|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carisma 1.8 SOHC problem po odpaleniu |
Autor |
Wiadomość |
vrilya
Nowy Forumowicz
Auto: była-Carisma 1.8GLS A/T
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-09-2010, 18:50 Carisma 1.8 SOHC problem po odpaleniu
|
|
|
Witam Was serdecznie
Mam maly problem z moja Cari. Mianowicie po dluzszym postoju, gdy odpalam samochod obroty przez kilka sekund utrzymuja się w okolicy tej pierwszej kreski(nie wiem ile to jest, 500obrotow?) Im zimniej tym wieksza szansa, że samochód wtedy zgaśnie i dopiero za kolejnym razem obroty wskakuja normalnie. Jeśli juz odpale i samochód nie zgaśnie, wrzucam bieg na D(automat) i obroty spadaj do tych normalnych ~800. Puszczam hamulec, dodaje troszke gazu i znow nastepuje spadek obrotów w okolice pierwszej kreski, cały samochód sie trzęsie, dusi i nie jedzie, ale nie gaśnie. Po chwili łapie odpowiednie obroty i rwie do przodu, ale potem znów po zmianie biegu obroty spadają zbyt dużo(już nie do pierwszej kreski ale czuć wyraźne przyhamowanie). Po ok. minucie wszystko wraca do porzadku, samochód przełącza się na LPG po nabraniu odpowiedniej temperatury. W czym może tkwić problem?
Może chociaż ktoś ma jakieś przypuszczenia? |
|
|
|
 |
|
|