Lancer 92r c50 Pare pytań przygotowania do remontu |
Autor |
Wiadomość |
rabitt19
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 92r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-12-2010, 17:39 Lancer 92r c50 Pare pytań przygotowania do remontu
|
|
|
Witam ponownie przepraszam za tworzenie tylu tematów z odrębnymi problemami więc pomyślałem że zrobię jeden o swoim aucie i będę tu pisał o problemach jakie napotkałem w misiu .
A więc jest to bordowa strzała misio lancer 92 r 1.5 12v magiczne 90koni odczuwalne !
Mam go około 2 tygodni i po woli zabieram się za zwalczanie usterek , na pierwszy ogień poleciał zmiana oleju i filtru wiadomo... następnie pojechałem na stacje diagnostyczną w celu dowiedzenia się co w trawie piszczy iii trochę piszczało całe przednie zawieszenie do wymiany . Ale to nie największy problem ponieważ mam problem z częściami już mowie dlaczego , gdy chce na Google wyszukać pożądaną cześć wpisuje standardowo mitsubishi lancer 92r i lipa wyskakują mi cuda od evo itp itd... nie ma oznaczenia tak jak np "audi 80" b1 b2 b3 b4... więc proszę o rade w poszukiwaniu części całe zawieszenie...
1 Następna rzecz jaka u mnie jest zauważalna a raczej słyszalna to zawory... wnioskuje że trzeba je wyregulować tylko nie mogę doczytać nigdzie czy u mnie w 12v sie je reguluje.. czy porostu jest to już zmęczony silnik... (oby nie)
2kolejny problem chyba wiąże się z poprzednim.. auto strasznie dymi nie na czarno nie na niebiesko normalny kolor spalin lecz obfity...
3Mniej denerwujący lecz ważny problem obrotów na biegu jałowym 1200-1500 obrotów nie falują lecz raz jest tak a innego dnia tak... co za tym idzie większe spalanie wnioskuje że to jest silniczek krokowy tu moje pytanie wystarczy przeczyścić go czy raczej to już jest wymiana...
4Nadwozie nie ukrywam że misiek jest nadgryziony zębem czasu ma parę wżer i teraz czy są jakieś zamienniki do kupienia np nadkola?? czy muszę szukać używek ?
Na koniec jako że dopiero odkrywam lancera mam pytanie donosie jak na razie:D dwóch rzeczy a mianowicie
*Pod siedzenia kierowcy jest wtyczka która jest nie podpięta od czego ona? domyślam się że może do elektrycznej regulacji siedzeń tylko pytanie czy takie były wsadzane w misie ?
*co to za zbiorniczek przy ścianie grodziowej po prawej stronie stojąc przed samochodem jest mały i nie wiem co za płyn ma się tam znajdować...
http://img407.imageshack....13457928421.jpg ostatnie zdjęcie z internetu.. |
|
|
|
 |
szikuna
Forumowicz

Auto: lancer 1.5 GLXi 12v 92r. LPG
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Cze 2010 Posty: 91 Skąd: Zambrów
|
Wysłany: 29-12-2010, 20:52
|
|
|
Ad. 1 - Zawory musisz wyregulować na stronce Krzyzaka masz to opisane http://mitsubishifan.webpark.pl/
Ad. 3 - Najpierw przeczyść przepustnice i ustaw obroty. Może to być silniczek krokowy spróbuj przeczyścić jakby co mam taki na zbyciu. Możesz też sprawdzić błędy za pomocą diody na tej stronce też znajdziesz jak to zrobić.
Co do tego zbiorniczka jest to płyn wspomagania sprzęgła. Mam nadzieje że pomogłem. Powodzenia |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 29-12-2010, 22:53
|
|
|
Kod: | http://www.auto-parts.spb.ru/cat/mi/mi2.mycat?SelVIN&vin= | za VIN= wpisz swój VIN - wyskoczy katalog części, obrazkowy - dojdziesz o co chodzi |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
rabitt19
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-12-2010, 00:47
|
|
|
Szikuna a jaki płyn się tam leje? domyślam się taki jak do hamulców dot 4? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 30-12-2010, 10:22
|
|
|
rabitt19 napisał/a: | domyślam się taki jak do hamulców dot 4? | Dot3/4 na kapslu od zbiorniczka tez powinno pisac |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
rabitt19
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-12-2010, 21:25
|
|
|
Zabieram sie małymi krokami za audio lecz mam problem mianowicie jak dostać sie do głośników które są z tyłu ? zamieszczam foto http://img717.imageshack.us/i/img20101230002.jpg/
z tego co tam widzę to jest tam cześć do odkręcenia lecz jest to cała zabudowa bagażnika.... czy to jest jedyna droga do głośnika?? |
|
|
|
 |
szikuna
Forumowicz

Auto: lancer 1.5 GLXi 12v 92r. LPG
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Cze 2010 Posty: 91 Skąd: Zambrów
|
Wysłany: 31-12-2010, 08:01
|
|
|
rabitt19 napisał/a: | Zabieram sie małymi krokami za audio lecz mam problem mianowicie jak dostać sie do głośników które są z tyłu ? zamieszczam foto http://img717.imageshack.us/i/img20101230002.jpg/
z tego co tam widzę to jest tam cześć do odkręcenia lecz jest to cała zabudowa bagażnika.... czy to jest jedyna droga do głośnika?? |
niestety tak |
|
|
|
 |
Mithrill
Mitsumaniak Łukasz

Auto: Lancer 1.6 16V (C66A)
|
Wysłany: 17-01-2011, 21:56 Re: Lancer 92r c50 Pare pytań przygotowania do remontu
|
|
|
rabitt19 napisał/a: |
*Pod siedzenia kierowcy jest wtyczka która jest nie podpięta od czego ona? domyślam się że może do elektrycznej regulacji siedzeń tylko pytanie czy takie były wsadzane w misie ? |
Mam to samo. Chyba będą to przyłącza dla podgrzewanych foteli. Pod fotelem pasażera też masz? Trzeba zapytać, czy fotele podgrzewane miały tez elektryczną regulację |
|
|
|
 |
|