|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Luzy w układzie kierowniczym. |
Autor |
Wiadomość |
roberto79
Forumowicz
Auto: carisma 1,6 benz.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-10-2010, 08:55 Luzy w układzie kierowniczym.
|
|
|
Witam . no i mam problem . Jestem po wymianie krzyżaka kolumny kierowniczej(stukał i miał luzy).niestety po wymianie mam uczucie , że luz jest jeszcze większy niż wcześniej.Teraz nic nie stuka.ale gdy jadę i wjeżdżam np. na kocie łby czy nierówna drogę kierownica "majta" sie na boki...to samo jest na asfalcie.Czasem jest nierówność a ona mi odskakuje na bok lewy lub prawy..Teraz kupowałem sam krzyżak, ale wiem , ze można kupić razem frezem,tyle , że to drożej wychodzi. Ale nie wiem czy to nie jedyne wyjście.
[ Dodano: 07-10-2010, 08:36 ]
Ludu Du lok nikt nie wymieniał krzyżaka????????? |
|
|
|
 |
lapass
Mitsumaniak
Auto: Space Star 1,3 '01
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 265 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 08-10-2010, 15:33
|
|
|
a na pozostałych elementach nie ma luzów (końcówki drążków, gumy wahaczy, sworznie etc.)? zafunduj sobie szarpaki, żeby wyeliminować resztę zawieszenia/ukł. kierowniczego. |
|
|
|
 |
Olivia
Forumowicz Pod nickiem
Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 1297 Skąd: Cisów
|
Wysłany: 10-10-2010, 11:21
|
|
|
Robert po czym stwierdziłeś że krzyżak wymaga wymiany ? Ile taki zabieg kosztował ?
Gdy w moim egzemplarzu jade po "kocich łbach" czuć drganie na kierownicy. A auto miało wymieniane gumy stabilizatora, łączniki, wahacze. Nie wymieniałam tylko drążków. |
_________________ Niebiańska robota |
|
|
|
 |
sullivan
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI LS
|
Wysłany: 10-10-2010, 12:48
|
|
|
Mi się wydaje że trzeba wymienić drążki, ja jak jadę po kocich łbach to też czuję uderzenia w kierownicy ale na prostym asfalcie lub na większych nierównościach jezdni tego nie mam. A wymieniałem sworzeń lewy, łączniki stabilizatorów i gumy. Wahaczy nie wymieniałem bo mam je w dobrym stanie. |
|
|
|
 |
roberto79
Forumowicz
Auto: carisma 1,6 benz.
|
Wysłany: 10-10-2010, 14:56
|
|
|
Drążki mam wymienione.Sprawa wyglądała tak. , że pukało nawet gdy jechałem po drodze.Został zdiagnozowany krzyżak.który wymieniałem dwa razy ,bo ten pierwszy miał większe luzy niż ten stary.Teraz znów kupiłem i po raz drugi wymieniono,ale nie jest jeszcze tak jak powinno.chodzi o to , że ja kupiłem sam krzyżak(ok.30zł.) a wiem , że można kupić oryginalnie włożony w frez.Ale to koszt kilkuset złotych.Podejrzewam nie będę miał wyjścia,bo jadąc np.po nierównym asfalcie kierownica mną steruje a nie na odwrót.Będe podejrzewał krzyżak,bo przed wymiana tego starego tak nie było.
[ Dodano: 21-10-2010, 09:04 ]
Szykuję się do kolejnej wymiany krzyżaka.Czy ktoś może z Was wie jaki powinien być wymiar krzyżaka w carisma 1,6 16v? bo nie chce żadnych uniwersalnych ? A starego już nie mam żeby wymierzyć. |
|
|
|
 |
|
|