|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wzrost spalania na komputerze, dziwne zjawisko? |
Autor |
Wiadomość |
kozuch2
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 Gdi LS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-08-2010, 15:51 Wzrost spalania na komputerze, dziwne zjawisko?
|
|
|
Witam
Mam pewien problem, wczoraj wyczysciłem przepustnicę i pojawił się dziwne zjawisko, otóż na komputerze cały czas wzrasta spalanie,nawet na postoju, przez 10-15 min na postoju komputer już pokazywał 45 l/100 km, jak jade to zmiejsza sie,pożniej znowu to samo.Spalanie chwilowe ok.Nie wiem w czym problem.Przepustnice wyczysciłem jak należy, odłączyłem klemę, uczyłem obrotów.Miałem tylko problem z uszczelką która już nie była dobra, łapało lewe powietrze, dzisiaj wyciełem z kartonika uszczelkę,wymaczałem w oleju i z tym ok.Nie wiem co z tym spalaniem?miał ktoś taki problem? |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 20-08-2010, 17:41
|
|
|
Nie wiem czy w carismie gdi jest tak samo ale u mnie po resecie kompa spalanie szalej jak np hamuje silnikiem to pokazuje zerowe jak na postoju to bardzo duże dopiero po przejechaniu kilku km się stabilizuje wynika to że do obliczenia spalania ma więcej danych |
|
|
|
 |
|
|