Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Galant 2.0, 1997r, sedan, Łódź, opinia
Autor Wiadomość
piotrekkropa
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2010, 19:15   [EAx 97-04] Galant 2.0, 1997r, sedan, Łódź, opinia

Samochód:
http://moto.allegro.pl/ga...1207088044.html
Kod:

Rok produkcji (1900 - 2100):      1997
Przebieg (km):     197000
Pojemność silnika (cm3):     1997
Moc silnika (KM):     136
Skrzynia biegów:     Manualna
Rodzaj paliwa:     Benzyna

Typ:     Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi:     4/5
Kolor:     Niebieski
Stan:     Używany
Uszkodzony:     Nie
Wyposażenie     ABS, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Skórzana tapicerka, Radio+CD, Reflektory ksenonowe, Lakier metallic, Hak, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer
Informacje dodatkowe     Bezwypadkowy, Zarejestrowany w Polsce

Opis

Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych,
Przedmiotem ogłoszenia jest bardzo dobrze utrzymany Mitsubishi Galant. Auto kupiłem w czerwcu ubiegłego roku, ale z uwagi na drugie auto służbowe jestem zmuszony go sprzedać. Przez 12 miesięcy udało mi się przejechać 4 tysiące kilometrów. Zaraz po kupnie wymieniłem olej, wszystkie filtry (oleju, powietrza, paliwa, przeciwpyłkowy), wymieniłem kompresor od klimatyzacji, po czym układ napełniłem czynnikiem chłodzącym.
Samochód jest w dobrej kondycji. Kilka dni temu na przeglądzie okazało się, że amortyzatory mają średnio po 75% skuteczności. Dopiero przy 30% zaleca się wymianę. Pracują więc jak nowe. Ponadto rozrząd został wymieniony przy 167 tysiącach (0becnie 197).
Zaraz po kupnie dokonałem sprawdzenia pod kątem bezwypadkowości. Okazało się, że wszelkie elementy konstrukcyjne oraz zgrzewy są fabryczne, ale malowany był przedni prawy błotnik i wymieniony reflektor.
Bardzo bogate wyposażenie:
-skórzana tapicerka w kolorze bananowym. Poza drobnym przetarciem na fotelu pasażera, nie wykazuje oznak zużycia
-klimatyzacja automatyczna
-oba fotele regulowane elektrycznie
-4 szyby sterowane elektrycznie
-radio Blaupunkt MP57 Hamburg o wartości 500 złotych!!
-aluminiowe felgi 16 cali OZ Racing
-komplet kół zimowych z oponami używanymi 1 sezon
-lampy ksenonowe 6000 Kelvinów

-Auto garażowane
Polecam i zachęcam do oględzin. W razie potrzeby, auto możemy sprawadzić na dowolnie wybranej stacji diagnostycznej. Po więcej szczegółów proszę dzwonić na nr 793-735-933

Jeżeli ma ktoś doświadczenia z jasna skórą w galancie to proszę o opinie czy dobrej jest ona jakości i jak jest z utrzymaniem w czystości. Z góry thx:)
Ostatnio zmieniony przez piotrekkropa 07-09-2010, 18:44, w całości zmieniany 1 raz  

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-09-2010, 20:33   

Na pierwszym zdjęciu wydaje się jakby łaciaty.

Cytat:
na przeglądzie okazało się, że amortyzatory mają średnio po 75% skuteczności

To niestety o niczym nie świadczy w Galancie.

Cytat:
skórzana tapicerka w kolorze bananowym. Poza drobnym przetarciem na fotelu pasażera, nie wykazuje oznak zużycia

Te fotele są dokładane, zapewne z Anglika co widać po fotelu pasażera.

Cytat:
lampy ksenonowe 6000 Kelvinów

Jak on przeszedł przegląd :?:

Sprzedający trochę poczarował w ogłoszeniu. Uważam, że mimo wszystko warto się nim zainteresować, poproś jednak najpierw o zdjęcie komory silnika :wink:

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

misza116 
Mitsumaniak

Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
Wysłany: 06-09-2010, 22:28   

I wystawiany na pewno któryś raz, co najmniej drugi, bo widziałem go już jakiś czas temu.

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Wysłany: 07-09-2010, 11:06   

fj_mike napisał/a:
Cytat:
na przeglądzie okazało się, że amortyzatory mają średnio po 75% skuteczności

To niestety o niczym nie świadczy w Galancie.

dokładnie
moje z tyłu miały w zależności od stacji 72-77%, a nadawały się tylko na śmietnik

fj_mike napisał/a:
Cytat:
skórzana tapicerka w kolorze bananowym. Poza drobnym przetarciem na fotelu pasażera, nie wykazuje oznak zużycia

Te fotele są dokładane, zapewne z Anglika co widać po fotelu pasażera.

tak jak mówi fj_mike
fotel pasażera bardziej zużyty, znaczy fotele z anglika, do tego 2.0 w podstawowym wyposażeniu, bez skóry na kierownicy i lewarku, bez pseudo drewna nie miałby na pewno skórzanych foteli
ale o niczym to nie świadczy, może komuś się takie podobały to zmienił, albo stare miały już nalatane z 350 tyś i zdradzały to swoim wyglądem, kto wie
sprawdz tylko czy fotele sprawne
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )

Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)

Odpowiedz do tematu