|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] Problem z coltem... |
Autor |
Wiadomość |
Lorek100 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-07-2007, 18:22 [CA1A 1.3] Problem z coltem...
|
|
|
Witam. Najpierw opisze objawy:1- Gdy dodaje gazu, przy 5 tyś auta zaczyna się dusić. 2-podczas jazdy auto zaczyna się mulić, mimo dodawania gazu nie przyśpiesza a nawet minimalnie zwalnia, mija kilka chwil i znów jest pełne wigoru. I z ostatniej chwili – auto nie zapala(pięknie kręci i nic),następnie odczekam kilka minut – zapala. Mi to wygląda na jakieś problemy z dostarczaniem paliwa.
Co może nawalać –pompa paliwa? Filtr paliwa zapchany ? I ile filtrów paliwa jest w colcie? Czy check piont zapali się gdy pada pompa? Bo u mnie się nie pali!
Czekam na sugestie kolegów. Pozdrawiam. |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 25-10-2007, 11:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kuczan [Usunięty]
|
Wysłany: 09-07-2007, 21:03
|
|
|
Lorek100 napisał/a: | Czy check piont zapali się |
Heheh to nie Need For Speed, a w twoim colcie może jedynie się zapalić CHECK ENGINE !!
Lorek100 napisał/a: | Witam. Najpierw opisze objawy:1- Gdy dodaje gazu, przy 5 tyś auta zaczyna się dusić. 2-podczas jazdy auto zaczyna się mulić, mimo dodawania gazu nie przyśpiesza a nawet minimalnie zwalnia, mija kilka chwil i znów jest pełne wigoru. I z ostatniej chwili – auto nie zapala(pięknie kręci i nic),następnie odczekam kilka minut – zapala |
Ja proponuje ci posprawdzać podstawowe rzeczy a potem pokombinujemy dalej jak nic nie znajdziemy.Sprawdź świece przede wszystkim i kable wysokiego napięcia.Jeśli zaświecił ci się CHECK w czasie jazdy trzeba sprawdzić kod błędu i będzie wiadomo.Z tego co piszesz myśle że to może być problem z wtryskami a filtr paliwa bym raczej wykluczył. |
|
|
|
 |
zdzislavo [Usunięty]
|
Wysłany: 09-07-2007, 23:42
|
|
|
He he check point dobre zrob tak jak kuczan kaze |
|