REFLEKTORY DO ECLIPSE 4G |
Autor |
Wiadomość |
Dorota1988
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse 4G
Kraj/Country: Polska
Dołączyła: 14 Wrz 2010 Posty: 20 Skąd: Wodzisław Śląski / Holandia
|
Wysłany: 14-09-2010, 12:40 REFLEKTORY DO ECLIPSE 4G
|
|
|
Szukam przednich reflektorów do Eclipse 4G, znacie może jakieś sklepy lub sklepy internetowe, które posiadają jakiekolwiek części do tej generacji. W stacji diagnostycznej facet przyczepił się do żółtych postojówek i rozbłysku. Proszcie, pomóżcie, bo nie wiem co mam zrobić z tym fantem |
_________________ Dorota |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 14-09-2010, 13:28
|
|
|
Dorota1988, niestety nie dostaniesz reflektorów do 4G z prostej przyczyny, Eclipse 3 i 4 generacji nie były produkowane w wersji europejskiej więc nie ma w sprzedaży reflektorów do wersji Euro. Jedyne wyjście to profesjonalna przeróbka. Ofert przeróbek świateł jest sporo na allegro. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Dorota1988
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-09-2010, 16:45
|
|
|
w serwisie Mitsubishi chcą za reflektory 2100zł. ale nie gwarantują, że te co zamówią i sprowadzą będą spełniały europejskie normy. Więc chyba pozostają tylko te przeróbki :/ tylko pytanie jak się do tego zabrać żarówki przecież nie rozwalę na pół |
|
|
|
 |
lombard
Forumowicz JESTEM HARDCOREM !!!
Auto: ECLIPSE 1G 2,0 92r(BEZ TURBO)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 266 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 14-09-2010, 19:15
|
|
|
Ja bym na innej stacji diagnostycznej spróbował zrobić przegląd może nie zauważą . |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 14-09-2010, 19:35
|
|
|
Dorota1988 napisał/a: | w serwisie Mitsubishi chcą za reflektory 2100zł. ale nie gwarantują, że te co zamówią i sprowadzą będą spełniały europejskie normy. |
Sprowadzą Ci dokładnie to co masz
Cytat: | tylko pytanie jak się do tego zabrać żarówki przecież nie rozwalę na pół |
Znajdujesz firmę która robi przeróbki, wymontowujesz całe lampy, wysyłasz do firmy, oni przerabiają, odsyłają, wkręcasz i już
lombard napisał/a: | Ja bym na innej stacji diagnostycznej spróbował zrobić przegląd może nie zauważą |
I pierwszy upierdliwy policjant zabierze dowód i problem się powtórzy. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Dorota1988
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-09-2010, 19:57
|
|
|
Jeżeli miałby ktoś namiary na jakiś sprawdzony warsztat w województwie warmińsko-mazurskim (bo tam obecnie znajduje się samochód) to byłabym bardzo wdzięczna nie chcę się bawić w jakieś podwórkowe przeróbki w piwnicy; chcę mieć po prostu konkretną robotę, cena też nie gra roli. Z góry bardzo dziękuję za zainteresowanie!! |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 14-09-2010, 20:47
|
|
|
Dorota1988, zapytaj na podforum regionalnym tam szybciej znajdziesz odpowiedź. http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=60 |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Dorota1988
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-09-2010, 18:08
|
|
|
Dla wszystkich zainteresowanych lub z tym samym problemem:
sprawa reflektorów zakończyła się pozytywnie!! Najzwyklejszy mechanik przerobił przednie światła, a przeciwmgielne tylne dodał z Peugeot 206. Wszystko wygląda ładnie, a diagnosta samochodowy powitał nas z otwartymi ramionami i bez problemów podbił przegląd |
|
|
|
 |
Dresu [Usunięty]
|
Wysłany: 29-09-2010, 14:26
|
|
|
Dorota1988 napisał/a: | Najzwyklejszy mechanik przerobił przednie światła |
A dokładniej? |
|
|
|
 |
Dorota1988
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-09-2010, 20:12
|
|
|
w przednich światłach wywiercił dziurkę w którą włożył żarówkę postojówki od malucha na takiej samej jak w maluchu uszczelce, żeby żaden syf tam nie leciał. Kabelki, które szły do żarówki dwuwłóknowej, która była w USA kierunkowskazem i postojówką rozdzielił i połączył z "nową" postojowka w kolorze białym. Do światła przeciwmgielnego trzeba było pociągnąć nowy kabelek i osobny włącznik, to tyle |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 30-09-2010, 20:23
|
|
|
Dorota1988, to nie jest jednak takie proste, ponieważ dalej masz światła z innym strumieniem światła niż dopuszczony w Europie. O ile w dzień diagnosta mógł tego nie zauważyć, lub też nie chciał zauważyć o tyle policjant w nocy zobaczy na pewno. |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Dorota1988
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-10-2010, 20:12
|
|
|
wiem, że rozbłysk świateł nadal jest amerykański. Diagnosta też o tym wie, jednak stwierdził, że na to już może machnąć ręką. Sprawa żółtej postojówki i brak przeciwmgielnego z tyłu była priorytetem. Zamierzam w przyszłości ( przed kolejnym przeglądem:P ) odwiedzić już jakiś profesjonalny warsztat, zajmujący się przeróbką amerykańskich świateł i myślę, że tam już coś na to poradzą |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 01-10-2010, 22:30
|
|
|
Dorota1988 napisał/a: | Zamierzam w przyszłości ( przed kolejnym przeglądem:P ) odwiedzić już jakiś profesjonalny warsztat, zajmujący się przeróbką amerykańskich świateł i myślę, że tam już coś na to poradzą |
Na pewno poradzą
Przyjemności z jazdy Eclipse Ci życzę i zero awaryjności |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Dorota1988
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-10-2010, 12:22
|
|
|
dzięki;) przyda się, tym bardziej, że dopiero miesiąc temu kupiona i jeszcze nie zdążyliśmy się nią nacieszyć |
|
|
|
 |
|