Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Galant 2.0 sedan, 1998r, Zduńska Wola
Autor Wiadomość
Tomasz87 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.4 MIVEC
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-08-2010, 22:46   [EAx 97-04] Galant 2.0 sedan, 1998r, Zduńska Wola

Dwa dni temu znalazłem taką ofertę:

http://otomoto.pl/mitsubi...-C14673733.html

Kod:
Cena (brutto):
11 900 PLN / 2 996 EUR (do negocjacji)

Kategoria:
Sedan / Limuzyna

Informacje:
Wersja: VI, Rok produkcji: 1998, Data rejestracji: 07/2010, Przegląd: 06/2011, Ubezpieczenie: 02/2011, 187 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 1997 cm3, benzyna+LPG, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/zarejestrowany, Kraj pochodzenia: Holandia, Kraj aktualnej rejestracji: Polska.

Dodatkowe wyposażenie:
ABS, hak, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, wspomaganie kierownicy, instalacja gazowa, welurowa tapicerka, światła przeciwmgłowe

Dodatkowe informacje:
pierwszy właściciel, bezwypadkowy

Opis pojazdu:
Do sprzedania Galant 2.0 16V z sekwencyjną instalacją gazową. Sprowadzony z Holandii ok. 2 miesiące temu. Jestem pierwszym właścicielem w Polsce, auto zarejestrowane i ubezpieczone. Stan samochodu oceniam na bardzo dobry bez śladów korozji i wgnieceń, bezwypadkowy. Stan techniczny i wizualny bez zastrzeżeń elementy eksploatacyjne wymienione. Zużycie gazu ok. 12 l/100 km. Klimatyzacja sprawna silnik na benzynie i gazie pracuje równo i cicho. Zapraszam do obejrzenia i na jazdę próbną. Auto godne uwagi. Oferta prywatna.

Widzicie coś niepokojącego? Jutro sam będę chciał go obejrzeć... Na co zwrócić szczególną uwagę?
Ostatnio zmieniony przez Tomasz87 22-08-2010, 23:02, w całości zmieniany 1 raz  

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 21-08-2010, 19:02   

Nie wygląda źle na fotkach. Nie ma się do czego przyczepić.
Jest to najuboższa wersja Galanta. Dowiedz się koniecznie jaka to instalacja gazowa.

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Tomasz87 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-08-2010, 22:58   

fj_mike napisał/a:
Nie wygląda źle na fotkach. Nie ma się do czego przyczepić.
Jest to najuboższa wersja Galanta. Dowiedz się koniecznie jaka to instalacja gazowa.

Kupiłem ten samochód. Mimo, że tak jak mówisz, to najuboższa jego wersja, to mi cholernie się podoba...
Generalnie auto nie zniszczone, dwa wypryski na rancie maski, ledwo widoczna wgniotka nad prawym nadkolem, lewe robione - ledwo widać.
Jeździ się rewelacyjnie wygodnie, brak luzów czy dziwnych odgłosów zawieszenia.
LPG - instalacja holenderska, sekwencyjna - butla 70L w bagażniku - homologacja na jeszcze 7 lat, sprytny przełącznik gaz/benzyna, działa bardzo dobrze. Sprawdziłem spalanie: 11-12l przy ogólnie 110 - 130 km/h.

Co się okazuje: Auto zimniutkie rano piszczy po odpaleniu, potem na 1,2,3 biegu na wyższych obrotach - podczas zmiany biegów na jałowym przygasają światła - zużyty pasek? może słabo naciągnięty....?

carbon11 
Mitsumaniak

Auto: Avance 02 / IS250 /Acc Type S
Wysłany: 22-08-2010, 23:03   

kupiłeś go z mojego miasta :D
Zmień pasek alternatora i będzie git :D

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 22-08-2010, 23:04   

Tomasz87 napisał/a:
Auto zimniutkie rano piszczy po odpaleniu, potem na 1,2,3 biegu na wyższych obrotach - podczas zmiany biegów na jałowym przygasają światła - zużyty pasek? może słabo naciągnięty....?

To jest pytanie do działu technicznego. Użyj szukajki, zapewne znajdziesz pokrewny temat.
Tak na szybko: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=37904

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Tomasz87 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-08-2010, 23:12   

carbon11 napisał/a:
kupiłeś go z mojego miasta :D

może miałeś przyjemność go mijać... :)
całkiem miło tam macie...

carbon11 napisał/a:

Zmień pasek alternatora i będzie git :D

tak pewnie zrobię.

-----

fj_mike - dzięki za pomoc.

carbon11 
Mitsumaniak

Auto: Avance 02 / IS250 /Acc Type S
Wysłany: 22-08-2010, 23:24   

faktycznie gal bardzo ładny :D
miałem kiedyś przyjemność oglądać go pod sklepem niestety nie doczekałem się na właściciela :(

Gratuluje zakupu :D

Tomasz87 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-08-2010, 21:05   

Ciekawe, czy już wtedy stał na różnych bieżnikach z tyłu... :)

Nie dopatrzyłem się, że mam dwa różne kapcie na tylnej osi... ot, jak się co da ukryć - to sprzedający to ukryje... :|

Odpowiedz do tematu