|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Padła skrzynka (automat ) w misiu EA5W |
Autor |
Wiadomość |
gradio [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2010, 20:30 Padła skrzynka (automat ) w misiu EA5W
|
|
|
Witam dawno mnie tu nie było no cóż misiek chodził jak złoto a z czasem krucho.
Mam problem dzisiaj padła mi skrzynka automatyczna w moim miśku (EA5W) - zero reakcji - tak wiem zapewne wieloklin konwertera. W związku z tym mam pytanie czy ktoś z szanownego Koleżeństwa już przerabiał ten temat i jest mi w stanie polecic jakiś warsztat/fachowca ,który się tym zajmuje. Będę niewymownie wdzięczny za jakieś info lub inne sugestie. pozdrawiam |
|
|
|
 |
mario mario
Mitsumaniak
Auto: galant elegance combi 2,5 B
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-10-2010, 08:30
|
|
|
Jak obstawiasz konwerter to znaczy, że jesteś tego pewny w 100%, najlepiej wysłać do SAMKO w warszawie, koszt to 600 zł, odrazu przerabiają konwerter. Wieloklin się wycina ponieważ szyjka wystaje ciut za mało i nie zazębia się z wałkiem na całej jego powierzchni, w samko to poprawiają. Gorzej będzie jak to nie jest konwerter. Wyjęcie skrzyni + regeneracja konwertera to parę groszy kosztuje, lepiej pod kompa podłączyć i sprawdzić. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 24-10-2010, 18:42
|
|
|
komp nic nie pokazuje
ja stawiam na zmielony wieloklin, bo: 1. to najczęstsza usterka tej skrzyni, 2. nie było żadnych efektów przed (czyli było jedziesz, pyk, nie jedziesz)...
zresztą - będzie to widać po zdjęciu skrzyni, którą... i tak trzeba zdjąć |
|
|
|
 |
|
|