|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Wciąż migające A/P - mimo wyczyszczenia i dob |
Autor |
Wiadomość |
tom912
Nowy Forumowicz
Auto: CARISMA 1.8i DA2A 4G93 DOHC 99
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-08-2010, 20:08 [Cari 1.8 GDI] Wciąż migające A/P - mimo wyczyszczenia i dob
|
|
|
Witam!
Wiem że temat migającego A/P był juz poruszany i pytano co to jest i jak sie to czyści, także znam odpowiedzi na te pytania, lecz problem tkwi w tym (mimo intensywnego szukania), że po wyczyszczeniu filtra nadal kontrolka od czasu do czasu sie zapala. Wyczytałem z forum, że potrafi sie zapalać w deszczowe dni gdyż owy filtr jest wrażliwy na wilgoć, lecz problem w tym iż ona zapala sie nawet w upalne dni.
Z góry dziękuję za porady. |
Ostatnio zmieniony przez tom912 26-08-2010, 21:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Budrys
Forumowicz

Auto: Astra H
|
Wysłany: 26-08-2010, 21:08
|
|
|
Kontrolka ma się palić cały czas - jest to oznaka prawidłowej pracy filtra
natomiast jej mruganie oznacza uszkodzenie/zabrudzenie. |
|
 |
tom912
Nowy Forumowicz
Auto: CARISMA 1.8i DA2A 4G93 DOHC 99
|
Wysłany: 26-08-2010, 21:14
|
|
|
Tak zgadzam sie z tobą że lampka powinna sie świecić ale nie mrugac mimo zabiegów pielęgnujących. Być może jest uszkodzony i ciekaw jestem jakie kolosalne pieniądze to kosztuję i czy wogóle jest to opłacalne. A może da sie z tym jeżdzić? |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 26-08-2010, 22:51
|
|
|
W taka pogodę jak jest teraz nic dziwnego, że mruga. Czekaj spokojnie aż się wypogodzi i wtedy zobacz czy świeci Ci się ciągle. Jesli tak to ok. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
|
|