|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana oleju w skrzynii automatycznej - gdzie? |
Autor |
Wiadomość |
vrilya
Nowy Forumowicz
Auto: była-Carisma 1.8GLS A/T
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-04-2010, 17:19 Wymiana oleju w skrzynii automatycznej - gdzie?
|
|
|
Witam Was drodzy Mitsumaniacy z Podlasia.
Musze wymienic olej w automacie w mojej Carismie i nie za bardzo wiem gdzie. Dzwonilem do Grafixu gdzie przemila pani poinformowala mnie, iz wczoraj mieli dostawe oryginalnego oleju Dia queen w cenie jedynych 75zl za litr;) Probowala mi także wmowić, że nie musze wymieniać filtra przy okazji wymiany oleju Jako że koszt: oleju(wchodzi zdaje sie ok 8l-jakies 600zl) + filtr + robocizna wyniosl by pewnie z 1000zl, rozpoczynam poszukiwania jakiegos innego zakladu. I tu pytanko do Was, ktos wie gdzie mozna to zrobić w miare rozsądnej cenie? Oczywiście wole dopłacić te 100zł i zrobić gdzieś porządnie a nie u pana Staszka w garażu |
|
|
|
 |
mario mario
Mitsumaniak
Auto: galant elegance combi 2,5 B
|
Wysłany: 19-04-2010, 21:09
|
|
|
Przy odrobinie chęci sam wymienisz olej. Wpisz w szukajkę wymiana oleju i znajdziesz instrukcję Bartka u ciebie jest podobnie. |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
|
Wysłany: 29-08-2010, 20:58 Re: Wymiana oleju w skrzynii automatycznej - gdzie?
|
|
|
vrilya napisał/a: | Witam Was drodzy Mitsumaniacy z Podlasia.
Musze wymienic olej w automacie w mojej Carismie i nie za bardzo wiem gdzie. Dzwonilem do Grafixu gdzie przemila pani poinformowala mnie, iz wczoraj mieli dostawe oryginalnego oleju Dia queen w cenie jedynych 75zl za litr;) Probowala mi także wmowić, że nie musze wymieniać filtra przy okazji wymiany oleju Jako że koszt: oleju(wchodzi zdaje sie ok 8l-jakies 600zl) + filtr + robocizna wyniosl by pewnie z 1000zl, rozpoczynam poszukiwania jakiegos innego zakladu. I tu pytanko do Was, ktos wie gdzie mozna to zrobić w miare rozsądnej cenie? Oczywiście wole dopłacić te 100zł i zrobić gdzieś porządnie a nie u pana Staszka w garażu |
Ale wiesz, że przy wymianie nie wejdzie Ci całe 8 litrów? Jak spłynie 5 to będzie dobrze, chyba, że chcesz wymieniać dynamicznie. Ja wymieniałem w serwisie Mitsu jeszcze u Wojtka Szulca przed odebraniem mu autoryzacji. Nie mam co do usługi zastrzeżeń - wykonana bardzo sumiennie i dokładnie. Olej Dia Queen też nie kosztował u niego aż tyle chyba. Polecam. To że stracił autoryzację nie oznacza, że stracił też wiedzę i umiejętności. |
|
 |
|
|