|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Dziwne zjawiska...sprzęgło, wysprzęglik |
Autor |
Wiadomość |
szparag86
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 97r., 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-12-2010, 18:32 [Cari 1.8 GDI] Dziwne zjawiska...sprzęgło, wysprzęglik
|
|
|
Witam! Mam mały problem z cari 1.8 gdi. W żadnym aucie nie miałem takich objawów przy sprzęgle, a mianowicie dziś trochę jeździłem. Kilka razy trochę ostrzej przyśpieszałem i odnosiłem wrażenie że ślizga mi się sprzęgło ale nie mam pewności bo na drodze było jednak ślisko i mogły koła buksować. I właśnie gdy tak ostrzej popszyśpieszałem to pedał robił się miękki i bardzo dziwnie lekko schodził mi na dół, miałem również wtedy problem z przerzucaniem biegów bo ciężko chodziły i potrafiły zgrzytnąć. Gdy trochę jechałem spokojnie to wszystko wracało do normy. Czy to objawy wskazujące na wysprzęglik?? Jutro sprawdzę czy pod gumką jest wyciek bo na zewnątrz jest sucho. Pozdrawiam
[ Dodano: 18-12-2010, 09:34 ]
Witam właśnie sprawdzałem i pod osłoną tłoczka wysprzęglika jest płyn a więc na szczęście to nie sprzęgło i nie będzie tyle roboty i kosztów. Pozdrawiam
[ Dodano: 19-12-2010, 18:45 ]
Jutro smykam do IC i szukam reperaturki wysprzęglika który dziś rano umarł zupełnie i nie mam sprzęgła.
[ Dodano: 23-12-2010, 23:53 ]
Reperaturka jest zbyteczna. Cały kompletny wysprzęglik do gdi w IC kosztuje 39zł tańszy lub 68 droższy więc po co bawić się w przekładanie reperaturek. Pozdrawiam |
_________________ Bez młota to ch.., a nie robota.;)
Były Cari 95 1,6 16V x 2 i 97 1,8 16V x1 |
|
|
|
 |
|
|