[E52A 1.8] Aparat Zapłonowy problem z kablami . |
Autor |
Wiadomość |
adampurgal
Nowy Forumowicz Sigmusia
Auto: Mitsubishi Sigma EXE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-04-2011, 19:31 [E52A 1.8] Aparat Zapłonowy problem z kablami .
|
|
|
Witam
Proszę o pomoc mam problem z wtyczką do aparatu zapłonowego. Mam wyrwany kabel który nie wiem od czego jest Nigdzie nie pasuje ponieważ wtyczka jest 6 pin... a kabli jest 7 i jeden z nich jest wyrwany. Zdjęcia w linku.http://www.aukcjoner.pl/gallery-demo/5466097.html
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Markus6
Forumowicz

Auto: Volvo V70 II
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Cze 2010 Posty: 142 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 09-04-2011, 21:05
|
|
|
A to nie jest czasem ten co idzie do czarnej złączki nie wiem co w środku tam jest i do małej ceweczki? |
|
|
|
 |
mc
Forumowicz

Auto: Galant E88A 2.5 V6 4x4
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Lip 2009 Posty: 208 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 10-04-2011, 01:18
|
|
|
Cytat: | A to nie jest czasem ten co idzie do czarnej złączki nie wiem co w środku tam jest i do małej ceweczki? |
Wiem że to OT ale Markus6 odpowiedź mega jak dla mnie. Śmiałem się chyba z pół godziny Prawie jak "pytał się ciebie o coś ktoś kiedyś coś".
I oczywiście przepraszam jeżeli Cię uraziłem ale odpowiedź naprawdę wyszła ci fajna |
|
|
|
 |
adampurgal
Nowy Forumowicz Sigmusia
|
Wysłany: 10-04-2011, 21:22
|
|
|
Markus6 napisał/a: | A to nie jest czasem ten co idzie do czarnej złączki nie wiem co w środku tam jest i do małej ceweczki? |
Hmmmmm nie rozumiem ? Wejdź w link ze zdjęciami i kliknij na nie. |
|
|
|
 |
Markus6
Forumowicz

Auto: Volvo V70 II
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Cze 2010 Posty: 142 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 11-04-2011, 20:22
|
|
|
Nie wiem czy mnie dobrze zrozumieliście. Napisałem tak bo nie pamiętałem jak to dokładnie wygląda dziś zajrzałem i jest tak jak napisałem do kostki idzie 6 kabelków a ten 7 idzie do czarnej złączki wygląda to tak jakby był w środku bezpiecznik i dalej to idzie do małej ceweczki-kondensatorka przymocowanego w miejscu gdzie u kolegi na zdjęciu nic nie ma tylko wypust i otwór na śrubkę przed kostką na korpusie aparatu zapłonowego. Aku mi się ładują do aparatu później zrobię zdjęcie i umieszczę w tym poście.
Tak że kolego brakuje ci tej części o której właśnie piszę nie wiem co to dokładnie jest i do czego służy.
I oto co na tym kablu powinno być:
Po powiększeniu do oryginalnego rozmiaru widać dokładnie o jaką mi złączkę chodzi i dalej idzie do tej małej ceweczki
MC nie uraziłeś mnie ale żeś się popisał hehehe |
|
|
|
 |
adampurgal
Nowy Forumowicz Sigmusia
|
Wysłany: 20-04-2011, 17:57
|