|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8 MPI] Rozrząd i wyciek z wysprzęglika. |
Autor |
Wiadomość |
postrzepiony
Forumowicz
Auto: PAJERO PININ 1,8 MPI + BRC
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-08-2010, 21:45 [1.8 MPI] Rozrząd i wyciek z wysprzęglika.
|
|
|
Panie i Panowie stałem się szczęśliwym posiadaczem Pinina z roku 2002. Jest parę rzeczy do zrobienia np. rozrząd . Zacząłem się rozglądać za częściami i są niejakie rozbieżności pomiędzy katalogami poszczególnych firm np. Dayco podaje inne wymiary paska alternatora niż gates itp. Ale największy problem mam z wysprzęglikiem. Czy będzie pasował od wersji GDI ?
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez postrzepiony 15-09-2010, 19:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mirekbdeblin
Forumowicz
Auto: volvo v40
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 177 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 05-08-2010, 22:16
|
|
|
Powinien pasować ale można kupić zestaw naprawczy, wskazane by było wymienić również uszczelnienia i tłoczki w pompie sprzęgła też reperaturki. |
|
|
|
 |
postrzepiony
Forumowicz
Auto: PAJERO PININ 1,8 MPI + BRC
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-09-2010, 19:21
|
|
|
Rozrząd zrobiony za kwotę 600 zł z wymianą. Przy okazji okazło się, że nie był ruszany od stanu fabrycznego więc mój Misiek ma faktyczny przebieg 81K. Pasek Mitsuboshi, napinacz GMB i taka też pompa wody wszystko Made in Japan (tak przynajmniej napisano na częściach nie na opakowaniach). Jeśli zaś chodzi o wysprzęglik to wystarczy pogrzebać i jest. Kompletny, firmy, zdaje się, Ashika za 98 zł z wysyłką. Przy okazji chciałbym polecić firmę iParts. Tanio (w miarę) szybko i duży wybór. Miałem tez padniętą sondę lambda regulacyjną i tu największa niespodzianka. Działa bezproblemowo cyrkonowa uniwersalna sonda NTK z Alledrogo za całe 80 zł. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|