czemu w aucie z 2010 ma tego nie być !!!!Czy w jakimś europejskim aucie blokada szyb blokuję tez pasażera
Teraz mnie szlag trafia jak mam odblokować szybę albo zamknąć drzwi a tam ciemno jak w dupie u murzyna |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 10-08-2010, 23:46
|
|
|
cardorosso napisał/a: | Tak szczerze czy jak kupowałeś ten samochód to przyszło ci do łba zapytać sie czy przyciski sie podświetlają ??? |
Popełniłem wielki błąd kupując go na fax nie sprawdzając go live. BTW w sierpniu 2007r. jak go zamawiałem nie było nawet OII 2.2 w salonach do jazdy próbnej. Wszystko schodziło na pniu. Dałem się więc nabrać na te superlatywy w prasie na jego temat. Ale tak z perspektywy prawie 3 lat jak go ujeżdżam to nie jest tak tragicznie. Fakt wykonanie trąci myszą, ale jeśli chodzi o silnik, uklad przeniesienia napędu to igła i nie miałem żadnych problemów. Jeździ się fajnie jak na te klasę i piniondze Ot jakaś pierdoła mi skrzypiała typu fotel kierowcy, rura filtra powietrza, czy zawieszenie, a pstatnio zepsuł się klakson. Wsjo naprawili na gwarancji i teraz jest GIT Ale 2-gi raz auta w ciemno nie kupię opierając się wyłącznie na komentarzach prasowych...... |
Dominik |
|
|
|
 |
cardorosso

|
Wysłany: 11-08-2010, 10:43
|
|
|
ja kupiłem podobnie tyle że siedziałem w tej tandecie rok wcześniej i myślałem że po lifcie coś się zmieniło ,ale jak widać na żonę zawsze można liczyć zaleje szmaciarza i pójdzie do żyda |
|
|
|
 |
sibkods
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 181 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 11-08-2010, 11:09
|
|
|
Cytat: | ale jak widać na żonę zawsze można liczyć zaleje szmaciarza i pójdzie do żyda |
zalać go możesz pod domem ze szlaufa jak tak bardzo Ci przeszkadza... |
|
|
|
 |
cardorosso

|
Wysłany: 11-08-2010, 11:32
|
|
|
wtedy to już będzie podejrzane a tak jak zaleje na parkingu to sprawa prosta |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 11-08-2010, 11:41
|
|
|
cardorosso napisał/a: | wtedy to już będzie podejrzane a tak jak zaleje na parkingu to sprawa prosta |
Trza było pojechać na Trasę AK w zeszły piątek wieczór jak burza ją zalała i utopiła 2 autobusy i kilka osobówek |
Dominik |
|
|
|
 |
|