Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
uchylony szyber
Autor Wiadomość
cardorosso 
Forumowicz
tektura i dykta

Auto: Out
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-08-2010, 18:31   uchylony szyber

Panowie mam pytanie ,zona poleciała sobie gdzieś na zakupy i glonojada zostawiła pod lotniskiem na parkingu ,dzwonili teraz do mnie z tegoż placu z informacją że dach jest uchylony ,zapewne żona przyzwyczajona do tego że dach zamyka się razem z szybami w normalnych autach przycisnęła pilota i sobie poszła . Mocno będzie ciekło do środka bo nie chce mi się jechać 300 km żeby tylko zamknąć to dziadostwo .
Dzięki za odp

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 10-08-2010, 20:55   

cardorosso napisał/a:
Panowie mam pytanie ,zona poleciała sobie gdzieś na zakupy i glonojada zostawiła pod lotniskiem na parkingu ,dzwonili teraz do mnie z tegoż placu z informacją że dach jest uchylony ,zapewne żona przyzwyczajona do tego że dach zamyka się razem z szybami w normalnych autach przycisnęła pilota i sobie poszła . Mocno będzie ciekło do środka bo nie chce mi się jechać 300 km żeby tylko zamknąć to dziadostwo .
Dzięki za odp

Co najmniej dziwne pytanie , kupisz sobie coś innego jak bardzo Ci go zaleje :D :D

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 10-08-2010, 21:16   Re: uchylony szyber

cardorosso napisał/a:
Dzięki za odp

Ja [edit] Szyberdach nie jest podłączony do czujnika deszczu i nie domyka się? Co za szajs. A tak na marginesie to kiedyś w beci niedomknąłem okna kierowcy i szlag mnie trafił jak wróciłem do auta następnego dnia. Przez noc padało i cały fotel kierowcy, boczek w drzwiach i podłoga pod pedałami były zalane. betka suszyła się z tydzień potem :badgrin:

Dominik
Ostatnio zmieniony przez londolut 11-08-2010, 12:06, w całości zmieniany 1 raz  

cardorosso 
Forumowicz
tektura i dykta

Wysłany: 10-08-2010, 22:46   

Nie domyka sie z pilota razem z szybami to miałem na myśli mówiąc szajs,pytanie zadałem bo np w bejcy mam zepsuty dach ,nie domyka sie i tak jeżdżę już rok i ani kropli nie ma w aucie ani na podsufitce a jest to wielka panorama .

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-08-2010, 22:54   

cardorosso napisał/a:
Nie domyka sie z pilota razem z szybami to miałem na myśli mówiąc szajs,pytanie zadałem bo np w bejcy mam zepsuty dach ,nie domyka sie i tak jeżdżę już rok i ani kropli nie ma w aucie ani na podsufitce a jest to wielka panorama .

Tzn. reaguje na deszcz i się domyka sam czy nie? Bo nie rozumiem już....

Dominik

cardorosso 
Forumowicz
tektura i dykta

Wysłany: 10-08-2010, 23:03   

Na jaki deszcz , trzymasz przycisk od zamykania dłużej i jeżeli są uchylone szyby albo szyberdach to sie same zamykają a w tym glonojadzie dach nie domyka się :lol:
U mnie panorama jest popsuta i jest cały czas tylna część uchylona a za naprawę chcą 4 koła :lol:

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-08-2010, 23:08   

cardorosso napisał/a:
Na jaki deszcz , trzymasz przycisk od zamykania dłużej i jeżeli są uchylone szyby albo szyberdach to sie same zamykają a w tym glonojadzie dach nie domyka się :lol:
U mnie panorama jest popsuta i jest cały czas tylna część uchylona a za naprawę chcą 4 koła :lol:

Ja w mojej 5-tce olewam całkowite zamykanie szybera jak wychodzę i na zewnątrz jest ukrop. Jak zacznie padać to sam się domyka. A co do twojego pytania. Będzie przeciekać jak będzie padać i wiać pod złym kątem.

Dominik

cardorosso 
Forumowicz
tektura i dykta

Wysłany: 10-08-2010, 23:14   

takie cuda to będą w mitsubiszi za 39 lat razem z wprowadzeniem podświetlania przycisków od szyb :lol:

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-08-2010, 23:28   

cardorosso napisał/a:
takie cuda to będą w mitsubiszi za 39 lat razem z wprowadzeniem podświetlania przycisków od szyb :lol:

I to właśnie jest paranoja, bo czujnik deszczu jest, ale dodatkowego kabelka juz nie chciało im sie poprowadzić pod szyberdach żeby się domykał jak zacznie padać.

Dominik

cardorosso 
Forumowicz
tektura i dykta

Wysłany: 10-08-2010, 23:39   

mitsu00 napisał/a:
cardorosso napisał/a:

I to właśnie jest paranoja, bo czujnik deszczu jest, ale dodatkowego kabelka juz nie chciało im sie poprowadzić pod szyberdach żeby się domykał jak zacznie padać.
nie chciało im sie zrobić samo zamykania drzwi podczas jazdy a to nie kosztuje praktycznie nic bo prawie każdy samochód nawet z zeszłego wieku to posiada , lusterka samo ściemniającego też nie dają nawet w opcji ,oświetlenia nóg czy przycisków itd .
Tak szczerze czy jak kupowałeś ten samochód to przyszło ci do łba zapytać sie czy przyciski sie podświetlają ??? bo mnie nie ,naiwny myślałem że skoro w pasku z 1989 sie podświetla to czemu w aucie z 2010 ma tego nie być !!!!Czy w jakimś europejskim aucie blokada szyb blokuję tez pasażera :lol:
Teraz mnie szlag trafia jak mam odblokować szybę albo zamknąć drzwi a tam ciemno jak w dupie u murzyna :lol: :lol:

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-08-2010, 23:46   

cardorosso napisał/a:
Tak szczerze czy jak kupowałeś ten samochód to przyszło ci do łba zapytać sie czy przyciski sie podświetlają ???

Popełniłem wielki błąd kupując go na fax nie sprawdzając go live. BTW w sierpniu 2007r. jak go zamawiałem nie było nawet OII 2.2 w salonach do jazdy próbnej. Wszystko schodziło na pniu. Dałem się więc nabrać na te superlatywy w prasie na jego temat. Ale tak z perspektywy prawie 3 lat jak go ujeżdżam to nie jest tak tragicznie. Fakt wykonanie trąci myszą, ale jeśli chodzi o silnik, uklad przeniesienia napędu to igła i nie miałem żadnych problemów. Jeździ się fajnie jak na te klasę i piniondze :D Ot jakaś pierdoła mi skrzypiała typu fotel kierowcy, rura filtra powietrza, czy zawieszenie, a pstatnio zepsuł się klakson. Wsjo naprawili na gwarancji i teraz jest GIT :D Ale 2-gi raz auta w ciemno nie kupię opierając się wyłącznie na komentarzach prasowych......

Dominik

cardorosso 
Forumowicz
tektura i dykta

Wysłany: 11-08-2010, 10:43   

ja kupiłem podobnie tyle że siedziałem w tej tandecie rok wcześniej i myślałem że po lifcie coś się zmieniło :lol: :lol: ,ale jak widać na żonę zawsze można liczyć zaleje szmaciarza i pójdzie do żyda :mrgreen: :mrgreen:

sibkods 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DiD
Wysłany: 11-08-2010, 11:09   

Cytat:
ale jak widać na żonę zawsze można liczyć zaleje szmaciarza i pójdzie do żyda

zalać go możesz pod domem ze szlaufa jak tak bardzo Ci przeszkadza...

cardorosso 
Forumowicz
tektura i dykta

Wysłany: 11-08-2010, 11:32   

wtedy to już będzie podejrzane a tak jak zaleje na parkingu to sprawa prosta

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-08-2010, 11:41   

cardorosso napisał/a:
wtedy to już będzie podejrzane a tak jak zaleje na parkingu to sprawa prosta

Trza było pojechać na Trasę AK w zeszły piątek wieczór jak burza ją zalała i utopiła 2 autobusy i kilka osobówek :D

Dominik

Odpowiedz do tematu