Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Klekotanie, ale chyba nie w silniku
Autor Wiadomość
Glinek 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 98r. 1.6 90KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-07-2010, 08:49   [Cari 1.6] Klekotanie, ale chyba nie w silniku

Witam

Pojawił się u mnie taki problem, że na rozgrzanym silniku, ale nie zwasze pojawia się charakterystyczne klekotanie. Ciężko okreslić skąd pochodzi. Jak schylę się koło przedniego lewego koła bardzo mocna słychać klekotanie, jak otworze maskę dzwięk dobiega z okolicy serwo, tak koło zbiorniczka z płynem do wspomagania. Może to jakieś łożysko wspomagania, dodam, że jak pokręcę kierownicą lekko zaraz obroty wskakuja do 1200 i klekot cichnie, a nawet ustaje. Mam takiego pecha, że 3 razy byłem u mechanika i akurat była cisza !! jak pech to pech ;/

Z góry dziekuję za jakiekolwiek sugestie.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 22-07-2010, 09:15   

"cos" dostaje wibracji i klekocze, najszybciej bedzie to oslona termiczny tlumika, najlepiej wjedz na kanal i sprawdzaj wszystko co moze brzeczec od wibracji.

Glinek 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 98r. 1.6 90KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-08-2010, 14:15   

wprowadzilem w błąd Was forumowicze i siebie również. Klekotanie pod maską słychać w okolicy przepustnicy i to dopiero jak sie samochód nagrzeje, z racji braku czasu i kanału nie wjeżdżałem i nie sprawdzałem co się dzieje pod spodem ;/

pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 13-08-2010, 14:33   

A może luz zaworowy nie został sprawdzony i skorygowany tak jak powinno sie robić przy każdej wymianie oleju

Odpowiedz do tematu