|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
POLECANA DROGA Z POLSKI (JELENIA GÓRA) DO WŁOCH (WENECJA) |
Autor |
Wiadomość |
Remik
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5V6, '99, SE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-08-2010, 11:07 POLECANA DROGA Z POLSKI (JELENIA GÓRA) DO WŁOCH (WENECJA)
|
|
|
Witam wszystkich. Pytanie jak w temacie. Najkrótsza droga przez Prage, Wiedeń. Ale podobno przejazd przez Czechy nie jest przyjemny. Najszybsza za to ponoć przez Drezno, Monachium, Salzburg. Ale dłuższa o ok 200km. Tyle że jeśli rzeczywiście szybsza to tych 200km się nie odczuje, tym bardziej że odpada też winietka na Czechy. Czy miał ktoś z forumowiczów doświadczenia z oboma trasami w tym roku? Jakieś uwagi, opinie? Z góry dzięki. Pozdrawiam. |
_________________ Mitsubishi Galant '99, 2.5, SE, V6
Mitsubishi Colt CAO '92, 1.3 (małżonki)
"Kto pyta jest głupcem przez 5 minut, kto nie pyta pozostaje nim przez całe życie" |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2010, 11:23
|
|
|
Remik napisał/a: | Ale podobno przejazd przez Czechy nie jest przyjemny. |
jak ostanio jechalem przez czechy, tylko ze inna autostrada brno-ostrawa to tragedia byla...
-nawierzchnia lipna przez wiekszosc czasu i super kierowcy z czech blokujacy po 10-20km lewy pas... |
|
|
|
 |
Remik
Mitsumaniak
|
Wysłany: 25-08-2010, 13:34
|
|
|
Cytat: | jak ostanio jechalem przez czechy, tylko ze inna autostrada brno-ostrawa to tragedia byla... |
i tego właśnie chciałbym uniknąć |
"Kto pyta jest głupcem przez 5 minut, kto nie pyta pozostaje nim przez całe życie" |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2010, 14:03
|
|
|
ja dwa miesiace temu jechalem do wenecji wlasnie przez ostrawe, dalej brno, wieden, klagenfurt, wenecja.
w jedna strone trasa mi sie urwala w okolicach czestochowy ale z powrotem pamietam ze tak zle nie bylo, fakt autostrada w czechach momentami przypomina dawna autostrade wroclawska (akurat jak wracalem zaczynaly sie pierwsze powodzie w polsce i czechach i sporo jechalismy objazdami).
gdybys potrzebowal jakis szczegolow smialo pytaj. |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2010, 14:16
|
|
|
arturro napisał/a: | ale z powrotem pamietam ze tak zle nie bylo, fakt autostrada w czechach momentami przypomina dawna autostrade wroclawska (akurat jak wracalem zaczynaly sie pierwsze powodzie w polsce i czechach i sporo jechalismy objazdami). |
wyboista i na kilku odcinkach niezle dziury byly... |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2010, 14:45
|
|
|
deenbe napisał/a: | wyboista i na kilku odcinkach niezle dziury byly... |
czyli norma u nas
co do samej trasy to wydaje mi sie ze najlepszym rozwiazaniem bedzie jazda przez niemcownie - brak winiet i czysta przyjemnosc.
co do samej wenecji to polecalbym zostawienie auta na ladzie (sama wyspa wenecja jest polaczona jednym mostem) bo juz na wyspie w bezposrednim sasiedztwie jest tylko jeden wielopozimowy parking na ktory aby wjechac trzeba sie nastac w korku, a cena to ok 100zl za trzy godziny. dlatego lepiej zostawic gdzies auto dalej i pojechac na wyspe pociagiem.
w wenecji jak juz wam sie znudzi chodzenie polecam autobusy wodne, tanio i fajnie.
to tak mi sie w tej chwili przypomnialo jak cos sobie przypomne lub jesli bedziesz mial jakies pytania wal smialo. |
|
|
|
 |
Remik
Mitsumaniak
|
Wysłany: 25-08-2010, 15:54
|
|
|
arturro, dzięki za wskazówki! Z mojej okolicy chyba rzeczywiście wybiorę się przez Niemcy. |
|
|
|
 |
piomic
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Intense 2008
|
Wysłany: 25-08-2010, 16:44
|
|
|
arturro napisał/a: | na wyspie w bezposrednim sasiedztwie jest tylko jeden wielopozimowy parking na ktory aby wjechac trzeba sie nastac w korku, a cena to ok 100zl za trzy godziny | Nie jeden tylko trzy, korek jest do pierwszego, jak go objedziesz to z tyłu jest Garage San Marco - 8 pięter wjazdu śrubą - za 26 czy 30 euro na dobę bez kolejki. Testowane miesiąc temu. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2010, 16:59
|
|
|
piomic napisał/a: | Nie jeden tylko trzy, korek jest do pierwszego, jak go objedziesz to z tyłu jest Garage San Marco - 8 pięter wjazdu śrubą - za 26 czy 30 euro na dobę bez kolejki. Testowane miesiąc temu. |
jak ja bylem to tylko moglem zawrocic zaraz obok tego pierwszego (tam gdzie sa autobusy) bo reszta drog byla zamknieta,
moze byly pozostale zapelnione, nie wiem.
w kazdym badz razie jesli raz jeszcze zawitam w wenecji autem zostawie je na ladzie i nie bede sie tam pchal bo w sezonie jest tam masakra |
|
|
|
 |
romero
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
|
Wysłany: 25-08-2010, 18:44
|
|
|
Jak będziesz jechał przez Niemcy to chyba również przez przełęcz Brenero(płatne nie pamiętam ile ale da się przeżyć).
Jeżeli tak będziesz jechał to polecam zboczyć parę kilometrów do Riva Del Garda.
Przepiękne jezioro pośród gór.
Pozdrawiam. |
|
 |
Remik
Mitsumaniak
|
Wysłany: 26-08-2010, 10:39
|
|
|
romero, rzeczywiście to miejsce prezentuje się bardzo ciekawie. Tyle że ja myślałem o jeździe przez Austrię i Niemcy:) Ale w drodze do Francji to może być bardziej po drodze, także możliwe że się skusze:) Wielkie dzięki za informacje. |
|
|
|
 |
Cichanos [Usunięty]
|
Wysłany: 26-08-2010, 11:54
|
|
|
Nie wiem czy powstała tam jakaś autostrada w przeciągu ostatniego półtora roku. Ale droga Ostrawa - Brno a dokładnie : Frydek Mistek - Nowy Jicin - Ołomuniec - Vyskov (48 - 47 - 35) to droga ekspresowa, czyli taka krajowa ale o podwyższonym standardzie. Dopiero w miejscowości Vyskov jest to pełnoprawna autostrada nr. D1 która w okolicach Brna ma odejście na Bratysławe. A sama D1 kieruje się w kierunku Pragi i jej stan jest faktycznie kiepski : płyty itp. Dopiero zachodnia - nowo wybudowana część autostrady - prowadząca do Niemiec - Ratyzbona/Regensburg jest bardziej komfortowa. |
|
|
|
 |
|
|