|
[Cari 1.9TD] Dziwny objawy + Auto nie gaśnie po przkręceniu |
| Autor |
Wiadomość |
Premieros
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Sty 2009 Posty: 106 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 13-09-2010, 19:14 [Cari 1.9TD] Dziwny objawy + Auto nie gaśnie po przkręceniu
|
|
|
Hmm Dziś spotkała mnie przykra niespodzianka, moja kari postanowiła się zbuntować - tylko czemu?
Wczoraj było wszystko w porządku dziś nie:/ Hmm samochód po przekręcaniu kluczyka do poziomu off (wyłączony) nadal pracuje... muszę go dławić żeby zgasić. Autem czasem szepnie... czasem obroty dziwne spadną... nie mam pomysłu kompletnie co to może być...
p.s po przekręceniu kluczyka w poziom of gaśnie deska rozdzielczą- nie widać obrotów itd, czyli jak by było wszytko ok :/ ale silnik pracuje- chyba na tym co w rurkach zostało bo pompka chyba nie podaje paliwa ?? Auto odpala bardzo ładnie...
Zna ktoś rozwiązanie problemu ? - Co to , czemu to się pojawiło i jak to pokonać ? |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 13-09-2010, 19:19
|
|
|
zawór stop do wymiany
nie duś silnika tylko podnieść klapę i przesuń dźwignie od podbicia wolnych obrotów tą mniejszą co się opiera w przeciwną stronę |
|
|
|
 |
Premieros
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Sty 2009 Posty: 106 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 13-09-2010, 19:25
|
|
|
| Hmm wymiana jest problematyczna ?? i jaki koszt... ? czego konkretnie szukać |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 13-09-2010, 22:34
|
|
|
Jest kilka sposobów wymiany zaworu najprostszy to rozpruć kasetke metalową na pompie kątówką
co od zaworów na alledrogo ostatnio widziałem za 40 zł
jest kilka rodzajów z immo 2 i 3 przewodowe oraz bez immo |
|
|
|
 |
|
|