Przesunięty przez: londolut 17-10-2010, 09:03 |
Co sadzicie o Megane 2005 kombi 1.5dci - automat |
Autor |
Wiadomość |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-10-2010, 23:59 Co sadzicie o Megane 2005 kombi 1.5dci - automat
|
|
|
Witam
Trafia mi się tanio Megane 2005r kombi 1.5dci z automatyczna skrzynia biegów. Nie wiem wiele jeszcze o tym samochodzie, ale chyba jest to po windykacyjny. Nie znam przebiegu, historii jak narzazie, podobno coś tam trzeba pomalowac.
Czy warto rozważyć jako drugie wozidełko dla małżonki?
Ktoś ma jakieś niemiłe doświadczenia?
Będę wdzięczny za wszystkie uwagi.
Pozdrawiam |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 17-10-2010, 10:43
|
|
|
Marcino napisał/a: | Trafia mi się tanio | tzn ile
Marcino napisał/a: | 1.5dci | 82KM 101KM ogólnie to fajny, oszczędny, dynamiczny silnik, oczywiście diesel na bezpośrednim wtrysku w systemie common rail - czyli ważne aby dbane było o jakość filtrów i paliwa
Marcino napisał/a: | Czy warto rozważyć jako drugie wozidełko dla małżonki? | podaj opcje wyposazenia, cene, mozliwie przebieg. Marcino napisał/a: | Ktoś ma jakieś niemiłe doświadczenia? | napewno ten co lał lewe albo na podrzednych stacjach paliwo |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 17-10-2010, 10:49
|
|
|
diesel w ktorym wszystko popsuc sie moze.
czasem trafia nam sie taki 1,5 dci do serwisu.
ostatnio auto przyjechalo na lawecie , co sie okazalo ? zaczal lac wtrysk, zrobila sie mieszanka wybuchowa i rozwalila silnik ...podczas podrozy klienta w rodzinne strony ...
czasem moze byc problem z rozpoznawaniem kluczyka karty , do tego zeby wymienic zarowke xenonowa trzeba sciagac przedni zderzak .
aczkolwiek,jezeli masz 100% wiedzy, ze auto jest zadbane i znasz prawdziwy przebieg to bym sie zastanowi ... |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 17-10-2010, 11:05
|
|
|
Cytat: | ostatnio auto przyjechalo na lawecie , co sie okazalo ? zaczal lac wtrysk, zrobila sie mieszanka wybuchowa i rozwalila silnik ...podczas podrozy klienta w rodzinne strony | a klient był głuchy i nie szłyszał zmienionej pracy silnik tak naprawde, to jest bolaczka każdego diesla i w kazdym dieslu może sie tak stać, bynajmniej nie dzieje się to gwałtownie tylko stopniowo, i już przy lekkim przelewie słychac stukanie w pracy silnika. A przewaznie lubi jeszcze o tyf fakcie informowac kontrolka silnika, oraz inne stany pracy silnika, wiec nie jest to wina silnika a uzytkownika
Rafal_Szczecin napisał/a: | do tego zeby wymienic zarowke xenonowa trzeba sciagac przedni zderzak . | nie trzeba - to nie Modus , potrzeba kogoś co ma wyczucie w dłoni i wsadzi żarówke z zamknietymi oczyma. |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
|
Wysłany: 17-10-2010, 11:45
|
|
|
Nie chcę generalizować ale już kilka razy spotkałem się z okazjami odnośnie Renault i niestety we wszystkich przypadkach samochody sprawiały wiele problemów a jeśli właściciel chciał się pozbyć auta to naprawdę trudno było znaleźć kupca a jeśli już to za marne pieniądze.
Jedynie teść miał Renault 5 z 91r i był z niego bardzo zadowolony ale to były inne czasy i inne samochody.
Tak więc jakoś nie mam przekonania do francuzkich i włoskich aut i niestety coraz bardziej się w tym utwierdzam. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 17-10-2010, 12:06
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | czasem trafia nam sie taki 1,5 dci do serwisu. |
tez obslugujemy sporo takich meganek - do 80tys km jest ok, a pozniej ruletka
Rafal_Szczecin napisał/a: | do tego zeby wymienic zarowke xenonowa trzeba sciagac przedni zderzak . |
Raf - to calkiem normalne, nawet w passacie B5 trzeba sciagnac zderzak i wyjac reflektor, poza tym xenonow nie wymienia sie tak czesto jak H7 - a z h7 posrane pomysly sa w modusie(tez trzeba sciagac zderzak), w a-klasie itp
no i megana jesliby byla z benzyniakiem w dobrej cenie to bym sie nie zastanawial, jesli z tym dieslem, pewnie po jakiejs firmie auto, przemyslalbym dosc mocno |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 17-10-2010, 12:10
|
|
|
Matejko napisał/a: | Raf - to calkiem normalne, nawet w passacie B5 trzeba sciagnac zderzak i wyjac reflektor, poza tym xenonow nie wymienia sie tak czesto jak H7 - a z h7 posrane pomysly sa w modusie(tez trzeba sciagac zderzak), w a-klasie itp | Panowie, że wam się tak chce, nawet odnosnie tego passata B5, osobiście przyznam, że wymieniałem niejednokrotnie i zwykłe żarówy i ksenonowe w tym modelu bez zrzucania zderzaka, Modus to jest takie auto, w którym bezwarunkowo trzeba zrzucac zderzak. |
 |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
|
Wysłany: 17-10-2010, 12:34
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | zarowke xenonowa | a co to jest? |
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 17-10-2010, 13:35
|
|
|
robertdg napisał/a: | że wymieniałem niejednokrotnie i zwykłe żarówy i ksenonowe w tym modelu bez zrzucania zderzaka |
sorry ale nie uwierze jak nie zobacze, w passacie wymienic zarnik, bez chocby poluzowania zderzaka jest niemozliwe mowa ofkoz o B5FL |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
|
Wysłany: 17-10-2010, 13:36
|
|
|
xjacobs napisał/a: | Rafal_Szczecin napisał/a: | zarowke xenonowa | a co to jest? |
Skrót myślowy. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 17-10-2010, 13:58
|
|
|
Matejko, tak o tym mowa, ofkors z prawej strony jest łatwiej, z lewej trudnosci w postaci zbiorniczka płynu wspomagania i stelazu, ale wszystko jest możliwe, trzeba sie postarac, mówimy oczywiście o żarnikach D2S a może dlatego mi się udało bo o tym nie wiedziałem, że trzeba ściagnąć zderzak |
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 17-10-2010, 15:46
|
|
|
robertdg napisał/a: | nie trzeba - to nie Modus , potrzeba kogoś co ma wyczucie w dłoni i wsadzi żarówke z zamknietymi oczyma. |
zycze powodzenia , nie zmienisz w megance d2s'a bez opuszczania zderzaka. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 17-10-2010, 17:18
|
|
|
robertdg napisał/a: | a może dlatego mi się udało bo o tym nie wiedziałem, że trzeba ściagnąć zderzak |
albo robiles to 3h |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
|
Wysłany: 18-10-2010, 11:43
|
|
|
Witam
Czekam na kontakt od znajomego który ma mi dac wiecej info o samochodzie, i mowi mi ze dla mnie ono bedzie kosztować około 15k PLN.
To jest chyba to autko, znalazłem go na allegro,
http://otomoto.pl/renault-megane-C15613657.html
Nawet pochodzenie z Gdańska sie zgadza. Co do żarówki... czy da sie wymienić czy nie nie jest to dla mnie kryterium oceny samochodu. Robię to śrenio raz do roku wiec przezyje..:) |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
|
Wysłany: 18-10-2010, 13:26
|
|
|
przebieg 90k to pewnie trzeba doliczyc koszty wymiany rozrządu? |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
|