| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| [Cari 1.8 GDI] Nie działające światła przeciwmgielne |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | rathbone   Nowy Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 16-09-2010, 18:04   [Cari 1.8 GDI] Nie działające światła przeciwmgielne |   
 |  
               | 
 |  
               | Witajcie mitsumaniaki. 
 Pojawił mi się problem z niedziałającymi przednimi światłami przeciwmgielnymi. Sprawa nie była by problemem gdyby nie to że i żarówki i bezpiecznik, są sprawne. Przełącznik wymontowałem ale nie dogrzebałem się do samego jego środka więc też nie stwierdzę czy to jego wina.
 Może nie umiem sprawdzać żarówek od tych świateł
  . Więc może na początek powiedzcie mi jak rozpoznać ich spalenie. Zwój jak w każdej normalnej żarówce jest cały, bez przepaleń. Drugim pytaniem będzie, czy spalone żarówki mogą być przyczyną nie zapalenia się lampki kontrolnej na desce rozdzielczej (tzn. czy powinna się świecić mimo spalonych żarówek)?

Oczywiście światła się nie świecą.(jakby ktoś pomyślał ze oceniam je na podstawie deski rozdzielczej)

Pozdrawiam.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | ciniak   Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI EXE

| 

|  Wysłany: 16-09-2010, 22:30 |   
 |  
               | 
 |  
               | Czy po wymontowaniu przełącznika próbowałeś zewrzeć kabelki na krótko? Sprawdź czy podaje napięcie na konektorki do żarówki. U mnie też jest coś nie halo, bo podczas zapalania powstaje efekt stroboskopu  ale tylko przy wciśniętym klawiszu. Niekiedy zaskakują dopiero za 3-4 przyciśnięciem. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | plecho1   Mitsumaniak

Auto: NX300h

| 

|  Wysłany: 16-09-2010, 22:40 |   
 |  
               | 
 |  
               | Za miganie podczas włączania odpowiada brak styku w samym włączniku, należy rozebrać włącznik i przeczyścić styki. A jeśli chodzi o problem założyciela tematu to na początek proponują również przeczyścić te styki a jeśli to nie pomorze to jak radzi ciniak nalerzy obadać kabelki.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |