Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
wycieraczka
Autor Wiadomość
tomekhydra 
Forumowicz

Auto: PAJERO III 3,2 did long 2005
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-07-2010, 19:37   wycieraczka

Witam,dziś spotkała mnie niemiła niespodzianka-lewa wycieraczka po machnięciu kilka razy
przestała się ruszać,jest całkiem lużna :cry: .Jakiś czas temu wymieniałem przednią szybe(kamyczek :evil: ) w pewnej renomowanej firmie w Toruniu i od tego czasu nie używałem
wycieraczek-jakoś nie padało.Po pobieżnych oględzinach wydaje mi się że zerwało się jakieś cięgno,lub wyczepił się jakiś element napędu wycieraczki.Jak potwierdzą się moje przypuszczenia to podam nazwe firmy :twisted: .
Wracając do tematu-mam pytanie ;rozbierał ktoś listwę podszybia i mechanizm wycieraczki? Są potrzebne jakieś specjalistyczne nażędzia?,i wogóle jak się do tego zabrać?
pzdr tomek

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 17-07-2010, 19:55   Re: wycieraczka

tomekhydra napisał/a:
Witam,dziś spotkała mnie niemiła niespodzianka-lewa wycieraczka po machnięciu kilka razy
przestała się ruszać,jest całkiem lużna :cry: .Jakiś czas temu wymieniałem przednią szybe(kamyczek :evil: ) w pewnej renomowanej firmie w Toruniu i od tego czasu nie używałem
wycieraczek-jakoś nie padało.Po pobieżnych oględzinach wydaje mi się że zerwało się jakieś cięgno,lub wyczepił się jakiś element napędu wycieraczki.Jak potwierdzą się moje przypuszczenia to podam nazwe firmy :twisted: .
Wracając do tematu-mam pytanie ;rozbierał ktoś listwę podszybia i mechanizm wycieraczki? Są potrzebne jakieś specjalistyczne nażędzia?,i wogóle jak się do tego zabrać?
pzdr tomek

To nie wina tych co montowali szybe, to się często zdarza, trzeba będzie wymienić.
Klucz sztorcowy "10" i "12"

tomekhydra 
Forumowicz

Auto: PAJERO III 3,2 did long 2005
Wysłany: 18-07-2010, 18:49   !

Witam ponownie :mrgreen: ,potwierdziła sie moja diagnoza;po odkręceniu podszybia okazało się iż wyczepiło się cięgno łączące prawą wycieraczkę z lewą.Pod prawą wycieraczką od strony dna grodzi jest taki biały(coś jak teflon)element , na który wciskana jest końcówka cięgna
z tego samego materiału.Po wciśnięciu na miejsce wszystko ok :wink: ,nie wiem tylko czy nie wskakuje za lekko i czy nie spadnie za jakiś czas :?: Wskakuje z wyrażnym klikiem.
Czy cięgno spadło samo czy zostało naruszone przez majstra przy wymianie szyby tego nie wiem,więc nie będę kogoś oczerniał :oops:
zastanawiam sie tylko czy ewentualnie można zakupić nowy element łącznikowy,czy trzeba kupić cały kpl cięgna :doubt: ?Ma ktoś wiedzę na ten temat?pzdr tomek

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 18-07-2010, 19:50   

napisałem ci, ze to się wyrabia. I tak wyskoczy za jakiś czas.

momich 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III
Wysłany: 25-08-2010, 14:02   

"zastanawiam sie tylko czy ewentualnie można zakupić nowy element łącznikowy,czy trzeba kupić cały kpl cięgna"
Niestety trzeba kupić cały koplet

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 25-08-2010, 19:01   

momich napisał/a:
"zastanawiam sie tylko czy ewentualnie można zakupić nowy element łącznikowy,czy trzeba kupić cały kpl cięgna"
Niestety trzeba kupić cały koplet

cały mechanizm, bez silniczka

keraj998 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID Long 2005
Wysłany: 26-08-2010, 22:22   

ja za to g ...o plus wycieraczki w ASO zapłaciłem 1k PLN :shock:

taz 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DID
Wysłany: 26-08-2010, 22:41   

Polecam troszkę się pobawić i dorobić od innego auta.
Ja osobiście przerobiłem mechanizm z el. pochodzących z fora eskorta 97.
Podobne rozwiązanie. Główkę przełożyłem ramiona przedłużyłem i od paru miesięcy chodzi bez problemu.

Odpowiedz do tematu