|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zapisy w umowie |
Autor |
Wiadomość |
rworks
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2011 2.4CVT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-03-2011, 18:25 Zapisy w umowie
|
|
|
Jakie zapisy w umowie (przedwstępnej sprzedaży) powinny się znaleźć, żeby kupić nowy samochód bez wad o jakim się rozmawia.
1. Czy potrzebna jest pełna lista wyposażenia, czy wystarczy tylko wersja + dodatki ekstra?
2. Czy potrzebne są jakieś zapisy/Czy mogą być jakieś zapisy/ żeby się zabezpieczyć przed szkodami transportowymi?
i inne porady, które uważacie za stosowne z chęcią przeczytam ... |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 07-03-2011, 21:42
|
|
|
rworks napisał/a: | Czy potrzebne są jakieś zapisy/Czy mogą być jakieś zapisy/ żeby się zabezpieczyć przed szkodami transportowymi? | Poproś dealera o pomiar grubości lakieru przy zakupie. Ja niestety tego nie zrobiłem |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Muciek
Mitsumaniak Amnetyst Black
Auto: O2 FL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 896 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 07-03-2011, 22:26
|
|
|
rezon napisał/a: | rworks napisał/a: | Czy potrzebne są jakieś zapisy/Czy mogą być jakieś zapisy/ żeby się zabezpieczyć przed szkodami transportowymi? | Poproś dealera o pomiar grubości lakieru przy zakupie. Ja niestety tego nie zrobiłem |
No to dobra rada, mój tata też tego nie zrobił, ale na razie lepiej żyć w niewiedzy niż coś ma być nie tak
Lista wyposażenia raczej tutaj jest jakby znikoma, ponieważ są poszczególne wersje jak Invite, Intense itp. których nie można doposażyć, no chyba, że Navi, akcesoria itp. ale to już raczej kwalifikuje się pod dodatki.
Zależy również czy samochód stoi w salonie, czy będzie zamawiany na jakiś mniej/więcej ustalony termin. Czytałem na forum, że przesuwają nie raz termin dostawy o nawet kilka miesięcy także lepiej się zabezpieczyć przed czymś takim na umowie.
Mój tata miał to szczęście, że taka wersja jaką on chciał stała w salonie więc jedynie papiery do zakupu i oględziny auta wystarczyły. |
|
|
|
 |
|
|