Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CK1A 1.3] odpowietrzenie baku paliwowego
Autor Wiadomość
griswold
[Usunięty]

Wysłany: 03-08-2010, 21:04   [CK1A 1.3] odpowietrzenie baku paliwowego

Witam.

Pytanie jak w temacie. Ostatnimi czasy podczas odkręcania korka wlewu paliwa słychać charakterystyczny dźwięk syczącego powietrza. Nad wlewem zauważyłem, że jest tam dziurka, która prawdopodobnie odpowiada za odpowietrzanie baku i chyba się zapchała. Pytanie moje brzmi, czy da się to jakoś przepchać? oczyścić? rozebrać coś w środku w aucie, żeby się do tego dostać? Przyda się każda podpowiedź, gdyż przez nie odpowietrzanie baku, pojawia mi się zapach paliwa w kabinie samochodu (tutaj dodam, że żadnych wycieków z baku nie mam). Z góry dzięki za pomoc.

pozdrawiam
gris

zbysze1 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer 97 1,3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-11-2010, 18:21   

Cos nie doczytalem, korek wlewu paliwa ma w sobie zaworek zwrotny taki aby w czasie jazdy , czy jak temperatura zmniejszy sie, do zbiornika mozna bylo zassac powietrze z zewnatrz . Gdy ten zaworek przytkany to obnizajace sie cisnienie w zbiorniku paliwa powoduje szarpana prace silnika, trudnosci z wchodzeniem na obroty.
Jak odkrecasz wlew paliwa i do srodka powietrze zasysa to pewnie ten zaworek przytkany .
Rurka odpowietrzajaca w wlewie paliwa tylko przy tankowaniu swoja role pelni i paliwo nie "cofa" sie na zewnatrz .

Zgnil moze komus wlew paliwa ? Jak auto kupowalem, to wiedzialem ze b. wolno paliwo do zbiornika mam lac , bo zle odpowietrza . Kiedys plyciej wlozylem koncowke weza i paliwo kolo oblalo , brakowalo czesci rurki wlewu paliwa , jej kawalki blokowaly przeplyw paliwa do zbiornika . Gdzie mozna cos takiego kupic ? Na razie zalozylem z starszego lancera , ale nie ma zaworu do zasysania powietrza.

Odpowiedz do tematu