Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
czy ktos z was uzywa GTO do jazdy na " codzien"
Autor Wiadomość
TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-08-2012, 00:57   czy ktos z was uzywa GTO do jazdy na " codzien"

wiem ze to flagowy model mitsubishi i niektorzy uzywaja go tylko w niedziele, ale zastanawialme sie jakie wrazenia macie jako uzytkownicy , co do GTO i wykozystywaniu go w jazdzie na codzien.. w trybie mieszanym , wiadomo ze nie mowie tu o staniu w korkach, jakie minusy i plusy ma ten samochod? niepatrzac na koszty paliwa czy to auto nadaje sie jako codzienne auto do jazdy?
Outlander 2.0 PHEV 5HS

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 16-08-2012, 06:54   

Seichan i _Slawek_ ??? - popytaj ich
edit: sory, pomyłka, mają FTO :)
Ostatnio zmieniony przez Krzyzak 16-08-2012, 07:25, w całości zmieniany 1 raz  

artarturo 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi 3000 gt sl 1993
Wysłany: 16-08-2012, 07:03   

Ja 3000gt jeżdżę na co dzień (do pracy , sklepu , z psem na spacer) dla mnie auto jak każde inne. Ja lubię auta sportowe ( twardsze zawieszenie , większa moc , przyśpieszenie głośniejszy wydech) inni wolą inne każdy ma swój gust. A po drugie to aż tak kultowe to według mnie ono nie jest.

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Wysłany: 16-08-2012, 08:50   

nie mowie tu o kultowosci, bo kultowe to jest mk4 , poprostu ogolnie pytam , bo to duze i ciezkie auto sportowe, i CZY to wsumie raczej pojazd autostradowy i upierdliwy do jazdy po miescie czy przyjemny w jezdzie na codzien, oto mniej wiecej pytam :) wiadomo ze ktos kto wczesniej jezdzil po miescie twingo bedzie sie czul jakby skrecal jumbojetem.

chodzi mi o czysta opinie uzytkownikow.
Outlander 2.0 PHEV 5HS

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 16-08-2012, 09:11   

witek.w-wa jeździ od kilku lat swoim po Warszawie na co dzień.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

kleryk-3kgt 
Forumowicz

Auto: 3000GT VR-4
Wysłany: 16-08-2012, 10:10   

Parkowanie jest dość kłopotliwe bo G z tyłu widać no i szerokość auta nieszablonowa :) Jak miałem poszerzenia to samochód zajmował 1,5 miejsca parkingowego.
Podziwiam tych którzy śmigają 3kgt po wielkich miastach :)

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 29-08-2012, 20:14   

No nie przesadzaj z tym 1.5 miejsca aż tak szeroki nie jest (1840 mm).Typowy passat ma 1820 szerokości , astra 1814 mm i normalnie się tym parkuje .Owszem stare parkingi blokowe były robione pod maluchy i syrenki ale większość jest już zmodernizowana :p
Pontiac trans am IV gen. 1900mm :roll:
Accord VIII gen 1840 mm - zatem?

kleryk-3kgt 
Forumowicz

Auto: 3000GT VR-4
Wysłany: 29-08-2012, 21:09   

A zatem czytaj co piszę, mój był szerszy o 30cm. ku ścisłości i gdybyś wpadł na pomysł i napisał że nie mówimy o przeróbkach, to jak doczytasz dowiesz się że to było jako ciekawostka bądź nazwij to jak chcesz.

Wepchać się można wszędzie i wysiadać przez bagażnik. Żebyś nie pisał więcej, to już tłumaczę, że odnoszę się do dużych miast gdzie miejsce parkingowe jest na ogół takie jak ktoś sobie zaparkuje obok i jest tyle miejsca ile potrzeba było na zaparkowanie pojazdu obok a reszta się nie liczy.

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 01-09-2012, 20:33   

Ku ścisłości ...
Miejsce postojowe powinno mieć odpowiednie wymiary.Dla samochodów osobowych minimalna szerokość to 2,3 m, a długość 5 m (dla aut osób niepełnosprawnych odpowiednio 3,6 m i 5 m), a jeśli parking jest przy jezdni - szerokość co najmniej 3,6 m (z możliwością ograniczenia do 2,3 m w przypadku korzystania z przylegającego chodnika), a długość 6 m. Jeśli z jakiegoś powodu miejsce postojowe jest zbyt małe, można to zgłosić do nadzoru budowlanego, który zmusi właściciela/ nadzorcę danego terenu do właściwego wyznaczenia miejsc.

Wyjaśnione :?:

spyderman3000 
Nowy Forumowicz

Auto: 3000GT VR4 SPYDER
Kraj/Country: UK
Wysłany: 23-12-2012, 00:35   

artarturo napisał/a:
Ja 3000gt jeżdżę na co dzień (do pracy , sklepu , z psem na spacer) dla mnie auto jak każde inne. Ja lubię auta sportowe ( twardsze zawieszenie , większa moc , przyśpieszenie głośniejszy wydech) inni wolą inne każdy ma swój gust. A po drugie to aż tak kultowe to według mnie ono nie jest.

Ale samochod powoli przechodzi do historii, nie byl on coprawda perfekcyjnym produktem ale trzeba do tego miec odpowiednie podejscie, dla Ciebie to zwykly samochod dla innych wazny element zycia. Zawsze mozna sobie kupic kultowe GTR ze salonu co nie???

[ Dodano: 23-12-2012, 00:41 ]
Zreszta jesli masz samochod w odpowiednim stanie to nie zostawisz go na parkingu supermarketu, lub na ruchliwej ulicy po to by w ulamku sekundy ktos zrujnowal to co bylo nienaruszone przez ostatnie 20 lat. Przy obecnych cenach paliwa nie kazdy moze sobie pozwolic na codzienna jazde 3000GT

kisian 
Mitsumaniak
kisian 00537

Auto: MSS 1.6 2003
Wysłany: 23-12-2012, 10:42   

Roob5 Jak wnioskuję z opisu masz Spydera? Opisz go proszę i obfotografuj dla reszty napaleńców na tym forum.

Odpowiedz do tematu