|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Błędy w cari 1,9 TD 99r. pomóżcie |
Autor |
Wiadomość |
Carismaniak
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 td
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-10-2010, 14:52 Błędy w cari 1,9 TD 99r. pomóżcie
|
|
|
a mianowicie wymrugałem błędy w cari mojego taty i wyszlo ze 35,44,17 problem taki ze samochod jezdzi jako taxi i musi byc czesto odpalany i gaszony a rano jest bardzo ciezko go zapalic i krotko swieci kontrolka grzania swiec (porownanie do mojej cari z tym samym silniekiem i z tego samego rocznika) wiem ze bład 44 to przekaznik swiec zarowych tylko czy ten bład odpowiada za swiece ze jest popsuta ?? i ktora to bylaby swieca a i pytanie co do błędu nr 17 co to za blad i jak go usunac i czy to ta czarna kostka na gorze pompy paliwa ?? |
_________________ Mitsubishi Carisma 1,9 TD wersja najbogatsza
   |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 15-10-2010, 15:01
|
|
|
17 jest to czujnik wzniosu iglicy we wtrysku sterującym (do jednego z wtrysków dochodzi przewód to ten) nie powinno byc problemów z odpalaniem jak jest uszkodzony raczej jak silnik pracuje(czasem 17 wywala jak jest zły kąt wtrysku)
Jak za krótko grzeją świece to sprawdź czy to czasem nie przez czujnik cieczy chłodzącej ten z tyłu termostatu odepnij go wtedy świece powinny grzać długo jak nie grzeje to przyczyna jest gdzieś indziej .
Sprawdź omomierzem świece żarowe powinny być w granicy 0.5ohma |
|
|
|
 |
ariss84
Forumowicz

Auto: Mondeo 1,8 TD i Carisma 1,9 TD
|
Wysłany: 15-10-2010, 15:41
|
|
|
Witam!
Mam Cari z tym samym silnikiem 1,9TD i wydaje mi się, że ta kontrolka odpowiada za elektrozawór kąta wtrysku. Jak ona gaśnie to elektrozawór przestaje pracować, a chwilkę później słychać cyknięcie przekaźnika od świec żarowych, który to rozłącza świece. Zacznij od sprawdzenia elektrozaworu kąta wtrysku czy Ci wogóle tryka,czy tryka cały czas, czy może z przerwami, i posłuchaj czy po chwili słychać cyknięcie przekaźnika od świec. |
_________________ http://www.polskajazda.pl...i/Carisma/91704 |
|
|
|
 |
Carismaniak
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 td
|
Wysłany: 15-10-2010, 16:38
|
|
|
Kolego pierwsze co zrobilem to sprawdzilem czy elektrozawor przestawiacza kata wtrysku jet dobry bo wymienialem go usiebie i wiem ze on tez mogl byc przyczyna lecz on caly czas tyka rownomiernie przy grzaniu swiec i na zapoalonym silniku rowniez pracuje rownomiernie czekam az wroci tata z pracy i zaraz mu wypne ten czujnik tak jak mowil pawelson
[ Dodano: 15-10-2010, 21:29 ]
a powiedzcie mi jeszcze co z tymi przekaznikami swiec zarowych czy to kazdy blad oznacza kazda swiece ze jest uszkodzona czy jakies przekazniki w skrzynce sa czy cos |
_________________ Mitsubishi Carisma 1,9 TD wersja najbogatsza
   |
|
|
|
 |
|
|