|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] resetujący się komputer |
Autor |
Wiadomość |
Darek [Usunięty]
|
Wysłany: 08-11-2010, 22:17 [Cari 1.6] resetujący się komputer
|
|
|
Koledzy mam pewien problem. Otóż raz na jakieś dwa tygodnie resetuje mi się komputer przy odpalaniu(chyba). Problem dziś wyglądał następująco: Podczas jazdy do pracy samochód sprawował się dobrze. Gdy wyszedłem z pracy przekręciłem kluczyk w stacyjce na zapłon i kontrolki normalnie zgasły podczas włączenia rozrusznika zapaliła się kontrolka silnika na 5 sekund i silnik od razu zaczął wariować jak po odłączeniu akumulatora (obroty: 200-300obr/min, nierówna praca silnika). Sprawdziłem kody błędu- nie pokazuje żadnych błędów a powinien wymrugać mi kod 54(odkąd kupiłem auto zawsze pokazuje ten błąd). Dopiero wszystko zaczyna prawidłowo działać po nagrzaniu silnika do włączenia wentylatora chłodnicy( tak jak się uczy obrotów). Akumulator nie był odłączany jak siedziałem w pracy. Zresztą czasami po nocy mam takie objawy i chyba nikt nie pożycza akumulatora na noc Miał ktoś taki problem ze swoją cari? |
|
|
|
 |
zbycho77
Mitsumaniak
Auto: Renault Scenic II, Colt VI 1.5
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 495 Skąd: Lublin/Łęczna/Turka
|
Wysłany: 09-11-2010, 12:30
|
|
|
A może po prostu "pada" Ci akumulator ... |
_________________ Zbyszek |
|
|
|
 |
Darek [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2010, 17:18
|
|
|
Hmm. Możesz mieć rację. Akumulator już jeden mi padł, a ten co mam teraz w aucie nie był używany 2 lata. Podładowałem go i wsadziłem. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
Darek [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2010, 19:29
|
|
|
akbi, zegarek się nie przestawia, radio się nie gubi pamięci stacji i ustawień, tylko ten komputer. Dziś znów po odpaleniu zapaliła się kontrolka silnika na 5 sek. Na dystansie 2 km zgasł mi 7 razy ( w sumie za każdym razem jak nacisnąłem sprzęgło przed światłami). Zjechałem na pobocze, nauczyłem obrotów i już będzie dobrze do następnego pojawienia się kontrolki od silnika przy odpalaniu. Czy to możliwe że rozrusznik może zabierać tyle prądu aż komputer się kasuje? Akumulator nie jest pierwszej młodości. |
|
|
|
 |
|
|