|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
wentylator nawiewu powietrza do kabiny |
Autor |
Wiadomość |
arturo [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 19:43 wentylator nawiewu powietrza do kabiny
|
|
|
Mam pytanko dotyczące wentylatora nawiewu powietrza do kabiny.
Problem jest taki wentylator nie reaguje na przyciski, a jeśli zaczyna działać to po 20 sekundach. 5 minutach a nieraz jeszcze później.
Co możę się dziać. |
|
|
|
 |
vertus72 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-10-2006, 21:42
|
|
|
rozumiem, że nie reaguje na to pokrętełko z siłą nawiewu, u mnie zaśniedziała była ta scieżka po której cjodzie taka blaszka, trza tozkręcić niestety konsole i przeczyścić, a jesli jeszcze nie jast taki syf to poruszaj szybko w lewo i prawo jednocześnie dniezbyt silnie pociągając i orzyciskając to pokrętło, u mnie pomogło, a u kolesia nie. |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1056 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 14-10-2006, 22:45
|
|
|
Arturo by się określił ,że to przyciski od klimatronika |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 15-10-2006, 09:54
|
|
|
nooo ma wersję LS, czyli climatronic praktycznie pewny.
JKa bym sprawdził na początek, czy cś nie jest z klawiaturą, a jak ok, to okabowanie do silnika nawiewu i wtyk przy silniku,być może coś się jużdzieje z silnikiem, choć szczerze wątpię... |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
arturo [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2006, 20:19
|
|
|
Dzięki za podpowiedzi
Udało mi się zlokalizować usterkę
Po podpowiedzi pracownika serwisu Mitcar. Jak się okazało jest sobie taki przekaźnik, który odpowiada za nawiew w climatroniku, znajduje się w "super" miejscu a mianowicie nad bezpiecznikami w środku samochodu. Dostęp do niego zajmuje godzinkę, trzeba odkręcić osłonę pod kierownicą i zdjąć czałe gniazdo z bezpiecznikami (szlak mnie trafiał jak to demontowałem i montowałem). Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|