|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kupno MSS |
Autor |
Wiadomość |
ryso
Mitsumaniak ryso
Auto: Carisma 1,6 16v automat HB
|
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 07-08-2010, 09:13
|
|
|
Pierwszy w miarę ładny - w bagażniku brak zaślepki na koło. Tylna klapa mi się nie podoba - brak napisu SPACE STAR, brak znaczka Mitsu nad rejestracją - możliwe że po kolizji albo jakiejś naprawie. Trochę korozji na mocowaniach przednich amorów. Trzebaby mu się przyjrzeć w tych miejscach ale wygląda zachęcająco.
Drugi - 1,3 super ekonomiczny to nie jest , za to na + rocznik i relingi. Chyba urwane sprężyny pod fotelem kierowcy, tylko 2 el. szyby więc nie full elektryka. Brak zdjęć silnika, bagażnika więc tu ciężko coś powiedzieć. Też źle nie wygląda, może nawet bezwypadkowy.Właściciel na siłę stara się podkoloryzować zalety jak dla mnie:)
Przebiegi obydwa statystyczne po 160 kkm
W sumie to silnik w MSS bardzo znaczenia nie ma wszystkie są dobre i nie maja jakichś tragicznych wad tak że to jaki Ci pasuje to już twój wybór. Zresztą widzę Cari jeździsz to tam jest to samo praktycznie:) |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
angopl [Usunięty]
|
Wysłany: 07-08-2010, 12:41
|
|
|
W drugim w opisie : radio / CD, światła przeciwmgłowe ciekawe gdzie |
|
|
|
 |
ryso
Mitsumaniak ryso
Auto: Carisma 1,6 16v automat HB
|
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-08-2010, 20:11
|
|
|
To samo co poprzednik - brak halogenów. Już poliftowy. 12,5l/100km na komputerze - ostro 5,5 spalania w opisie to też bajka. Niemniej wózek lepszy rocznikowo i silnikowo , z kratką więc prawdopodobnie poleasingowy, prawdopodobnie serwisowany z wiarygodną książką. Przebieg realny, jeśli silnik i zawias nie zajechany(wiadomo -firmówka) warto by sie zainteresować. |
 |
|
|
|
 |
lord_broncoo
Nowy Forumowicz
Auto: eclipse. MSS-DiD
|
Wysłany: 26-08-2010, 07:47
|
|
|
jak co mogę w piątek podskoczyć tego w gnieżnie obejrzeć |
|
|
|
 |
halbog
Mitsumaniak Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 465 Skąd: Świdnica
|
Wysłany: 26-08-2010, 09:53
|
|
|
drtymf napisał/a: | 12,5l/100km na komputerze - ostro | Wydaje mi się, że wyświetlacz pokazuje 125 km do następnego tankowania, co sugerowałaby ikona dystrybutora po lewej stronie wyświetlanego dystansu.
Pozdrawiam
Bogdan |
_________________ Z wiatrem we włosach:)
 |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

|
Wysłany: 26-08-2010, 10:04
|
|
|
ryso napisał/a: | Wydaje mi się, że wyświetlacz pokazuje 125 km do następnego tankowania, co sugerowałaby ikona dystrybutora po lewej stronie wyświetlanego dystansu.
Pozdrawiam
Bogdan |
Masz rację, przepraszam mój błąd Jakoś tak się zasugerowałem że prawie zawsze i każdy ma tam standardowo ustawione średnie spalanie żeby się pochwalić jak mało
O widzę, że opis aukcji się zmienił. Więcej konkretów jest:
Na minus tylko 2 poduszki, 2 el. szyby. Na plus pierwszy właściciel , serwisowany z książką. Tylko przy służbówce mnie te 172kkm zastanawia. Taki standardowy wynik, mniej niż 30kkm rocznie... dziwne to trochę jak na samochód który ma na siebie zarabiać. Ale zawsze można sprawdzić w ASO skoro tam był serwisowany. |
 |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 27-08-2010, 00:51
|
|
|
drtymf napisał/a: | To samo co poprzednik - brak halogenów. Już poliftowy. 12,5l/100km na komputerze - ostro 5,5 spalania w opisie to też bajka. Niemniej wózek lepszy rocznikowo i silnikowo , z kratką więc prawdopodobnie poleasingowy, prawdopodobnie serwisowany z wiarygodną książką. Przebieg realny, jeśli silnik i zawias nie zajechany(wiadomo -firmówka) warto by sie zainteresować. | zasieg 125 km a nie spalanie
5,5 to nie bajka, osobiście wykrecilem w 1.6 spalanie 5,1 wg kompa - jazda full emeryt, ale mozna jeszcze mniej, do 4,9 bym zszedl, ale to na innej drodze |
|
 |
panorafix
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.3
|
Wysłany: 27-08-2010, 21:17
|
|
|
Ja dla żony miesiąc temu kupiłem space stara z niemiec z przebiegiem 221 tys.99r.Serwisowany do końca w serwisie,na oleju 10w/40 mitsubishi,następna wymiana przy 224 tys.Kupa nowych gratów paski,poduchy silnika itp.Stan techniczny bdb.Uderzony w przedni błotnik który wyklepałem na aucie +do wymiany koncówka z drążkiem bo przy uderzeniu się dostało.Zrobiona geometria i zbieżność.na gotowo z zarejstrowaniem i ubezpieczeniem wyszło mnie 5.5 tys zł.Więc może warto poszukać czegoś u sąsiadów. |
|
|
|
 |
|
|