Legionowo |
Autor |
Wiadomość |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-10-2006, 16:24 Legionowo
|
|
|
Witam,
mam w planach wizyte w Legionowie (kolo Warszawy) i zaczyna interesowac mnie kwestia noclegu w tym miescie.
Jesli jest ktos z tamtych okolic i mialby do polecenia jakis hotel/motel/kwatere prywatna w cenie powiedzmy ~50 zl/doba to prosze o wpisanie namiarow (fajnie jesli byloby www ze zdjeciami pokoju/lazienki).
Aha, i dosc wazne ... poniewaz jak to sie juz kilka razy okazalo, ze jestem chyba dosc wybredny interesuje mnie pokoj z lazienka (w przypadku hotelu/motelu) - bo to niestety nie jest standardem w naszym kraju.
Pokoj dla 1 osoby na przynajmniej 2 noce. Przyjade pociagiem, wiec mile widziany bezproblemowy dojazd |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-10-2006, 18:36
|
|
|
Jesli tylko harmonogram wykonywanego projektu pozwoli mi na wolny weekend w tym roku to planowalbym 20/21-22 pazdziernika.
Jesli chodzi o 'wymagania' to juz kilka razy nacialem sie na noclegach nadmorskich. Sa kwatery, w ktorych az chce sie mieszkac z czysciutka lazienka za 30-40 zl/doba oraz tzw. luksusy (hotele) z lazienka na korytarzu na 10 pokoji i w takim stanie, ze az strach czegokolwiek dotknac - do tego cena za 'luksus' hotelowy jest odpowiednio wyzsza.
Nie jestem przesadnie wybredny, jednak od firm swiadczacych uslugi hotelowe czegos wymagam |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 02-10-2006, 18:52
|
|
|
uuuuuuuuu arekp, jeśli chodzi o weekend to raczej może być ciężko, bo przeważnie wóczas jestem w Gdańsku.
Niemniej jednak jak będzie Tobie odpowiadać Raszyn (druga strona Warszawy) i nie znajdziesz do tej pory czegoś odpowiedniego to daj znać tak 4-5 dni przed przyjazdem.
Standard lokum myślę, że będzie Tobie odpowiadał.
Pozatym będziesz miał to na dwie noce za free. |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-10-2006, 19:09
|
|
|
Slicznie dziekuje
Bede pamietal. |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
|
Wysłany: 02-10-2006, 23:32
|
|
|
witam
jesli chodzi o hotel w mojej wsi to na razie przychodzi mi na mysl tylko to:
http://www.legionowo.waw.pl/
Hotel jest na rogu ulic Norwida i Ogrodowej. Około 10 minut spacerkiem od stacji PKP. Tutaj mapka z zaznaczoną stacją PKP i miejscem w którym jest hotel, a dokładniejszą tą mapkę znajdziesz na www.legionowo.pl
niestety nie korzystałem z niego osobiście, więc nie mogę ręczyc w 100% a i nie wiem jakie ceny, ale z tego co ludzie mówią to jest OK. Ale też dużego wyboru nie masz jeśli chodzi o jakiś hotelik, motelik, następny najbliższy, który na pewno trzyma jakiś standard to Hotel 500 w Zegrzu...
i na razie to tyle co przychodzi mi do głowy w tym temacie, jak coś mi innego wpadnie do głowy to dam znać. Powiedz do kiedy mam czas, jak spotkam znajomego taksówkarza to jego podpytam czy nie wie jeszcze o jakimś hoteliku w okolicy.
Pozdrawiam
EDIT
Przypomniało mi się jeszcze, że mamy tutaj taki stary hotelik czy jak to zwać, w byłym kasynie wojskowym. wiem że tam też wynajmują pokoje, ale co i jak to pojęcia nie mam, musiałbym się dowiedzieć. Ale tam może trącać lekkim PRLem jeśli chodzi o standard, choć z zewnątrz ostatnio odnowili to może i w środku...? |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-10-2006, 23:43
|
|
|
Moje poszukiwania noclegu konczyly sie zawsze w tym samym miejscu, 'Prezydencka'.
Do tego jest jakis Hotel Garnizonowy i jeszcze cos - ale nie maja stron www wiec nie biore ich pod uwage.
Czasu jest sporo, ~2-3 tygodni o ile w ogole wyjazd bedzie mial szanse na realizacje. Na ta chwile chcialbym sprawdzic jakie sa w ogole mozliwosci noclegu.
Jesli nie bedzie nic sensownego lub ceny beda przesadzone w stosunku do oferowanych uslug, nocleg zaplanuje w Warszawie i na jeden dzien dojade do Legionowa pociagiem.
EDIT:
stanik: to chyba wlasnie ten Hotel Garnizonowy. Nie chce Was fatygowac w sprawdzanie lokalu wewnatrz bo szkoda Waszego czasu. Mamy XXI wiek, Internet i mozliwosc prezentacji oferty na www. Jesli ktos sie nie stara o klienta ...
Wskazales Prezydencka ... i o to mi chodzilo Jest www i moge reszte sam sie dowiedziec. Dziekuje.
Przy tej okazji moglem sie przekonac ile smieci jest w Internecie. Poszukiwanie noclegu to gwarancja otrzymania masy bezuzytecznych wynikow, do stron ktore ofert w danej miejscowosci nie posiadaja ale pozycjonuja sie na jej nazwe. Przykre zjawisko. |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
|
Wysłany: 10-10-2006, 00:20
|
|
|
oki, dowiadywałem sie co nie co i wychodzi na to że w tym powiecie jest tylko ten hotel/pensjonat (Prezydencka) nie liczać tego Oficerskiego rodem z PRLu. Natomiast na minus Prezydenckiej przemawia to, że na parterze w sobote są zabawy weselne, więc może byc problem ze spaniem....
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-10-2006, 00:34
|
|
|
Slicznie dziekuje
Z mojego rozeznania wyszlo, ze poza Prezydencka nie ma senu nic brac. Niestety oni licza sobie 80zl/doba za sam pokoj. Do tego ze strony nie wynika nawet jakie maja tam warunki a o lazience jest niejednoznacznie napisane czy w pokoju czy na korytarzu.
Skonczy sie na tym, ze jesli pojade to przekimam gdzies w Warszawie i podjade na jeden dzien do Legionowa lub spotkanie odbedzie sie w Warszawie. |
|
|
|
 |
|